Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Amorova prsa a Venušino pohlazení. Valentýnské menu pro vaši lásku

  5:44aktualizováno  5:44
Jestli si chcete užít Valentýna v intimním prostředí domova, máme pro vás tip na sváteční zamilované menu, které vás slavnostně naladí. Pochutnají si jak milovníci masa, tak ti, kdo se neobejdou bez sladkého. Nezapomeňte na dekorace se srdíčky a vychlazenou lahvinku růžového vína.

K Valentýnu patří i večeře při svíčkách. Blýskněte se speciálním zamilovaným menu. (Ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Valentýnská smetanová polévka

Valentýnská smetanová polévka

  • 1 litr silného hovězího vývaru
  • jíška
  • 0,25 l smetany
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • strouhaná mrkev

1. Hovězí vývar přivedeme k varu, jemně zahustíme jíškou a přidáme smetanu.
2. Polévku nalijeme do talíře a část si dáme stranou a smícháme s jemně nastrouhanou mrkví. Vzniklou směsí pak "namalujeme" do polévky srdíčko.

Amorova prsa s restovanou zeleninou a bramborovými srdíčky

Amorova prsa s restovanou zeleninou a bramborovými srdíčky

  • 800 g kuřecích prsou
  • 200 g lilku
  • 200 g papriky
  • 100 g červené cibule
  • 200 g cukety
  • 500 g brambor
  • mořská sůl
  • bazalka
  • máslo
  • olej

1. Kuřecí prsa rozkrájíme na jednotlivé porce, které osolíme, opepříme a zprudka
opečeme na pánvi.
2. Zeleninu nakrájíme na kousky a opečeme na pánvi na oleji. Poté osolíme, přidáme bazalku a zjemníme máslem.
3. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Potom z nich tvořítkem vykrojíme srdíčka a opékáme na trošce oleje. Osolíme.

Venušino pohlazení

Venušino pohlazení

  • 300 g polohrubé mouky
  • citronová kůra
  • 1 vejce
  • 100 g cukru
  • 3 lžíce oleje
  • 1 dcl mléko
  • prášek do pečiva
  • jahodová marmeláda
  • fondán (lze koupit)
  • jahodový toping

1. Citronovou kůru, cukr, jedno vejce, mléko a olej smícháme, vytvoříme těsto, které vylijeme na plech a pečeme zhruba 38 minut na teplotu 168 stupňů. Poté necháme vychladnout.
2. Po vychladnutí vykrojíme tvořítkem tvary srdíčka. Na vrch pokládáme bílý fondán, který rovněž vykrojíme do tvaru srdce. Na závěr pomažeme strany jahodovou marmeládou.
3. Před podáváním ozdobíme talíř jahodovým topingem, na něj položíme desert a servírujeme.

Valentýnské menu pro vás připravil šéfkuchař David Hendrych. Pokud se vám nechce vařit, zajděte si dnes večer na zamilovanou večeři do Restaurace a hotelu U Schnellů v Praze, kde vaří.

Autor:




Nejčtenější

Světlé odstíny vlasů jsou pro léto nejvhodnější.
Pět tipů, jak si v létě udržet zářivou barvu, aniž by vaše vlasy trpěly

Sluníčko i chlór dává vlasům zabrat. Nezřídka dokonce mění jejich barvu. Vyplatí se proto dopřávat kadeřím pravidelnou péči pomocí speciální kosmetiky.   celý článek

Mozková mrtvice - ilustrační fotografie
Když udeří mrtvice, jde o čas. Jak ji poznáte?

Na mozku jsme závislí. To on rozhodne, zda si přečtete tento článek a napijete se u toho kávy. Vše probíhá automaticky. Ovšem jen do chvíle, než mozkovou tepnu...  celý článek

Sport na čerstvém vzduchu a s přáteli je nejlepší způsob, jak si užít léto.
Léto v pohybu: Sportovní outfity a doplňky, kterým neodoláte

Krásné letní počasí přímo vybízí k venkovním sportovním aktivitám. Návštěvu fitness center proto odložte, až se ochladí, a prázdniny využijte ke sportům, které...  celý článek

Billie Piperová
Piperová: Ve třiceti po mně nemůžete chtít, abych vypadala na dvacet

Britské herečky Billie Piperová (34) se dotklo, že se do ní opřeli někteří novináři kvůli vráskám. Po třicítce očekávala, že se podobným článkům vyhne. Jak...  celý článek

Zakladatel společnosti Scio Ondřej Šteffl
Ondřej Šteffl: Svět bude potřebovat lidi, kteří se umějí a chtějí učit

Umět se učit, kritické myšlení, kreativita, flexibilita, ale i empatie a laskavost – to jsou klíčové dovednosti ideálního pracovníka příštích let. Alespoň to...  celý článek

Další z rubriky

Nebojte se na cestách využít to, co roste kolem. Uvařit si můžete třeba čaj z...
Nudle v ešusu i müsli tyčinky. Outdoorové recepty nejen na horskou túru

Na přechodech hor i na celodenních výletech s dětmi se musí dobře a kvalitně jíst. A zdaleka se přitom nemusíte spokojit jen s instantními polévkami nebo...  celý článek

Borůvkový koláč s drobenkou
Prázdniny jako u babičky: meruňkové knedlíky, borůvkový koláč a spol.

Léto je nejen čas exotických chutí, ale také vzpomínání. Pamatujete, jak jste si o prázdninách u babičky užívali sladkých dobrot? Mezi naše favority patří...  celý článek

Papriky plněné nádivkou z balkánského sýra
Zelenina jako obal: papriky plněné sýrem, nadívaný lilek i rajčata

Počasí teď zrovna není na svíčkovou nebo na vepřo knedlo zelo, k chuti přijdou spíše lehčí zeleninová jídla. V kombinaci se sýrem či masem vás paprika, lilek...  celý článek

Další nabídka

arome.cz

Nejen sluncem políbená. Bronzer zeštíhlí a vymodeluje obličej
Nejen sluncem políbená. Bronzer zeštíhlí a vymodeluje obličej

Bronzer není jen pro ty, kterým se sluneční paprsky úspěšně vyhýbají. Kromě expresního opálení vám tohle jedinečné líčidlo pomůže zeštíhlit a vymodelovat tvář. ... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.