Doporučujeme

Třešňové palačinky

Třešňové palačinky | foto: Apetit

Třešňové palačinky

Neobyčejná kombinace plná lahodných chutí i vůní! Na téhle dobrotě si pochutnají i ti, kteří sladké obvykle nemusejí.

NA 4 PORCE

Příprava: 35 minut

* 100 g hladké mouky
* špetku soli
* 2 lžíce nasekané máty
* 1 vejce
* 300 ml mléka
* rostlinný olej na smažení
* moučkový cukr na posypání (nemusí být)

Na náplň:

* 400 g kompotovaných vypeckovaných třešní
* 200 ml šťávy slité z třešňového kompotu
* 50 ml mandlového likéru
* špetku mleté skořice
* 2 lžíce škrobové moučky

1.Suroviny na náplň smíchejte v kastrůlku a za stálého míchání přiveďte k varu. Omáčka zhoustne a zprůsvitní.

2.Do mísy nasypte mouku, sůl a mátu. Postupně přidejte vejce s mlékem a šlehejte, aby vzniklo hladké těsto.

3.Na pánvi rozpalte trochu oleje a smažte na něm tenké palačinky. Plňte je třešněmi, případně posypte cukrem.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Třešňový koláč s citronem
Třešňový koláč s citronem
Uzené maso s třešňovou zavařeninou
Uzené maso s třešňovou zavařeninou
Křehký třešňový koláč s krémem
Křehký třešňový koláč s krémem


  • Vybrali jsme pro Vás