Doba přípravy: 20 minut
Množství: 6 porcí
- 10 větších rajčat
- lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- snítka čerstvého oregana
- 6 ks cherry rajčátek
- mozzarella
- pár lístků čerstvé bazalky
1. Rajčata nařízneme a zhruba na půl minuty je ponoříme o vroucí vody. Poté rajčata vložíme do ledové vody a oloupeme slupky.
2. Rajčata si připravíme do mísy, přidáme lžíci olivového oleje, sůl, pepř a čerstvé oregano. Vše rozmixujeme ponorným mixérem a ještě můžeme propasírovat přes velmi jemné sítko. ¨
3. Směs uložíme do chladničky a vychlazené podáváme ozdobené špízkem z cherry rajčátka, mozzarelly a lístku bazalky.
Tip:
Ideální jako předkrm nebo amuse bouche.