Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Třikrát tvarohové mámení. Oslaďte si víkend

  10:30aktualizováno  10:30
Když se řekne dezert ke kávě, nemusí to hned znamenat kalorickou bombu, kvůli které si budete muset týden odříkat večeře nebo strávíte hodiny navíc v posilovně. Nabízíme vám tři lehké, snadné a lahodné moučníky, kterými oslníte rodinu nebo víkendovou návštěvu.

Tvarohové Míša řezy | foto: Profimedia.cz

Tvarohové Míša řezy

Na těsto:

  • 6 vajec
  • 6 lžic cukru krupice
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 6 lžic kakaa
  • ½ prášku do pečiva

Na náplň:

  • 2 vaničky měkkého tvarohu
  • 250 g másla
  • 6 lžic cukru moučka

A ještě:

  • čokoládová poleva nebo čokoládové hoblinky
  • máslo na vymazání
  • hrubá mouka na vysypání

1. Oddělíme žloutky a utřeme je s cukrem, přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme sníh a opatrně jej vmícháme do těsta.
2. Plech nebo dortovou formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou a vlijeme těsto. Dáme péct do předehřáté trouby. Asi po 10 – 15 minutách vyzkoušíme špejlí, zda je těsto propečené.
3. Mezitím utřeme máslo a cukr na náplň, přidáme měkký tvaroh.
4. Na vychlazený korpus rozetřeme tvarohovou náplň a uložíme do chladu.
5. Nakonec ozdobíme čokoládovou polevou nebo čokoládovými hoblinami.

Tvarohový koláč neboli cheescake

Na podklad:

Cheesecake

  • 1 ½ šálku rozdrobených sušenek
  • 1/3 šálku cukru
  • 1/3 šálku rozpuštěného másla
  • (můžeme přidat také 1/3 šálku kakaa)

Na náplň:

  • 3 balení měkkého tvarohu
  • 1 plechovka (400 g) slazeného kondenzovaného mléka
  • 3 vejce
  • 1 lžička vanilkového cukru

1. Rozdrobené sušenky smícháme s cukrem, máslem (a kakaem). Směs rozetřeme na dno i po okrajích koláčové nebo dortové formy.
2. Tvaroh ušleháme ručním šlehačem dohladka a postupně přiléváme kondenzované mléko. Do vzniklé směsi přidáme vanilkový cukr a vejce a vyšleháme hladkou hmotu.
3. Náplň nalijeme na sušenkový základ a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme hodinu a potom vypneme troubu. Aniž bychom otvírali dvířka, necháme koláč v troubě ještě další hodinu.
4. Potom jej vyjmeme a zcela studený dáme ještě na několik hodin do ledničky.

Zapečené palačinky s tvarohem

Na palačinky:

Zapečené palačinky s tvarohem

  • 220 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 500 ml mléka
  • špetka soli

Na náplň:

  • 1 vanička měkkého tvarohu
  • 8 lžic cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • rozinky, vlašské ořechy dle chuti

A ještě:

  • olej na smažení
  • máslo na vymazání
  • moučkový cukr

1. Nejdříve si připravíme těsto na palačinky. Do mléka zašleháme vejce a postupně přidáváme mouku a sůl. Metličkou vyšleháme dohladka a necháme deset minut odpočinout.
2. Mezitím si z cukru a tvarohu připravíme náplň. Rozinky opereme, ořechy vyloupeme a nasekáme.
3. Palačinky upečeme na malém množství oleje, namažeme je náplní, do které jsme přidali rozinky.
4. Vložíme je těsně vedle sebe do máslem vymazané zapékací misky, posypeme ořechy, pokapeme trochou másla a zapečeme.
5. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Autor:




Nejčtenější

Nafukovací lehátko ve tvaru plameňáka je "must-have" sezony.
Plameňáci ovládli léto, ale ikonami jsou už šedesát let

Luxusní šaty a šperky, obyčejná trička z řetězců, neonové lampy a nafukovací lehátka mají letos jedno společné. Vládnou jim plameňáci. Kýčovití, přesto...  celý článek

Ilustrační fotografie
Aby dětská záda nebolela. Pohybová terapeutka poradí v on-line rozhovoru

Nemoci pohybového aparátu v posledních letech netrápí pouze dospělé, ale čím dál více i školáky. Proč tomu tak je, a jak dětem ulevit při výběru školní aktovky...  celý článek

Neuroložka prof. MUDr. Marcela Lippertová-Grünerová, ph. D. působila celou řadu...
Neuroložka: Mozkové buňky umí spáchat sebevraždu, ale to my nechceme

„Mozkové buňky mohou spáchat sebevraždu. Mají jakýsi,červený knoflík’, který buď stisknou, nebo ne. My se je snažíme přesvědčit, aby ho nemačkaly, protože je...  celý článek

MOJE ROZMARNÉ LÉTO
Moje rozmarné léto: Hlasujte, posílejte a soutěžte o ceny za tisíce

Moje rozmarné léto je téma fotosoutěže, kam můžete celé prázdniny posílat své aktuální fotografie. Soutěžit můžete v některém z osmi kol, z nichž vítězové...  celý článek

Zlatým hřebem 50. ročníku brněnského veletrhu módy Styl a Kabo se stala nedělní...
Vivien Westwood dorazila do Brna. Značka představila nejnovější kolekci

Zlatým hřebem 50. ročníku brněnského veletrhu módy Styl a Kabo se stala nedělní přehlídka Vivien Westwoodové. Bylo to vůbec poprvé, co britská návrhářka...  celý článek

Další z rubriky

Broskvová marmeláda
Zavařte chuť léta do skleniček, v zimě jako když ho najdete

Prázdniny vstupují do poslední čtvrtiny a to také znamená, že se ovocné stromy i rajčatové keříky prohýbají pod bohatou úrodou. Většinou nemáme šanci všechno...  celý článek

Pomazánka se sušenými rajčaty a rukolou
Rychlé a zdravé pomazánky ze skyru nejen na letní zahradní party

Letní posezení s přáteli nebo rodinná oslava nemusí být jen o grilovačce. Vsaďte na jednohubky s lehkými pomazánkami, které jsou skvělým pochutnáním k vínu,...  celý článek

Exotické smoothie s mangem a marakujou
Takhle chutná léto nejlépe. Ve sklenici a třeba s troškou alkoholu

V tuto roční dobu si ovoce užívá i ten nejzapálenější fanoušek pečínky. Je všude kolem, někdy – třeba na zahradě – stačí jen natáhnout ruku a hodovat. Občas...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Konturování krok za krokem: Dodejte svému obličeji výraznější křivky
Konturování krok za krokem: Dodejte svému obličeji výraznější křivky

Líčení nabízí spoustu návodů, rafinovaných tipů a triků, díky kterým můžete zásadně změnit rysy v obličeji a jednou z ta... celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.