Doporučujeme

Vánoční kuba

- 3/4 l vody, 300 g trhaných krupek, sůl, 60 g sušených hub, 1 hrneček mléka, 2 stroužky česneku, majoránka, kmín, 150 g sádla, 1 menší cibule, mletý pepř

Krupky dobře propláchneme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Na sádla je rychle osmahneme, zalijeme vodou, osolíme a vaříme do měkka. Mezitím namočíme houby do studeného mléka; po deseti minutách je vyjmeme a nakrájíme na malé kousky. Nadrobno pokrájenou cibuli osmaheneme na sádle, přidáme houby, utřený česnek, trochu majoránky, kmín, špetku pepře a zbytek sádla. Vše dobře promícháme.
Směs navršíme do pekáčku a ve středně rozehřáté troubě půl hodiny zapékáme. Na vrchu se má vytvořit křupavá kůrka.

(vybráno z Jihočeské kuchyně)


  • Vybrali jsme pro Vás