Světová kuchyně

Mrkvičková polévka

19. května 2008

Chuť olivového oleje a omamná vůně tymiánu a pomeranče této jemné elegantní polévky vám pomohou...

Smažená kuřecí stehna v jižanském stylu

2. května 2008

Mléčná marináda vykouzlí z obyčejného kuřecího masa překvapivou lahůdku. V originálním "trojobalu"...

Suvlaki na dobromysli

25. dubna 2008

Špízky s kousky kuřecího nebo vepřového masa se často prodávají jako rychlé občerstvení na řeckých...

Tiramisu z pomazánkového másla

23. dubna 2008

Kulaté "dětské" piškoty dodnes patří k nejoblíbenějším pamlskům. Vypadají skromně, ale my vám z...

Bylinkové hody

12. dubna 2008

Bylinky. Skvěle čarovat s nimi umí ve Středomoří. Inspirovali jsem se tam a připravili pro vás pět...

Mozzarella v balíčku

2. dubna 2008  19:30

Sněhobílý sýr se stal téměř synonymem italské kuchyně. Základními znaky mozzarelly jsou pružnost a...

Květák smažený po italsku

11. února 2008

Hrubozrnnější krupička se postará o kypřejší obalení – a celé dílko bude po osmažení labužnicky...

Thajská polévka vás postaví na nohy

21. ledna 2008

Pravou Tom Kha Kai v našich zeměpisných šířkách jen tak nevykouzlíme. V téhle verzi tedy oželíme...

V zimě na Mallorku? Aspoň s našimi recepty

19. ledna 2008

Utečte před zimou a rozmoklým sněhem na populární ostrov. Alespoň v rámci své kuchyně.

Vánoční večeře podle českých šéfkuchařů

22. prosince 2007

Víte, na čem si na Štědrý den pochutnávají opravdoví mistři kuchyně? Pokud vás jejich recepty...

Cukroví na poslední chvíli: pochoutky z Ameriky

14. prosince 2007

Američané se mohou utlouct po cookies, tak proč se u nich neinspirovat právě na Vánoce? Tyto křehké...

Sladká vánoční kuchařka: ořechové cukroví

26. listopadu 2007

Naše tělo je potřebuje. Obsahují tolik zdravých prvků. Tak proč se jim bránit! Honem se pusťte do...

Vánoční dezerty ze všech koutů Evropy

24. listopadu 2007

Z evropských specialit jsme vybrali ty nejzajímavější vánoční dezerty. Vyzkoušejte novinky i českou...

Velká škola sushi

3. listopadu 2007

Rýže, ryby, zelenina, sójová omáčka, zázvor a wasabi: to je sushi. Někomu je nepříjemná sama...

Připravte si sushi doma

3. listopadu 2007

Sushi jsem poprvé ochutnala před sedmi lety. Tehdy jsem nevěděla, jak ho vlastně jíst, a pohled na...

Japonsko na vašem stole

3. listopadu 2007

S recepty na vaši první domácí sushi party nám pomáhal Petr Lambert, šéfkuchař pražské restaurace...

Kuře na cestě kolem světa

29. září 2007

Lásku k drůbežímu masu sdílíme skoro s celým světem. Zveme vás na kulinářský supervýlet a za...

V hlavní roli bazalka

15. září 2007

Ještě pořád se vám zdá o skvělé kuchyni, kterou jste během dovolené ochutnali třeba v Itálii? Kupte...

Vadí vám ježci v moři? Zkuste je na talíři

24. července 2007

Opalujete se u moře a najednou vidíte, jak domorodci tahají v z moře igelitky plné mořských ježků....

Evropská masová klasika

19. května 2007

Proč doma točit pořád dokola okoukané vepřo knedlo nebo řízek? Vezměte kus masa a zpracujte ho tak,...

Ravioli se třemi druhy sýra podle Olivera

8. května 2007

Jamie má svoje webové stránky na adrese www.jamieoliver.com a najdete tam hodně jeho receptů...

Středomořská bašta je úžasná a navíc po ní neztloustneme

5. května 2007

Kuchyně zemí, jejichž břehy omývá Středozemní moře, je úžasná nejen pro naše chuťové buňky, ale...

Bombajské brambory podle Jamieho Olivera

1. května 2007

Jamie tentokrát připravil poctu indické kuchyni na pravé bollywoodské party. Zkuste si s ním...

Česká klasika s kuchařem Romanem Paulusem

3. března 2007

Svíčková jako od maminky, staročeský trhanec a další česká jídla vás dnes naučí muž z...

Cizrna chutná dálkou

18. listopadu 2006

Cizrně se říká římský hrách a je oblíbena ve středomořské i orientální kuchyni. Jak zdomácněla na...

Slané koláče a quiche

30. září 2006

Tip na jednoduchou večeři nebo netypické pohoštění pro malou společnost - to všechno mohou být...

Maďarská kuchyně od guláše po langoš

1. září 2006

Chutnají vám prostá slovenská jídla i rafinované rakouské pokrmy? Pak si zamilujete maďarskou...

Thajské chutě na českém talíři

26. srpna 2006

Je originální, neuvěřitelně barevná, pálivá jako dvacet čertů a moc dobrá. Thajská kuchyně přinese...

Maroko pro chuť i pro oko

19. srpna 2006

Už jste byli v Maroku? Jestli ne, vydejte se s námi za odkazem berberských a beduínských kuchařek.

Francie s vůní česneku, rozmarýnu a tymiánu

11. srpna 2006  10:42

Málokterá evropská kuchyně je tak rafinovaná a pestrá jako ta francouzská, ve které se mísí...

Gruzínské pirohy paní Mančo

11. srpna 2006

Z Gruzie přijela paní Mančo se svou rodinou již před pár lety. Neutíkali, pozvali je přátelé Češi....

Víkend v Indii

4. srpna 2006

S dalším dílem našeho kulinářského seriálu se vydáme daleko na Východ, kde podmanivě voní zázvor,...

Letní menu z Polska ve vaší kuchyni

29. července 2006

Kuchyně našich severních sousedů je sladká jako lesní plody, voní koprem a bez zelí, cibule a...

Překvapte tou pravou Itálií

21. července 2006

Italská kuchyně, to nejsou špagety ze závodní jídelny nebo pizza ze stánku. Správná Itálie totiž...

Řecko na talíři: krásné, chutné a zdravé!

15. července 2006

Tradiční řecká kuchyně je nejen zdravá, ale taky tak dobrá, že se nikdy neomrzí. Řecká tabule se...

Šašlik - kavkazský fast food

13. července 2006  15:09

O vzniku šašliku koluje hned několik verzí, dle jedné tatarští válečníci na svých taženích...

Poradny