NA 4 PORCE
Příprava: 20 minut + 20 minut chlazení
* 400 g pomazánkového másla bez příchuti
* 200 ml smetany ke šlehání
* 2–3 lžíce moučkového cukru
* 100 g strouhané bílé čokolády
* 40 dětských piškotů, mohou být i kakaové
* hrnek silné rozpustné kávy smíchané se 3 lžícemi likéru (kávového nebo amaretta)
* několik snítek bílého rybízu na ozdobu
1. Pomazánkové máslo utřete v míse s cukrem a smetanou. Piškoty namočte v kávě s likérem, ale neměly by nasáknout úplně. Pak je v jednotlivých sklenkách nebo ve větší míse vrstvěte se smetanovým krémem.
2. Uložte zhruba na dvacet minut do chladničky. Před podáváním ozdobte strouhanou čokoládou a rybízem.
OCHUTNEJTE TAKÉ Piškoty se zmrzlinou a jahodami |