Ona

V pardubické potravinářské škole pečou vánoční cukroví

Vůně vánočního cukroví se od úterního dopoledne line ze Střední průmyslové školy potravinářské technologie v Pardubicích. Až do prázdnin budou totiž studenti této školy pronikat do tajů přípravy tradičního vánočního pečiva.

Dívky prvního ročníku se potýkaly s deseti kilogramy těsta, ze kterého musely vytvarovat stovky vanilkových rohlíčků. Devět z deseti přitom peklo vánoční cukroví vůbec poprvé.

V následujících dnech napečou studenti ještě nejméně devět druhů cukroví, které skončí ve vánočních kolekcích školní prodejny.

Těsně před vánočními svátky čeká studenty potravinářské školy ještě pečení klasických vánoček. „Pleteme je tradičně z devíti dílů, ale učíme studenty i jiné způsoby pletení tohoto pečiva,“ řekla vedoucí skupiny Jaroslava Zajíčková.