Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Tiramisu po česku aneb tři volné variace na slavný italský dezert

  8:25aktualizováno  8:25
Milovníci pravého italského tiramisu budou možná ohrnovat nos nad napodobeninami, ve kterých chybí mascarpone nebo vejce. My však víme, že život může být sladký i se surovinami běžně dostupnými v každém venkovském supermarketu. A komu nejede káva, ten může vyzkoušet ovoce pod nadýchanou peřinou.

Smetanový sen

  • 2 pomazánková másla (bez příchuti)
  • 2 smetany ke šlehání
  • 1 velké balení dlouhých piškotů
  • 3 - 4 lžíce moučkového cukru
  • šálek silné kávy
  • kakao na posypání

1. Obě pomazánková másla utřeme s cukrem a vmícháme do nich obě ušlehané šlehačky.
2. Do formy nebo plastové krabičky naskládáme piškoty těsně vedle sebe a pokapeme je silnou kávou. Potřeme částí směsi a vrstvíme v pořadí: piškoty, káva, krém.
3. Nakonec krém na povrchu uhladíme a posypeme kakaem. Uložíme do chladu nejlépe přes noc.

Kávový pohár s tvarohem

Kávový pohár s tvarohem

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 kelímek smetanového bílého jogurtu s vanilkovou příchutí
  • 1 velký sáček dětských piškotů
  • čerstvě uvařená káva
  • cukr podle chuti
  • vanilkový cukr
  • 1 smetana ke šlehání

1. V misce smícháme tvaroh, jogurt a cukr. 
2. Na dno skleněných misek nebo skleniček dáme piškoty, pokapeme je kávou a naneseme část směsi. Pak opět vložíme piškoty, pokapeme kávou a naneseme krém.
3. Poháry zakryjeme potravinovou folií a necháme v ledničce odležet.
4. Při podávání zdobíme šlehačkou a kakaem.

Ovoce pod nadýchanou peřinou

Ovoce pod nadýchanou peřinou

  • 2 - 3 balení dětských piškotů
  • 2 kelímky zakysané smetany
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 menší kompot (meruňky, broskve, jahody apod.)
  • 1 banán
  • 2 hrsti borůvek nebo malin (i zmražených)

1. Ze zakysané smetany a cukru vyšleháme krém. Menší pekáček nebo formu na dort vyložíme vrstvou piškotů.
2. Větší ovoce pokrájíme. Poklademe jím v libovolném pořadí piškoty, zakryjeme krémem, pak dáme zase piškoty, ovoce a krém. Nakonec naskládáme piškoty.
3. Zakryjeme potravinovou folií a necháme vychladit.
4. Před podáváním vyklopíme, ozdobíme ušlehanou smetanou a podáváme.

Autor:




Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.