- 2 bulvy fenyklu (středně velké)
- 2 vařené brambory
- 1 vejce vařené natvrdo
- 100 g anglické slaniny
- olivový olej
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
1. Fenykl zbavíme vrchních listů, omyjeme a stranou si dáme i aromatickou nať, kterou použijeme závěrem. Potom ho rozdělíme na půlky a pokrájíme podélně na tenké plátky.
2. Vařené brambory (můžete použít zbylé od oběda) trochu rozšťoucháme. Na pánev dáme trochu olivového oleje, necháme rozpálit a orestujeme fenykl ze všech stran dozlatova. Na ubrousku ho trochu zbavíme tuku a dáme do mísy.
3. V pánvi orestujeme na kostičky pokrájenou slaninu a na ní rozšťouchané brambory. Přidáme k fenyklu do mísy. Vejce pokrájíme na hrubší kostky a přidáme k ostatním surovinám.
4. Ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a olivovým olejem. Kdo chce může dát i majonézu. Nakonec přidáme posekanou nať z fenyklu a promícháme. Podáváme teplý jako lehkou večeři.