NA 4 PORCE
Příprava: 15 minut + 10 minut vaření
* 500 g těstovin, ideálně čerstvých (vakuové balení, tzv. pasta fresca)
* 70 g másla
* 1 stroužek česneku, nakrájený
* 250 ml smetany
* 150 g strouhaného parmazánu
* sůl a pepř na dochucení
Na knedlíčky:
* 300 g mletého drůbežího masa
* 1 vejce
* trocha strouhanky na zahuštění
* sekaná zelená petrželka
* sůl, pepř a strouhaná kůra z 1 citronu na dochucení
* drůbeží vývar na uvaření knedlíčků
1. Suroviny na knedlíčky důkladně prohněťte (citronové kůry použijte zhruba lžičku), vytvarujte kuličky a povařte je v mírně vroucím vývaru; stačí osm až deset minut. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.
2. Mezitím podle návodu na obalu uvařte těstoviny al dente. Ve velkém kastrolu rozehřejte máslo a osmahněte na něm česnek. Až začne hnědnout, vyjměte jej. Do másla vlijte většinu smetany, zbylou citronovou kůru, osolte, opepřete a dvě až tři minuty prohřejte.
3. Promíchejte s těstovinami, parmazánem a knedlíčky. Dvě tři minuty je spolu prohřívejte, případně zvláčněte zbylou smetanou.
Jak na citron
Aby omáčka neměla nahořklou chuť, je nutné citron velmi pečlivě omýt od postřikových látek; jděte na to s kartáčkem a horkou vodou. Strouhejte vždy jen žlutou část, bílá část slupky je přirozeně nahořklá.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Kuřecí stehýnka na slanině |
Kuře na bazalce |
Kuře v kokosovém mléce |