Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Tvarohový závin s broskvemi

  0:50aktualizováno  0:50
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Tvarohový závin s broskvemi | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 16 kousků:

  • 500 g broskví
  • 70 g rozinek
  • 350 g hladké mouky
  • 250 g tvarohu
  • 250 g másla
  • 2 lžíce strouhanky
  • 100 g krupicového cukru
  • 50 g plátků mandlí
  • 1 vejce
  • 50 g rozpuštěného másla
  • moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Broskve omyjeme, zbavíme pecek, spaříme a oloupeme. Rozinky přelijeme horkou vodou. Z hladké mouky, tvarohu a změklého másla připravíme hladké těsto. Zabalíme je do potravinářské fólie a necháme asi 30 minut odpočinout.

2. Těsto vyválíme na obdélníkový plát silný asi 4 mm. Střed těsta posypeme strouhankou a naskládáme na ni broskve s rozinkami. Ty ještě posypeme cukrem a plátky mandlí.

3. Kratší konce přehneme dovnitř a potřeme je rozšlehaným vejcem. Delší kraje těsta přehneme přes ovoce tak, aby na prostředku zůstala přibližně 3 cm široká mezera (broskve by měly být vidět). Aby těsto "nesjelo", pevně je připevníme k broskvím párátky.

4. Pak celý závin potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 50 minut. Po upečení ho ještě potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme. Necháme asi hodinu vychladnout a zatuhnout. Poté závin nakrájíme na řezy.

Autor:


Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.