Doporučujeme

Tiramisu z pomazánkového másla

Tiramisu z pomazánkového másla | foto: Apetit

Tiramisu z pomazánkového másla

  • 13
Kulaté "dětské" piškoty dodnes patří k nejoblíbenějším pamlskům. Vypadají skromně, ale my vám z nich pomůžeme vytvořit vyloženě rafinované lahůdky.


NA 4 PORCE

Příprava: 20 minut + 20 minut chlazení

* 400 g pomazánkového másla bez příchuti
* 200 ml smetany ke šlehání
* 2–3 lžíce moučkového cukru
* 100 g strouhané bílé čokolády
* 40 dětských piškotů, mohou být i kakaové
* hrnek silné rozpustné kávy smíchané se 3 lžícemi likéru (kávového nebo amaretta)
* několik snítek bílého rybízu na ozdobu

1. Pomazánkové máslo utřete v míse s cukrem a smetanou. Piškoty namočte v kávě s likérem, ale neměly by nasáknout úplně. Pak je v jednotlivých sklenkách nebo ve větší míse vrstvěte se smetanovým krémem.

2. Uložte zhruba na dvacet minut do chladničky. Před podáváním ozdobte strouhanou čokoládou a rybízem.

           

OCHUTNEJTE TAKÉ

           

Piškoty se zmrzlinou a jahodamiPiškoty se zmrzlinou a jahodami
            Koňakový dortíkKoňakový dortík
            Minicheesecake s pomerančemMinicheesecake s pomerančem

           


  • Vybrali jsme pro Vás