Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Recepty se sýrem

Jaro na talíři je zelené, voňavé a má jméno medvědí česnek

22.3.2017  0:36
Právě teď je ta správná doba, kdy si můžeme užívat jedné z nejzdravějších a nejchutnějších bylinek, které u nás rostou. Medvědí česnek je jemnější kamarád svého pěkně nabroušeného jmenovce a...  celý článek

Pasta a basta! Rychlé a rafinované variace nejen na špagety

7.3.2017  0:15
Těstoviny nejsou jen obyčejná příloha k omáčce. Samy o sobě představují nekonečnou inspirací, báseň beze slov, ódu na rychlé a jednoduché jídlo, ze kterého se vám bude tajit dech. Zásadou číslo...  celý článek

Teplá večeře do deseti minut aneb zázrak jménem toustovač

4.3.2017  0:45
Zase chleba s máslem a něčím? Kdo se má pořád dívat na ty znuděné obličeje. Záchranou pro nestíhače i pro ty, kdo v kuchyni teprve začínají, je domácí pomocník jménem toustovač. Doslova za pár...  celý článek

Božský slaný koláč, indické kuře i lívance. Bílý jogurt v hlavní roli

28.2.2017  0:57
Byla by škoda kamarádit se s takovou superpotravinou, jakou je právě bílý jogurt, jen po ránu ve společnosti müsli nebo sušeného ovoce. Zkuste z něj připravit plnohodnotné rodinné jídlo. Příště...  celý článek

Čtyři rychlé večeře z brambor, které potěší chuťové buňky i zasytí

21.2.2017  0:54
Všední dny bývají někdy hektičtější, než bychom si přáli, a tak se občas stane, že cestou z práce ani nestihneme nakoupit. Pár brambor se ale doma vždycky najde a když k nim přidáme několik více...  celý článek

Pět triků, díky kterým při chůzi spálíte mnohem více kalorií

26.1.2017  0:00
Pokud na cvičení v posilovně nemáte kvůli všem povinnostem v práci i doma čas, nevadí, zkuste co nejvíce chodit pěšky. Stačí pár triků a během obyčejné procházky spálíte více kalorií a posílíte...  celý článek

Diety, které vás nutí počítat kalorie, jsou otravné, tvrdí Zemanová

8.1.2017  0:54
Patří mezi naše nejznámější propagátorky zdravé stravy, vydala několik knih, které patří k nejprodávanějším. Ta poslední, Nová biokuchařka, zmizela z prodejen během tří měsíců. Hanka Zemanová se...  celý článek

Nápadité kanapky a rychlé dipy na silvestrovské pohoštění

31.12.2016  0:05
Ať už plánujete na dnešní oslavu vyrazit za přáteli, nebo jste si pozvali hosty, budou se vám hodit následující tipy na nápadité kanapky a další dobroty a na relativně rychlé, ale velice chutné...  celý článek

Držím kontroverzní paleo dietu a jsem krásně štíhlá, říká herečka

12.12.2016  16:20
Herečka Olympia Valanceová (23) docílila vysněné postavy jen díky dodržování paleo diety a tréninku v posilovně. Nemůže si ji vynachválit, byť ji někteří výživoví poradci zatracují, protože prý...  celý článek

Chilli papričky zahřejí i prospějí zdraví. Vyzkoušejte pálivé dobroty

14.11.2016  10:15
Chilli papričky se vám možná zdají jako pozdrav z pekla, ale jejich zdravotní přínosy jsou vědecky potvrzené. Právě na podzim a v zimě jsou ideální k načerpání vitaminů i zahnání nachlazení a...  celý článek

Užívejte si jídlo jako Ital. Úžasné sýrové recepty pro sladký život

15.10.2016  0:51
Italové jsou známí svou láskou z dobrému jídlu a důrazem na kvalitní suroviny. Italská kuchyně a speciality jsou pro ně kulturním dědictvím, o které se ale rádi dělí s celým světem. Vyzkoušet to...  celý článek

Portské využijete do vaření i koktejlu. Tartaletka i telecí kotleta

1.10.2016  14:14
Přivezli jste si z dovolené lahev portského vína? Blogerka Markéta Pavleje známá jako Kitchenette vytvořila z červeného portského zajímavé podzimní menu. Tak pozvěte kamarády na oběd nebo večeři...  celý článek

