Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Turecká Cilbir vejce

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

pro iDnes.cz | foto: Marcela Kropro iDNES.cz

Doba přípravy
10 minut

Množství
1

2 vejce - udělat ztracená nebo volská oka
cca 200g jogurtu, kvalitního, ideálně řeckého
1 stroužek česneku
kousek másla
lžička mleté papriky
trocha chilli
sůl, pepř

Jako varianty místo česneku lze použít naťovou cibulku, pažitku

Nejprve si uděláme dvě ztracená vejce. variantou mohou být na pánvi dvě volská oka.
Do hlubšího talíře dáme jogurt s drceným česnekem, osolíme, opepříme.
Místo česneku se může zamíchat cibulka nebo pažitka.
Na jogurt položíme obě vejce.
Rozpustíme na pánvi máslo, zamícháme do něj papriku a chilli. Ihned přelijeme přes vejce.
Na másle můžeme ještě krátce orestovat proužky papriky kapie.
Na závěr můžeme posypat restovanou cibulkou.

Poznámka
Podáváme s pečivem nebo chlebem, ideálně s plochým tureckým chlebem Pide.

Nejvhodnější jsou vejce ke snídani nebo k večeři, v horkých dnech jako skvělý, osvěžující oběd.

Autor:




Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.