Světová kuchyně
Recepty na světová jídla, která chutnají nejlépe na trávě
Každé jídlo chutná na trávě mnohem lépe než v luxusní restauraci. Až vyrazíte na letní piknik a...
Citrusy ve vaší kuchyni. Inspirace Středomořím a Orientem
Když v letních měsících pozvete do své kuchyně citrusové plody, překvapíte rodinu i hosty svěžími a...
Na vlastní kůži: Jak jsem se v Bangkoku učila vařit thajské jídlo
Thajská kuchyně je po celém světě právem vyhlášená. Rafinovaná vyváženost chutí a nečekané...
Na gastronomickém festivalu můžete ochutnat Ameriku
Americká kuchyně je víc než karbanátek v housce a párek v rohlíku. Do země zaslíbené si nově...
Tapas: vykouzlete tak trochu jiné jednohubky
Zapomeňte pro jednou na chlebíčky a jednohubky a nechte se inspirovat španělskou kuchyní. Uvidíte,...
Hamburger, shake a taštička ke Dni dětí. Menu jako z mekáče
Milují vaše děti jídlo od McDonalda, ale vám je líto vyhazovat stokorunu za kus housky a plátek...
Tři tipy na rychlou večeři s chutí rajských jablíček
Přivolejte si na stůl léto a naservírujte rodině večeři ve středomořském stylu, kde hlavní roli...
Tři recepty s jedlými květy: na talíři zavoní fialky, růže a sedmikrásky
Jedlé květy vám neudělají okrasu jen na zahradě, ale i na talíři. Nebojte se jich, postupně je...
Na český a moravský chřest si zajděte na festival CHŘESTFEST
Český chřest byl do druhé světové války vyhlášený po celé Evropě svou kvalitou a jemností. Bohužel...
Upečte si americké sušenky neboli cookies
Máte-li rádi sladké a nejste příznivci kynutých buchet nebo nadýchaných bábovek, pak si zkuste...
Asparágus neboli chřest. Je tady jeho sezona
Je zdravý, dietní, dobře stravitelný, má jemně delikátní chuť a dokonce jsou mu připisovány i...
Chemie v kuchyni? To je molekulární gastronomie
Napadlo by vás, že je možné používat při vaření tekutý dusík? Nebo vařit ve vakuu? Výsledkem je...
Na festivalu chutí a vůní můžete ochutnat jaro
V pondělí začne jaro a v ten samý den odstartuje také druhý ročník gastronomického Festivalu chutí...
Nadýchaný, křupavý, voňavý. Upečte si domácí chléb
Domácí chleba sice zabere větší množství času a víc se při hnětení nadřete, ale výsledek za to...
Paella krok za krokem aneb vzpomínky na Středomoří
Chcete si připomenout prosluněnou dovolenou na španělském pobřeží? Vybavte si vůně, které ji...
Americké brusinky na cestě kolem světa, ochutnejte
Ačkoli domovem velkých šťavnatých červených brusinek zvaných cranberry je severoamerický kontinent,...
Něco pro zahřátí: sladké a voňavé nápoje z brusinek
Když se vrátíte ze zimní procházky, možná zatoužíte po něčem horkém, sladkém, voňavém a tekutém pro...
Všechny chutě a vůně arabské kuchyně
Arabská kuchyně patří k nejpestřejším, nejvoňavějším a nejchutnějším na světě. Nechte se pozvat ke...
Orient na talíři: Tikka Masala, kuřecí Tandoori a jehněčí špízy
Máte rádi orientální kuchyni plnou barev a vůní, které lahodí oku i chuťovým pohárkům? Vyzkoušejte...
Zapomeňte na chlebíčky, buďte na Silvestra světoví
Chystáte-li pro své přátele nebo rodinné příslušníky silvestrovské pohoštění, zkuste letos pojmout...
Nejlepší vánoční perníčky z celé Evropy
Nejlepší vánoční perníčky na světě peče samozřejmě vaše maminka nebo babička. Pokud si ale...
Švýcarsko není jen fondue. Pět receptů národa gurmánů
Ještě než vyjedete do švýcarských Alp na lyže, vyzkoušejte pár tamějších receptů, které vás...
Není ocet jako ocet aneb tajemství pravého italského balzamika
Ačkoli v české kuchyni je dnes tradiční italský balzamikový ocet jako doma, málokdo ví, že se...
Omrzel vás štrúdl? Recepty na koláče z jablek z celé Evropy
Jablka jsou pro řadu z nás tím nejobyčejnějším ovocem. Pokud se vám omrzela, zkuste je v nových...
Tiramisu: italská pochoutka na pět způsobů
Italové se mohou chlubit nejenom špagetami a pršutem, sušenou šunkou. Světu dali také výborný...
Slané koláče: pět receptů na francouzskou pochoutku
Kdo jednou ochutná tuhle francouzskou specialitu, zadělá si nejspíš na celoživotní závislost....
Griluje se po celém světě, inspirujte se tradicemi jedenácti zemí
České grilování je směsí nápadů a chutí z celého světa. Obohaťte svůj repertoár třeba mexickým...
Vyzkoušejte francouzské speciality z grilu
Hořící dřevo provoněné kapajícím olejem, křupavá kůrka na mase a jedinečná chuť připečené zeleniny....
Mezinárodní velikonoční kuchařka: italský dort či ruské bliny
Ochutnejte o jarních svátcích kromě české klasiky i zahraniční speciality. Třeba italský...
Cukroví pro líné kuchařky: muffiny, hrudky a kuličky na mnoho způsobů
Nepatříte-li mezi zběhlé kuchařinky, a přesto chcete, aby sváteční stůl nezel prázdnotou,...
Cotillony, sladké ravioly či galetky. Cukroví ze všech koutů Evropy
Poslední třetí díl našeho evropského cukroví vás zavede do Francie, Itálie a Polska. Ochutnejte...
Cukroví z celé Evropy: řecké kourambiedes či španělské roscos
Ve většině domácností se pečou stále dokola oblíbené druhy cukroví. Proč si letos neudělat aspoň na...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny