Světová kuchyně
Mrkvičková polévka
Chuť olivového oleje a omamná vůně tymiánu a pomeranče této jemné elegantní polévky vám pomohou...
Smažená kuřecí stehna v jižanském stylu
Mléčná marináda vykouzlí z obyčejného kuřecího masa překvapivou lahůdku. V originálním "trojobalu"...
Suvlaki na dobromysli
Špízky s kousky kuřecího nebo vepřového masa se často prodávají jako rychlé občerstvení na řeckých...
Tiramisu z pomazánkového másla
Kulaté "dětské" piškoty dodnes patří k nejoblíbenějším pamlskům. Vypadají skromně, ale my vám z...
Bylinkové hody
Bylinky. Skvěle čarovat s nimi umí ve Středomoří. Inspirovali jsem se tam a připravili pro vás pět...
Mozzarella v balíčku
Sněhobílý sýr se stal téměř synonymem italské kuchyně. Základními znaky mozzarelly jsou pružnost a...
Květák smažený po italsku
Hrubozrnnější krupička se postará o kypřejší obalení – a celé dílko bude po osmažení labužnicky...
Thajská polévka vás postaví na nohy
Pravou Tom Kha Kai v našich zeměpisných šířkách jen tak nevykouzlíme. V téhle verzi tedy oželíme...
V zimě na Mallorku? Aspoň s našimi recepty
Utečte před zimou a rozmoklým sněhem na populární ostrov. Alespoň v rámci své kuchyně.
Vánoční večeře podle českých šéfkuchařů
Víte, na čem si na Štědrý den pochutnávají opravdoví mistři kuchyně? Pokud vás jejich recepty...
Cukroví na poslední chvíli: pochoutky z Ameriky
Američané se mohou utlouct po cookies, tak proč se u nich neinspirovat právě na Vánoce? Tyto křehké...
Sladká vánoční kuchařka: ořechové cukroví
Naše tělo je potřebuje. Obsahují tolik zdravých prvků. Tak proč se jim bránit! Honem se pusťte do...
Vánoční dezerty ze všech koutů Evropy
Z evropských specialit jsme vybrali ty nejzajímavější vánoční dezerty. Vyzkoušejte novinky i českou...
Velká škola sushi
Rýže, ryby, zelenina, sójová omáčka, zázvor a wasabi: to je sushi. Někomu je nepříjemná sama...
Připravte si sushi doma
Sushi jsem poprvé ochutnala před sedmi lety. Tehdy jsem nevěděla, jak ho vlastně jíst, a pohled na...
Japonsko na vašem stole
S recepty na vaši první domácí sushi party nám pomáhal Petr Lambert, šéfkuchař pražské restaurace...
Kuře na cestě kolem světa
Lásku k drůbežímu masu sdílíme skoro s celým světem. Zveme vás na kulinářský supervýlet a za...
V hlavní roli bazalka
Ještě pořád se vám zdá o skvělé kuchyni, kterou jste během dovolené ochutnali třeba v Itálii? Kupte...
Vadí vám ježci v moři? Zkuste je na talíři
Opalujete se u moře a najednou vidíte, jak domorodci tahají v z moře igelitky plné mořských ježků....
Evropská masová klasika
Proč doma točit pořád dokola okoukané vepřo knedlo nebo řízek? Vezměte kus masa a zpracujte ho tak,...
Ravioli se třemi druhy sýra podle Olivera
Jamie má svoje webové stránky na adrese www.jamieoliver.com a najdete tam hodně jeho receptů...
Středomořská bašta je úžasná a navíc po ní neztloustneme
Kuchyně zemí, jejichž břehy omývá Středozemní moře, je úžasná nejen pro naše chuťové buňky, ale...
Bombajské brambory podle Jamieho Olivera
Jamie tentokrát připravil poctu indické kuchyni na pravé bollywoodské party. Zkuste si s ním...
Česká klasika s kuchařem Romanem Paulusem
Svíčková jako od maminky, staročeský trhanec a další česká jídla vás dnes naučí muž z...
Cizrna chutná dálkou
Cizrně se říká římský hrách a je oblíbena ve středomořské i orientální kuchyni. Jak zdomácněla na...
Slané koláče a quiche
Tip na jednoduchou večeři nebo netypické pohoštění pro malou společnost - to všechno mohou být...
Maďarská kuchyně od guláše po langoš
Chutnají vám prostá slovenská jídla i rafinované rakouské pokrmy? Pak si zamilujete maďarskou...
Thajské chutě na českém talíři
Je originální, neuvěřitelně barevná, pálivá jako dvacet čertů a moc dobrá. Thajská kuchyně přinese...
Maroko pro chuť i pro oko
Už jste byli v Maroku? Jestli ne, vydejte se s námi za odkazem berberských a beduínských kuchařek.
Francie s vůní česneku, rozmarýnu a tymiánu
Málokterá evropská kuchyně je tak rafinovaná a pestrá jako ta francouzská, ve které se mísí...
Gruzínské pirohy paní Mančo
Z Gruzie přijela paní Mančo se svou rodinou již před pár lety. Neutíkali, pozvali je přátelé Češi....
Víkend v Indii
S dalším dílem našeho kulinářského seriálu se vydáme daleko na Východ, kde podmanivě voní zázvor,...
Letní menu z Polska ve vaší kuchyni
Kuchyně našich severních sousedů je sladká jako lesní plody, voní koprem a bez zelí, cibule a...
Překvapte tou pravou Itálií
Italská kuchyně, to nejsou špagety ze závodní jídelny nebo pizza ze stánku. Správná Itálie totiž...
Řecko na talíři: krásné, chutné a zdravé!
Tradiční řecká kuchyně je nejen zdravá, ale taky tak dobrá, že se nikdy neomrzí. Řecká tabule se...
Šašlik - kavkazský fast food
O vzniku šašliku koluje hned několik verzí, dle jedné tatarští válečníci na svých taženích...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny