NA 4 PORCE
Příprava: 35 minut
* 100 g hladké mouky
* špetku soli
* 2 lžíce nasekané máty
* 1 vejce
* 300 ml mléka
* rostlinný olej na smažení
* moučkový cukr na posypání (nemusí být)
Na náplň:
* 400 g kompotovaných vypeckovaných třešní
* 200 ml šťávy slité z třešňového kompotu
* 50 ml mandlového likéru
* špetku mleté skořice
* 2 lžíce škrobové moučky
1.Suroviny na náplň smíchejte v kastrůlku a za stálého míchání přiveďte k varu. Omáčka zhoustne a zprůsvitní.
2.Do mísy nasypte mouku, sůl a mátu. Postupně přidejte vejce s mlékem a šlehejte, aby vzniklo hladké těsto.
3.Na pánvi rozpalte trochu oleje a smažte na něm tenké palačinky. Plňte je třešněmi, případně posypte cukrem.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Třešňový koláč s citronem |
Uzené maso s třešňovou zavařeninou |
Křehký třešňový koláč s krémem |