Zhoršuje mléko pleť? Jen někomu, ale zkuste ho vysadit, radí odborníci

24.9.2016  0:30
Mléka je plný internet – zejména to kravské a výrobky z něj mají v poslední době špatnou reputaci. Výživoví poradci, dermatologové, někteří odborníci a mnoho laiků mu přisuzují nejrůznější...  celý článek

Rostou? Houby využijete ve slaném koláči i v omáčce se švestkami

17.9.2016  0:52
Smaženici už určitě máte v malíku, takže je načase vyzkoušet trochu jiné kombinace chutí. Třeba houby s tymiánovou riccotou, zapečené ve slaném koláči anebo spojené v omáčce se švestkami.  celý článek

Mléčné výrobky pomáhají ke štíhlosti, může za to vápník ve střevech

10.9.2016  15:07
Sklenice mléka, jogurt a kousek sýra přispívají k tomu, abychom byli od malička štíhlí a nestali se obézními ani v následujících letech. Vápník spolupůsobí při absorpci tuků ve střevech a...  celý článek

Cuketové kouzlení: udělejte si placičky, focacciu nebo polévku

3.9.2016  0:12
Právě teď jsou zahrádky plné úrody a jednou z hvězd je rozhodně cuketa. Je zdravá, výživná a dá se připravit na nespočet způsobů. Přinášíme několik tipů na cuketové recepty od bloggerek i...  celý článek

Snídaně šampionů: ovesné lívance, vločky i omeleta nastartují váš den

23.8.2016  0:03
Málokdo z nás někdy dosáhne na vrchol sportovního odvětví, každý se ale může inspirovat jídelníčkem sportovců. Začněte den jako šampioni.   celý článek

Švýcarský Graubünden: objevte velehorský ráj selských delikates

19.8.2016  0:00
Švýcarsko je kulinárně ohromně bohatá země. A možná nejlépe je to vidět v největším kantonu Graubünden na východě alpské konfederace. Gastronomický vějíř se tam rozevírá od rustikálního sušeného...  celý článek

Bulharské speciality voní grilem. Kjoftety, bjurek a pikantní pomazánka

13.8.2016  0:54
Bulharsko se těší oblibě českých turistů již dlouhá léta. Kromě krásných hor a Černého moře oceňují i chutnou místní kuchyni založenou především na zelenině a saturejce. O několik typických...  celý článek

Menu podle Karolíny: marinovaný lilek, candát a čokoládové tartaletky

16.7.2016  0:56
Uvařte si skvělé a lehce exotické letní menu spolu s Karolínou Kamberskou. Sladký lilek s mandlemi a kozím sýrem skvěle rozehřeje vaše chuťové pohádky na candáta s delikátním šalvějovým olejem a...  celý článek

Pizza, masové koule, plněné cuketové květy. Udělejte si doma Itálii

10.7.2016  0:20
Italská kuchyně se proslavila po celém světě svou chutnou elegancí a jednoduchostí. Základem je využití kvalitních surovin a dodržování tradičních a osvědčených postupů. Nahlédněte pod pokličku...  celý článek

Nejvíce sexy vegan planety je Australan Liam Hemsworth

7.7.2016  11:46
Herec Liam Hemsworth (26) je nejpřitažlivějším veganem světa. Rozhodla o tom organizace PETA, která bojuje za práva zvířat. Australská hvězda je podle ní nejvíce sexy mužskou celebritou, která...  celý článek

Žena váží 222 kilogramů. Díky nadváze vydělává 50 tisíc měsíčně

1.7.2016  0:06
Pětinásobná matka Bobbi-Jo Westley (43) z Pensylvánie váží 222 kilogramů. A právě díky své nadváze měsíčně vydělá v přepočtu téměř 50 tisíc korun. Na internetu totiž ukazuje své tělo a přes...  celý článek

Sushi si zvládnete uválet i doma. Máme pro vás tradiční i speciální recepty

18.6.2016  0:21
Rolky ze syrových ryb a kyselé rýže si získaly oblibu po celém světě. I sushi podléhá módním trendům, a tak se řasa nahrazuje sezamem a místo sójovky se dává majonéza. Šéfkuchaři zaměření na...  celý článek

