Doporučujeme

Topinky s gorgonzolou a kopřivami

Topinky s gorgonzolou a kopřivami | foto: Apetit

Topinky s gorgonzolou a kopřivami

Spojení rustikálních kopřiv, jemné, šťavnaté červené cibule a krémové gorgonzoly prostě nemá chybu!


NA 4 PORCE

Příprava: 10 minut

* kopřivy
* 4 plátky chleba
* 2 lžíce olivového oleje
* 150 g gorgonzoly
* 1 červená cibule
* balzamikový ocet
* hrubě drcený pepř
* sůl

Čtyři plátky chleba opečte nasucho v troubě nebo toustovači. Ještě zahorka krajíce zakapejte 2 lžícemi olivového oleje, poklaďte plátky gorgonzoly (celkem jí budete potřebovat asi 150 g), posypte kolečky z 1 červené cibule, zakápněte balzamikovým octem a posypte hrubě drceným pepřem. Solte, jen pokud se vám sýr nezdá dost slaný. Kopřivy krátce spařte vroucí vodou a (bez obav) naklaďte na chleba.

           

OCHUTNEJTE TAKÉ

           

Kopřivová nádivkaKopřivová nádivka
            Těstoviny s dvojí omáčkouTěstoviny s dvojí omáčkou
            Jarní hrášková polévka s vejcemJarní hrášková polévka s vejcem

           


  • Vybrali jsme pro Vás