Doporučujeme

Uvařte si podle manžela Evy Pilarové

Co zase uvařit dobrého k obědu? Tuto otázku si klade většina žen den co den. Snad každý si rád nechá poradit nebo dát alespoň tip na nějakou tu vyzkoušenou specialitu. Připravili jsme pro vás menu na víkend, které je vybrané z receptů Jana Kolomazníka, manžela Evy Pilarové. Ten nedávno křtil svou novou kuchařku Láska prochází žaludkem aneb co chutná Evě Pilarové, kde prozradil oblíbené recepty, podle nichž připravuje jídlo pro svoji ženu. My vám z ní poskytneme každý pátek vybrané recepty, které se pro vás mohou stát dobrou inspirací.

Předkrm: Paprikové košíčky
4 barevné papriky, 400 g Feta sýru, lístky bazalky, sůl, černý pepř mletý
Papriky podélně rozkrojíme na polovinu, zbavíme jadérek. Pokud má paprika stopku, neodřezáváme ji. Sýr nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, vložíme do paprikových "košíčků" a posypeme lístky bazalky. Naplněné papriky položíme na alobal a dáme do grilu zapéci zhruba na 15-20 minut. Podáváme s tmavým chlebem.

Polévka: Čínská polévka kukuřičná
Balíček kuřecích drobů, konzerva kukuřičných zrn, 100 g šunky, 1 lžička Solamylu, oříšek strouhaného zázvoru, špetka čili koření a špetka černého pepře, stroužek česneku, 1 lžíce mléka, 1 lžíce dezertního vína, petrželka, Podravka na osolení
Do litru vody dáme vařit pokrájené kuřecí droby, cibuli nakrájenou na kolečka, česnek na plátky a osolíme. Až maso změkne, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, strouhaný zázvor a koření. Solamyl rozmícháme v trošce studené vody, vmícháme do polévky a přidáme kukuřici. Bílek rozšleháme s mlékem a vlijeme do vařící polévky, necháme přejít varem a ihned odstavíme. Polévku vylepšíme jemně nasekanou kadeřavou petrželkou.

Hlavní jídlo: Kachní prsa na zázvoru
1 kachní prsa bez kůžičky, 3 kousky čerstvého zázvoru velikosti vlašských ořechů, sůl, sádlo
Oloupaný zázvor postrouháme na jemném struhadle. Kachní prsa osolíme, obalíme strouhaným zázvorem. Dáme je na pekáček, pod ně lžíci sádla a pouze velmi málo podlijeme vodou. Pečeme za občasného podlévání malým množstvím vody a přelévání vypečenou šťávou. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

Moučník: Pohádková jablíčka
1kg jablek, 1 plechovka kondenzovaného mléka, 5 lžic strouhaného kokosu, 2 lžíce nastrouhané mléčné čokolády, 2 lžíce mandlových lupínků, 2 lžíce vaječného koňaku, máslo
Zapékací misku vymažeme máslem. Jablíčka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na centimetr široká kolečka. Naskládáme do vymazané misky. V mléce rozšleháme celé vejce, vmícháme cukr, strouhanou čokoládu, kokos, mandlové lupínky a vaječný koňak. Vlijeme na jablíčka a zapečeme v rozehřáté troubě.

Kachní prsa na zázvoru


  • Vybrali jsme pro Vás