Pravé španělské tapas aneb když malá jídla udělají hodně muziky

16.6.2016  0:48
Malé dobroty, které se uzobávají při pití vína, piva i koktejlů a vykouzlí každému úsměv na tváři. Pokud tapas připravíte podle šéfkuchaře Miguela Innelly z pražského Gastrobaru Monarch, budete...  celý článek

Tři jednoduché omáčky, které povýší domácí grilovačku na zážitek

9.6.2016  0:48
S pěkným počasím se spousta z nás pouští do oblíbené úpravy masa i zeleniny nad žhavými uhlíky. Pokud si kromě špízů a salátu připravíte pro své hosty i následující rychlé omáčky podle...  celý článek

Recepty, kterými potěšíte i své ratolesti. Krokety, losos a domácí zmrzlina

1.6.2016  0:21
Děti by na svůj svátek asi ze všeho nejraději jedly jenom čokoládu, dorty a zmrzlinu, ale to by jim moc dobře neudělalo. Dopřejte jim proto raději na Den dětí některé z následujících receptů,...  celý článek

Přivolejte léto dobrotami jako od moře: pálivé kari, sirnica a flan

12.5.2016  0:21
Už se nemůžete dočkat dovolené? Čekání si můžete zpříjemnit jídlem ve stylu oblíbených dovolenkových destinací, ze kterého na vás dýchne pohoda přímořských letovisek. Pro to správné kouzlo si...  celý článek

Oslaďte maminkám jejich svátek: minidortíčky, cheesecake i snadný piškot

8.5.2016  0:14
Druhá květnová neděle je již tradičně věnována oslavě matek a jejich mateřské lásky a péče. Oslaďte své mamince nebo babičce dnešní den dortem nebo sušenkami upečenými s láskou. Jednoduchý...  celý článek

Pět tipů, jak si snížit hladinu cholesterolu

10.4.2016  0:00
O svůj cholesterol se člověk obvykle nezajímá do chvíle, kdy ho lékař při prohlídce upozorní, že výsledky nejsou dobré, a že by měl zapracovat na tom, aby hladinu snížil. Jak na to?  celý článek

Retro vaření: šunková rolka, kuře s broskví a míša řezy vás vezmou do 70.let

20.3.2016  0:16
Zasteskne se vám někdy po starých dobrých časech? Pojďte se s námi vydat na kulinární cestu do minulosti českých restaurací a pohostinství a nahlédněte do jejich typické nabídky.   celý článek

Nerozlučná dvojka brokolice a sýr. Kuličky s parmezánem i quiche

13.3.2016  0:46
S brokolicí vám nuda v kuchyni rozhodně nehrozí. Vyzkoušejte následující skvělé recepty kombinující brokolici s parmezánem, čedarem i plísňovým sýrem.   celý článek

Sladké brambory si zamilujete zapečené s masem, v salátu i v polévce

6.3.2016  0:05
Sladké brambory neboli batáty sice nemají se svými „slanými“ jmenovci botanicky nic společného, jejich škála využití v kuchyni je ale stejně široká. Batáty můžete jíst nasladko i naslano, hodí...  celý článek

Denně sním až osm kilo ovoce a zeleniny, říká vyznavačka raw stravy

22.2.2016  0:00
Už dvanáct let je Tereza Havrlandová vitariánkou neboli vyznavačkou raw stravy. Patří k docela početné skupině lidí, kteří preferují jídlo rostlinného původu, které neprošlo žádnou tepelnou...  celý článek

Zkuste nutričně vyváženou a na přípravu nenáročnou krabičkovou dietu

10.1.2016  0:36
Žádné zákazy, příkazy a omezení, ale chutná jídla připravená podle zásad moderní gastronomie. To je dieta, které fandíme. Už žádná speciální jídla pro vás a ostatní členy rodiny, vařit budete...  celý článek

Pohoštění na Silvestr: bliny, bruschetty, sýry a všechno možné ve slanině

29.12.2015  0:10
Českou silvestrovskou klasikou jsou chlebíčky a jednohubky, proč se ale neinspirovat i zahraničními dobrotami třeba z Anglie, Itálie, Francie či Ruska? Dají se snadno zobat jednou rukou, jsou...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.