Doporučujeme

Telecí roláda se špenátem a piniovými oříšky

Telecí roláda se špenátem a piniovými oříšky | foto: Apetit

Telecí roláda se špenátem a piniovými oříšky

  • 1
Delikátní a lehce stravitelné telecí je pro horké dny jako stvořené. V každém soustu téhle rolády navíc překrásně voní slanina a křupou piniové oříšky...


NA 4 PORCE

Příprava: 15 minut + 50 minut pečení

* 700 g telecího masa z kýty
* 1 větší cibulka
* 3 stroužky česneku
* 2 lžíce olivového oleje
* 100 g slaniny
* 250 g špenátových listů, spařených
* 20 g piniových oříšků
* pepř a sůl

1. Na oleji osmažte cibulku a česnek. Z telecího vytvořte plát: špalíček masa podélně nařízněte, ale nedokrojte až do konce, a pak ho rozložte jako knihu. (Nebo o úpravu požádejte řezníka, v dobré masně vám rádi vyjdou vstříc.)

2. Maso poklaďte osmaženou cibulkou s česnekem, listy špenátu, plátky slaniny. Všechno posypte piniovými oříšky, osolte a opepřete. Maso srolujte, svažte provázkem, podle chuti posypte hrubým pepřem a zabalte do pečicího papíru.

3. Pečte při 175 °C, v horkovzdušné troubě při 155 °C, zhruba 50 minut. Chvíli před koncem pečení sejměte papír, aby maso hezky zhnědlo. Před podáváním roládu nakrájejte na přibližně centimetrové plátky.

           

OCHUTNEJTE TAKÉ

           

Chřest, losos a špenátChřest, losos a špenát
            Špenátová polévka s nudličkami z kuřecího masaŠpenátová polévka s nudličkami z kuřecího masa
            Krémová polévkaKrémová polévka

           


  • Vybrali jsme pro Vás