Recepty se sýrem
GLOSA: Při nákupu bez plastu přijdete nejméně o čtyři pětiny věcí
Nakupovat „bez plastu“ jde už dnes. Jen se zákazník musí smířit s tím, že při výběru přijde o dobré...
Podzimní polévky pro zahřátí. Zkuste mrkvovou, čočkovou nebo se zelím
Ačkoliv víkend slibuje sluníčko, na začátku října už se venku moc nezahřejeme. Podzim je zkrátka...
KVÍZ: Pivnica, kapustnica, glejovky. Jak se vyznáte ve slovenské kuchyni
Český jazyk je slovenskému velmi příbuzný, ale v současné generaci už mizí povědomí o některých...
Vrátili jste se z lesa s plným košíkem hub? Šup s nimi do trouby
Pokud také patříte k těm, kdo nemohou minout les bez toho, aby se podívali, jestli rostou, tak máte...
Snadné, rychlé a syté podzimní saláty, které se hodí k obědu i večeři
Podzim si žádá sytá jídla, protože s ochlazením naše tělo potřebuje ke svému fungování více...
Falešný „smažák“, pangas místo candáta. Restaurace dál klamou zákazníky
Klamání hostů náhražkami potravin z restaurací nemizí. Místo Plzeňského Prazdroje dostávají...
Rychlá a jednoduchá jídla z celého světa, na která vám stačí jen pánev
Někdy není čas na hrdinství, když potřebujete mít večeři na stole do dvaceti minut a polotovary či...
SZPI kontrolovala sýry dovezené z ciziny. Neprošel každý čtvrtý
Na základě nevyhovujících výsledků minulých kontrol uskutečnila Státní zemědělská a potravinářská...
VIDEO: Kulhavý zloděj ukradl z výčepu peníze, tatranky a mražené sýry
Noční vloupání do restaurace v Doudlebách nad Orlicí na Rychnovsku zachytila bezpečnostní kamera....
Nejlepší letní recepty, ve kterých využijete parťáky cuketu a lilek
Milovníci zahrádkaření se aktuálně potýkají s úrodou cuket. Jestli i vám tatínek nebo sousedka tuto...
Jedlé květy na talíři: čumbrkové opojení, šrušoto a antidepresivní kuličky
Napadlo vás někdy ochutnat květiny na louce nebo na vaší zahrádce? Kytkožroutka Jana Vlková shrnula...
Udělejte si doma Itálii. Recepty s gorgonzolou, parmazánem a asiagem
Italové sýry milují. Nejčastěji přidávají do jídla Parmigiano Reggiano, asiago a gorgonzolu, jež se...
TEST DNES: Úplné výsledky testu mozzarell
MF DNES testovala sýry mozzarella, které jsou běžně dostupné v obchodech a mají 15 až 20 procent...
TEST DNES: „Jako olizovat buvola.“ Hodnotili jsme dvanáct sýrů mozzarella
Mozzarella, přírodní pařený nezrající sýr naložený ve slaném nálevu, je jedním z nejznámějších, a...
Vracíme lidi do dětství, říká pár, jejichž jogurt je regionální potravinou
Jogurt Dominiky Jabálkové a Jiřího Korna z farmy v Karasech na Českolipsku se stal Regionálním...
Hoďte na gril maso nebo sýrový špíz a přeneste se do dalekých krajů
Letošní jaro přeje milovníkům rozpálených roštů a propečeného masa. Jestli se vám už přejedly...
Nejprodávanější produkt Volkswagenu? Párek
Volkswagen vyrábí ve své továrně ve Wolfsburgu kromě aut i uzeniny. Naprosto fantastické uzeniny,...
VIDEO: Smrkové výhonky využijete v kuchyni jako koření i na marmeládu
K volně dostupnému jarnímu býlí v podobě medvědího česneku či pampelišek, které může obohatit váš...
VIDEORECEPT: Minicheesecakes s ovocem pro maminku
Plánujete sladkou oslavu Dne matek, ale klasické dorty už vás nebaví? Zkuste geniálně snadné...
Burgery, panenka i zelenina. Další várka příspěvků do grilovací soutěže
Nejnovější přispěvatelé do naší soutěže pokryli široké grilovací spektrum. Vedle burgerové klasika...
Nejlepší jarní recepty, ve kterých využijete vejce natvrdo z koledy
I letos to u vás doma probíhalo stejně. Malí i velcí muži se vrátili z mrskačky, sladkosti snědli...
Whisky akademie: pět omylů o párování s gastronomií
Whisky zabije chuť pokrmu, pro spojení destilátu a jídla nemohou existovat pravidla, některé...
Zamilujte se do slaných koláčů. Se šunkou, špenátem nebo žampiony
Teplá večeře nemusí být jen maso s přílohou. Zkuste se inspirovat francouzskou specialitou jménem...
VIDEORECEPT: Ďábelská topinka se strouhaným parmazánem
Někdy nemáte chuť na „velké“ jídlo, ale dali byste si něco malého k pivu, vínu nebo televizi. V...
Kozy jsou jako gang, líčí mladá farmářka, která se stádem tráví celý den
Kilometry denně naběhá dvaadvacetiletá Michala Zdrubecká. Nikoliv pro svoje zdraví, ale pro dobro...
Prodávat kostku másla za 90 korun byla zlotřilost, říká majitel Madety
Majiteli českobudějovické Madety Milanu Teplému sice bude příští rok v březnu 70 let, ale podnik...
Mlékárny tlačí výkupní ceny mléka dolů. Mají nový argument: dovoz eidamu
Mlékárny si předloni zoufaly, že prodělávají na másle. Nyní tomu už tak není. Teď je straší cenový...
Sýr z Nítkovic ztratil značku kvality. Kvůli formální chybě, říká šéf farmy
O prestižní označení Regionální potravina přišel před pár dny sýr z farmy Kozojedský dvůr v...
V Sedlčanech končí výroba sýrů, firma ji přesouvá na Vysočinu
V Sedlčanech na Příbramsku končí tradiční výroba sýrů. Společnost Savencia Fromage & Dairy Czech...
30 dní hubnutí s OnaDnes.cz: Jaké sýry a uzeniny můžete při dietě
Už je to dvacet dní, co se držíte a je tu opět víkend. A protože o víkendu se často více jí,...
Loupež po francouzsku, pachatelé ukradli sýry v hodnotě deset tisíc eur
Incident se odehrál v noci z pondělí na úterý ve francouzské vesnici Beaune-le-Froid, která patří...
Vydatné večeře z jednoho hrnce, které vám po lyžování dodají energii
Není nic lepšího, než víkend na chalupě v horách, kdy celý den sjíždíte sjezdovky, touláte se...
VIDEO: Podívejte se, jak se vyrábí slavný italský sýr Asiago
Asiago je v Česku méně známý italský sýr, který stejně jako slavnější Parmigiano Reggiano a...
Stop omáčkám a knedlíkům. Odlehčený oběd pro první lednový víkend
Po opulentním vánočním hodování a silvestrovském gastronomickém hřešení je na čase trochu...
Pět nejlepších pomazánek nejen na silvestrovskou tabuli
Zítra nás čeká nejbujařejší noc v roce. Zkuste letos pohostit přátele a rodinu něčím jiným než...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny