Světová kuchyně

Recepty na světová jídla, která chutnají nejlépe na trávě

1. července 2011

Každé jídlo chutná na trávě mnohem lépe než v luxusní restauraci. Až vyrazíte na letní piknik a...

Citrusy ve vaší kuchyni. Inspirace Středomořím a Orientem

18. června 2011  1:45

Když v letních měsících pozvete do své kuchyně citrusové plody, překvapíte rodinu i hosty svěžími a...

Na vlastní kůži: Jak jsem se v Bangkoku učila vařit thajské jídlo

17. června 2011  16:25

Thajská kuchyně je po celém světě právem vyhlášená. Rafinovaná vyváženost chutí a nečekané...

Na gastronomickém festivalu můžete ochutnat Ameriku

12. června 2011  3:03

Americká kuchyně je víc než karbanátek v housce a párek v rohlíku. Do země zaslíbené si nově...

Tapas: vykouzlete tak trochu jiné jednohubky

3. června 2011

Zapomeňte pro jednou na chlebíčky a jednohubky a nechte se inspirovat španělskou kuchyní. Uvidíte,...

Hamburger, shake a taštička ke Dni dětí. Menu jako z mekáče

30. května 2011  14:51

Milují vaše děti jídlo od McDonalda, ale vám je líto vyhazovat stokorunu za kus housky a plátek...

Tři tipy na rychlou večeři s chutí rajských jablíček

22. května 2011  1:46

Přivolejte si na stůl léto a naservírujte rodině večeři ve středomořském stylu, kde hlavní roli...

Tři recepty s jedlými květy: na talíři zavoní fialky, růže a sedmikrásky

20. května 2011  3:59

Jedlé květy vám neudělají okrasu jen na zahradě, ale i na talíři. Nebojte se jich, postupně je...

Na český a moravský chřest si zajděte na festival CHŘESTFEST

14. května 2011  3:46

Český chřest byl do druhé světové války vyhlášený po celé Evropě svou kvalitou a jemností. Bohužel...

Upečte si americké sušenky neboli cookies

6. května 2011  2:09

Máte-li rádi sladké a nejste příznivci kynutých buchet nebo nadýchaných bábovek, pak si zkuste...

Asparágus neboli chřest. Je tady jeho sezona

22. dubna 2011  11:12

Je zdravý, dietní, dobře stravitelný, má jemně delikátní chuť a dokonce jsou mu připisovány i...

Chemie v kuchyni? To je molekulární gastronomie

15. dubna 2011

Napadlo by vás, že je možné používat při vaření tekutý dusík? Nebo vařit ve vakuu? Výsledkem je...

Na festivalu chutí a vůní můžete ochutnat jaro

18. března 2011  10:31

V pondělí začne jaro a v ten samý den odstartuje také druhý ročník gastronomického Festivalu chutí...

Nadýchaný, křupavý, voňavý. Upečte si domácí chléb

15. března 2011  8:44

Domácí chleba sice zabere větší množství času a víc se při hnětení nadřete, ale výsledek za to...

Paella krok za krokem aneb vzpomínky na Středomoří

1. března 2011  1:21

Chcete si připomenout prosluněnou dovolenou na španělském pobřeží? Vybavte si vůně, které ji...

Americké brusinky na cestě kolem světa, ochutnejte

18. února 2011  10:05

Ačkoli domovem velkých šťavnatých červených brusinek zvaných cranberry je severoamerický kontinent,...

Něco pro zahřátí: sladké a voňavé nápoje z brusinek

31. ledna 2011  7:46

Když se vrátíte ze zimní procházky, možná zatoužíte po něčem horkém, sladkém, voňavém a tekutém pro...

Všechny chutě a vůně arabské kuchyně

19. ledna 2011  3:04

Arabská kuchyně patří k nejpestřejším, nejvoňavějším a nejchutnějším na světě. Nechte se pozvat ke...

Orient na talíři: Tikka Masala, kuřecí Tandoori a jehněčí špízy

9. ledna 2011

Máte rádi orientální kuchyni plnou barev a vůní, které lahodí oku i chuťovým pohárkům? Vyzkoušejte...

Zapomeňte na chlebíčky, buďte na Silvestra světoví

29. prosince 2010  11:34

Chystáte-li pro své přátele nebo rodinné příslušníky silvestrovské pohoštění, zkuste letos pojmout...

Nejlepší vánoční perníčky z celé Evropy

24. listopadu 2010  7:38

Nejlepší vánoční perníčky na světě peče samozřejmě vaše maminka nebo babička. Pokud si ale...

Švýcarsko není jen fondue. Pět receptů národa gurmánů

13. listopadu 2010  3:09

Ještě než vyjedete do švýcarských Alp na lyže, vyzkoušejte pár tamějších receptů, které vás...

Čtenářský recept: Indické sabdží

12. listopadu 2010  14:18

Není ocet jako ocet aneb tajemství pravého italského balzamika

14. října 2010  1:19

Ačkoli v české kuchyni je dnes tradiční italský balzamikový ocet jako doma, málokdo ví, že se...

Omrzel vás štrúdl? Recepty na koláče z jablek z celé Evropy

17. září 2010  1:03

Jablka jsou pro řadu z nás tím nejobyčejnějším ovocem. Pokud se vám omrzela, zkuste je v nových...

Tiramisu: italská pochoutka na pět způsobů

10. září 2010  1:06

Italové se mohou chlubit nejenom špagetami a pršutem, sušenou šunkou. Světu dali také výborný...

Slané koláče: pět receptů na francouzskou pochoutku

29. května 2010  1:21

Kdo jednou ochutná tuhle francouzskou specialitu, zadělá si nejspíš na celoživotní závislost....

Griluje se po celém světě, inspirujte se tradicemi jedenácti zemí

8. května 2010  3:22

České grilování je směsí nápadů a chutí z celého světa. Obohaťte svůj repertoár třeba mexickým...

Vyzkoušejte francouzské speciality z grilu

7. května 2010  2:07

Hořící dřevo provoněné kapajícím olejem, křupavá kůrka na mase a jedinečná chuť připečené zeleniny....

Mezinárodní velikonoční kuchařka: italský dort či ruské bliny

3. dubna 2010

Ochutnejte o jarních svátcích kromě české klasiky i zahraniční speciality. Třeba italský...

Cukroví pro líné kuchařky: muffiny, hrudky a kuličky na mnoho způsobů

11. prosince 2009

Nepatříte-li mezi zběhlé kuchařinky, a přesto chcete, aby sváteční stůl nezel prázdnotou,...

Cotillony, sladké ravioly či galetky. Cukroví ze všech koutů Evropy

6. prosince 2009

Poslední třetí díl našeho evropského cukroví vás zavede do Francie, Itálie a Polska. Ochutnejte...

Cukroví z celé Evropy: řecké kourambiedes či španělské roscos

5. prosince 2009

Ve většině domácností se pečou stále dokola oblíbené druhy cukroví. Proč si letos neudělat aspoň na...

Poradny