Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Gastro tipy: v říjnu můžete ochutnat podzim i Francii

  13:56aktualizováno  13:56
Pro mnoho lidí je podzim protivné šedivé období, kdy se brzy stmívá a chlad zalézá pod kůži. Když se ale na tento pošmourný čas podíváte přes okraj jídelního lístku, hned se vám bude zdát přívětivější. Užijte si zvěřinové hody, podzimní úrodu ovoce a zeleniny, posvícení, výlovy rybníků i farmářské trhy. My vám poradíme, kde svým chuťovým buňkám můžete v příštích dnech udělat radost.
Podzim na talíři chutná po zvěřině, ovoci, zelenině nebo houbách... (Ilustrační snímek)

Podzim na talíři chutná po zvěřině, ovoci, zelenině nebo houbách... (Ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Týden francouzských specialit

Restaurant Oliva v Plavecké ulici v Praze

V restaurantu Oliva v Plavecké ulici v Praze můžete od 17. do 22. října ochutnat francouzskou kuchyni.

Speciality tradiční francouzské domácí kuchyně můžete od 17. do 22. října 2011 ochutnat v pražské restauraci Oliva v Plavecké ulici, jejíž majitelé manželé Červenkovi se vyznávají z lásky ke středozemní kuchyni.

Šéfkuchařka Světlana Červenková hledá při sestavování menu inspiraci v Itálii, Řecku, Španělsku, Maroku nebo Libanonu, tentokrát ale zamířila do Francie. Speciální týdenní menu vás jako mávnutím kouzelného proutku přenese do země skvělého jídla a vynikajícího vína, kde oběd není nudnou povinností, ale doslova obřadem.

Dáte si raději quiche s lososem a pórkem, pošírované vajíčko Meurettes, pěnu z kuřecích jatýrek, králíka na dijonské hořčici, telecí blanquette s rýžovým pilafem, mušle na černém pivu, čokoládovou pěnu nebo plovoucí dezert?

Více ZDE.

Podzim na talíři

Konfitované jelení kousky s hruškovou omáčkou a domácími knedlíčky se špekem v

Konfitované jelení kousky s hruškovou omáčkou a domácími knedlíčky se špekem v rámci Festivalu chutí - vůně podzimu nabízí restaurace Austria v Praze 5

Vychutnat si dobu hojnosti, kdy dozrává ovoce, zelenina, lesy jsou plné hub a dalších lesních plodů, k tomu začínají myslivecké hony, můžete i prostřednictvím druhého ročníku gastronomického Festivalu chutí s podtitulem Vůně podzimu.

Probíhá od 20. října do 20. listopadu 2011 ve čtrnácti restauracích po celé České republice a svým návštěvníkům nabídne kulinářské dobroty, jako jsou srnčí medailonky na rozmarýnu, dýňové rizoto či jelení hřbet s kaštanovým pyré.

"Původně jsme festival chtěli zaměřit pouze na různé druhy zvěřiny, ale byla by škoda opomíjet i další suroviny, jako jsou jablka, hrušky nebo v poslední době velmi oblíbené dýně," prozrazuje ředitel pořádající společnosti Alakarte Pavel Suchánek.

Vstupenkou na festival je potvrzená rezervace z webu Festivalchuti.cz, kde najdete také informace o jednotlivých festivalových menu a zúčastněných restauracích.

Autor:




Nejčtenější

Sport na čerstvém vzduchu a s přáteli je nejlepší způsob, jak si užít léto.
Léto v pohybu: Sportovní outfity a doplňky, kterým neodoláte

Krásné letní počasí přímo vybízí k venkovním sportovním aktivitám. Návštěvu fitness center proto odložte, až se ochladí, a prázdniny využijte ke sportům, které...  celý článek

Ilustrační fotografie
Letní lásky? Pozor na pohlavně přenosné nemoci, které způsobují neplodnost

Ze vzrušující známosti na jednu noc se může stejně tak vyklubat i závažný zdravotní problém v podobě pohlavní nemoci s potenciální hrozbou neplodnosti. Než se...  celý článek

Ilustrační fotografie
Osm fyzických příznaků úzkosti. Bušení srdce, teplota i brnění nohou

Projevy úzkosti mohou být velmi pestré. Od klasických jako neklid, bušení srdce, motání hlavy nebo třes rukou až po ty méně obvyklé, které leckdy překvapí.  celý článek

Salma Hayeková (Londýn, 5. prosince 2016)
Ve svém věku už nemusím vypadat dokonale, je to výhoda, říká Hayeková

Herečka Salma Hayeková (50) nikdy nepodléhala hollywoodským trendům a nesnažila se mučit v posilovně jen proto, že to je zrovna v kurzu. Pro svou postavu toho...  celý článek

V Primarku se můžete od hlavy až k patě obléci jako Harry Potter.
Vzhůru do Bradavic. Řetězec nabízí kolekci inspirovanou Harry Potterem

Fanoušci malého čaroděje slaví. Svého hrdinu mohou konečně mít doma prostřednictvím nové kolekce oblečení, papírenských a bytových doplňků, kterou nabízí...  celý článek

Další z rubriky

Papriky plněné nádivkou z balkánského sýra
Zelenina jako obal: papriky plněné sýrem, nadívaný lilek i rajčata

Počasí teď zrovna není na svíčkovou nebo na vepřo knedlo zelo, k chuti přijdou spíše lehčí zeleninová jídla. V kombinaci se sýrem či masem vás paprika, lilek...  celý článek

Pomazánka se sušenými rajčaty a rukolou
Rychlé a zdravé pomazánky ze skyru nejen na letní zahradní party

Letní posezení s přáteli nebo rodinná oslava nemusí být jen o grilovačce. Vsaďte na jednohubky s lehkými pomazánkami, které jsou skvělým pochutnáním k vínu,...  celý článek

Exotické smoothie s mangem a marakujou
Takhle chutná léto nejlépe. Ve sklenici a třeba s troškou alkoholu

V tuto roční dobu si ovoce užívá i ten nejzapálenější fanoušek pečínky. Je všude kolem, někdy – třeba na zahradě – stačí jen natáhnout ruku a hodovat. Občas...  celý článek

Další nabídka

arome.cz

Na unavenou pleť i zvýraznění tváře. Rozjasňovač umí zázraky
Na unavenou pleť i zvýraznění tváře. Rozjasňovač umí zázraky

Pořídit je můžete v pudru, tubě i v peru a pokud víte, jak je správně nanášet, dokáží vaši tvář opravdu zkrásnět. Přesto rozjasňovače stále nepatří do standardn... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.