Vaření a recepty
Sledovat další díly na iDNES.tvGrilovaný chřest se žloutkovým krémem a asiagem
Ingredience:
- 500 g zeleného chřestu
- 60 g šalotky
- olej
- 10 žloutků
- 100 g sýra Asiago D.O.P. (tato písmena značí ochrannou známku původu)
- sůl a pepř
- rajčatový prach (nemusí být)
- čerstvý koriandr
Pracovní postup:
- Chřest očistíme a 200 g nakrájíme na kousky. Šalotku oloupeme a orestujeme na oleji.
- Přidáme nakrájený chřest, znovu orestujeme a zalijeme trochou vody. Povaříme asi 3 minuty a dochutíme solí, pepřem a čerstvým koriandrem.
- Vše vložíme do mixéru a rozmixujeme na pyré.
- Žloutky osolíme a vložíme do vakuovacího sáčku. Dáme do hrnce s vodou a pošírujeme na 61 °C asi 90 minut. Poté zachladíme.
- Sýr Asiago nakrájíme na hranoly 1 x 5 cm a obalíme v rajčatovém prachu.
- Grilovaný chřest podáváme s temperovanými žloutky, chřestovým pyré a sýrem Asiago.