Světová kuchyně

Cukroví z celé Evropy: řecké kourambiedes či španělské roscos

5. prosince 2009

Ve většině domácností se pečou stále dokola oblíbené druhy cukroví. Proč si letos neudělat aspoň na...

Evropské cukroví: rakouské punchkrapfen nebo německé springerle

4. prosince 2009

I o vánočních svátcích můžete cestovat. Buď doopravdy strávíte Štědrý den pod palmami, nebo můžete...

Škola vaření: Asijská kachní prsa

26. listopadu 2009  10:55

Představíme vám několik skvělých receptů zdravých a chutných jídel, které nám ukáže šéfkuchař...

Škola vaření: Černobílý tuňák

3. října 2009  13:20

Představíme vám několik skvělých receptů zdravých a chutných jídel, které nám ukáže šéfkuchař...

Voňavé kuře s rozinkami

13. srpna 2009  10:53

S tímhle jídlem zabodujete jak na party v indickém stylu, tak jako s večeří nenáročnou na váš čas.

Guláše na mnoho způsobů. Ochutnejte pravý maďarský nebo vídeňský

31. července 2009

Kolébkou slavného guláše je samozřejmě Maďarsko, ale i v české kuchyni mají variace na pikantní...

Nápad jménem CHEFPARADE - soutěž o poukaz

19. května 2009  13:03

Kam si zajít o víkendu nebo večer se svojí drahou polovičkou? Do restaurace? Máme pro vás daleko...

Šunka na sladko

26. února 2009

Je to nezvyk, ale musím říct, že tahle poameričtělá kombinace s jemnou českou šunkou funguje. I...

Inspirujte se Italy a Francouzi a večeři upečte v troubě

6. února 2009

Ve Francii pečou quiche, Italové mají svou pizzu – tak proč si z jejich kuchyně nevzít to nejlepší...

Americké pancakes (lívance)

2. února 2009  11:16

Jen zdánlivě jsou stejné jako naše lívance. Když si projdete celý výčet ingrediencí, uvidíte, že se...

Cibulové koláče z Francie

28. ledna 2009  8:06

Pissaladiere. Tak zní originální název francouzského slaného koláče, jehož pikantnost mají kromě...

Kalifornské suši rychle a snadno

21. ledna 2009

Tohle suši působí jako záhada hlavolamu. S naším návodem ji ale hravě rozluštíte!

Bezmasá varianta na boršč: je z červené řepy

17. prosince 2008

Receptů na boršč existuje bezpočet – tenhle je bezmasý, nenáročný na suroviny a jednoduchý!

Kuře na smetaně podle způsobu z Bresse

16. prosince 2008  7:54,  aktualizováno  7:57

Slavná, ve všech francouzských kuchařkách etablovaná, úprava dá šťavnatému masu skvěle vyniknout!

Rizoto s houbami a sýrem

12. listopadu 2008  7:50

Místo polévky se v Itálii setkáte s "primi piatti" neboli "vstupními jídly". Rýže v rizotu by,...

Brokolice zapečená s lososem po italsku

10. listopadu 2008  8:07

Lehká a rychlá večeře z jednoho pekáče. Krásně ji doplní osvěžující zelený salát.

Palačinky Suzette se vrací

27. října 2008  10:09

Palačinky podle Suzette jste kdysi mohli najít na menu snad všech světových restaurací. Je načase...

Italský chléb focaccia zvládnete upéct i doma

26. září 2008  7:51

Tradiční "chléb chudých" je dnes oblíbenou pochoutkou v luxusních restauracích. Itálii ale můžete...

Chcete netradiční menu? Zkuste jej připravit z dýně

13. září 2008

Kuchařky i kuchaři na západ od našich hranic si tuhle velkou tykev nemohou vynachválit. Naučte se...

Vyzkoušejte mexickou kuchyni a dejte si masové tortilly

10. září 2008  7:10

Bez nejrůznějších placek si mexickou kuchyni ani nedokážeme představit. Masová náplň vtipně (a...

Osgood pie

22. srpna 2008

Někteří zasvěcenci říkají, že "osgood" je zkratka spojení "oh-so-good" (ó, tak dobré). Jiní tvrdí,...

Tradiční čínské taštičky z pařeného těsta

6. srpna 2008  9:09

Čínská kuchyně nezná něco, jako je v Česku knedlo-vepřo-zelo, tedy jedno nejznámější jídlo. Pro...

Nakládaný losos po švédsku

1. srpna 2008  7:57

Při domácím naložení zůstanou zachovány všechny důležité látky a také báječná chuť podobná uzenému...

Pizza v mini

21. července 2008  7:10

Křupavá pizza je malá – přesto jde o velikou lahůdku. S minirozměrem ladí i křepelčí vajíčka a...

Argentinský steak s marinádou chimichurri

18. července 2008  7:55

Maso z argentinských býků je celosvětově proslulé a grilování obřích kusů patří k folkloru stejně...

Květák smažený po italsku s křupavou kůrčičkou

2. července 2008  8:09

Hrubozrnnější krupička se postará o kypřejší obalení – a celé dílko bude po osmažení labužnicky...

Variace na Reuben sendvič

30. června 2008  8:57

Celý Balkán miluje svěží trio jogurt, okurky a česnek. V Řecku je to známá krémová omáčka tzatziki...

Světové speciality z hrášku vám budou chutnat

21. června 2008

Čerstvý hrášek si můžete koupit už teď. Zapomeňte tentokrát na jeho věrnou souputnici dušenou mrkev...

Palačinky s javorovým sirupem

13. června 2008  8:19

Bez téhle lahůdky je pravá americká nebo kanadská snídaně nepředstavitelná. Tamní palačinky jsou...

Bramborová tortilla

11. června 2008  7:59

Tortilly známe jako moučné placky, ale ve Španělsku tak říkají bramborovým, pomalu propékaným...

Pravé italské bramborové gnocchi

9. června 2008  8:07

Výsledkem mají být lehké, nadýchané a malé nočky. Pozor: příliš mnoho mouky a hnětení – a budou...

Řecký salát

2. června 2008  8:50

V Řecku se tomuto vydatnějšímu salátu říká "venkovský". Zelenina se do něj krájí na větší kusy, aby...

Indické kari s kuřecím, vepřovým nebo jehněcím

31. května 2008

Pod názvem kari si představíme sáček s kořením. Ve skutečnosti se tak nazývá sama úprava jídla....

Ostré kuře ze Senegalu

30. května 2008  7:51

Kuře na yasse je patrně nejznámější senegalské jídlo. Jméno dostalo podle způsobu přípravy na...

Slovenské halušky

28. května 2008  10:49

Připravují se z čerstvě vařených brambor, a proto jsou tak jemné a nadýchané. Žádná zátěž pro...

Slaný koláč s polníčkem

23. května 2008  9:45

Slané koláče po vzoru lotrinského quiche jsou na jaře velmi vítány! V jemné sýrové náplni polníček...

Poradny