Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Světová kuchyně

Polévka zahřeje nejlépe: uzená zelňačka, mrkvový krém a thajská tom yum

11.2.2016  0:03
Polévky jsou grunt, obzvlášť ve větrném a chladnějším počasí nás nic nezahřeje lépe. Inspirujte se recepty předních českých kuchařů, kteří prodávají tento týden své polévky v rámci charitativní...  celý článek

Zapečený sýr je lahoda. Teče a křupe v koláči, na zelenině i v suflé

17.11.2015  0:11
Dobrý sýr dokáže povýšit kdejaké jídlo a uspokojí i mlsné jazýčky dětí a gurmánů. Vyzkoušejte báječná jídla inspirovaná francouzskou kuchyní se spoustou zeleniny, kterým dodává chuť typické...  celý článek

Vindaloo a chillibuchta prověří, jestli máte plechovou hubu

15.11.2015  0:54
I když pálivé jídlo není v české kuchyni běžným jevem, chilli papričky si pomalu nacházejí cestu i k Čechům a Češkám. Stále přibývá klání v pojídání nejpálivějších papriček nebo jídel, ale i...  celý článek

Upečte si chutné kuře jako Francouzi: poulet parmentier a supreme

16.8.2015  0:52
Francouzi jsou vyhlášení svým bonvivánstvím a zejména důrazem na kvalitní kuchyni. Inspirujte se u nich dvěma skvělými recepty na kuřecí maso, o které se s námi podělili šéfkuchaři z Kašperských...  celý článek

Quiche s kozím sýrem

14.8.2015  0:00
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.   celý článek

Květák smažený po italsku

9.8.2015  0:14
Hrubozrnnější krupička se postará o kypřejší obalení – a květák bude po osmažení labužnicky chroupat.   celý článek

Báječnou indickou hostinu snadno zvládnete doma. I s plackami čapátí

16.7.2015  0:43
V horkých letních dnech můžete s důvěrou sáhnout po indické kuchyni, která vás zasytí a ještě osvěží skvělými kombinacemi chutí. Doma nebo při kempování udělejte chlebové placky čapátí, jejichž...  celý článek

Slízněte smetanu: domácí zmrzlina, creme brulée a plovoucí ostrovy

7.3.2015  0:23
Poctivou chuť smetanových dezertů ocení každý. Domácí zmrzlinu s karamelem a ořechy ani nenecháte pořádně ztuhnout, jak se vám budu sbíhat sliny. Plovoucí ostrovy vás přesvědčí, že krému není...  celý článek

Piknik v práci. Jak dopadl test služby na dovoz jídla nejen do kanceláře

22.5.2013  0:00
Pokud pracujete v centru města v kanceláři, tak se vám asi někdy stane, že jste tak zavaleni úkoly, že prostě není čas jít se najíst ven. Ale o hladu být nemusíte, jídlo může přijet za vámi....  celý článek

Ribeye steak, cheesburger, líčka i štrúdl. Jídelní hvězdy u vás doma

20.4.2013  1:00
Možná i vy máte oblíbenou restauraci, kam míříte kvůli jedinému božskému jídlu. Redaktorky Ona DNES třeba chodí na líčka k Pohlreichovi, na steak jezdí na Angus farmu nebo na štrúdl do Vídně....  celý článek

Pozvěte přátele na raclette. Se sýrem si rozumí maso, zelenina i houby

16.3.2013  1:00
Po fondue druhé nejspolečenštější jídlo, ideální do bytu i na první posezení na chladném jarním slunci. Raclette k nám přišel ze švýcarského regionu Valais a vedle čokolády a hodinek je to to...  celý článek

Recept na úspěch? Vášeň i zvědavost, říká michelinský šéfkuchař

5.3.2013  1:00
Vezmete špetku zvědavosti, pořádnou porci vášně, pár desítek let zkušeností a hodně lokálních potravin. Když to všechno zamícháte, přiklopíte pokličkou a dáte vařit, máte šanci zařadit se mezi...  celý článek

Dobrého řezníka poznáte podle toho, že vám namele

16.2.2013  0:11
Většina z nás má ve zvyku vařit stále dokola z těch samých druhů masa, nejlépe kuřecích prsou nebo vepřové panenky, ale kolem méně obvyklých kousků chodíme v řeznictví obloukem. Nebojte se...  celý článek

Vitamin C na talíři. Bojujte s chřipkou a přitom si pochutnejte

9.2.2013  1:00
Chřipka hrozí ze všech stran a nejlepší způsob, jak se jí ubránit, je nadopovat se vitaminem C. Aby se prevence nezměnila jen v nudné polykání dílků mandarinky či pomeranče a lokání džusů,...  celý článek

Zkuste ga kari, polévku pho bo či rendang podle šéfkuchaře SaSaZu

15.1.2013  3:00
Asijská kuchyně má snad tisíce chutí, kvůli kterým ji zbožňují nejen gurmáni, ale i obyčejní jedlíci na celém světě. Jídlu z východu propadl i izraelský šéfkuchař Šahaf Šabtaj, který přes čtyři...  celý článek

Nestíháte teplé večeře? Zkuste superrychlý falafel podle Jamie Olivera

19.12.2012  3:00
Možná teď v předvánočním shonu nemáte moc času na vaření teplých večeří, ale zase nechcete rodinu šidit obloženým chlebem s něčím. Zkuste se inspirovat u kuchařského mága Jamie Olivera, který...  celý článek

Avokádový, čufový nebo arašídový? Jak využít méně známé oleje

4.12.2012  1:36
V českých domácnostech hrají rostlinné oleje stále dominantnější roli a v teplé i studené kuchyni stále častěji nahrazují dříve tolik oblíbené máslo nebo sádlo. Co ale vyzkoušet také něco méně...  celý článek

Děti a jídlo: Švédsko sladkosti jen v sobotu, Itálie moře zeleniny

30.11.2012  4:51
Kdo z vás žije rodinným životem a musí denně stíhat práci, aktivity dětí i nákupy, ten ví, jak je těžké při tom všem ještě zajistit potomkům zdravé, vyvážené a pestré stravování. Zajímalo nás,...  celý článek

Chcete mít zdravé oči? Jezte avokádo, borůvky či mangold a pijte pivo

11.10.2012  0:51
Všichni víme, že mrkev prospívá zraku, však nám to také v dětství stále opakovali. Vyzkoušet ale můžete také další potraviny, které jsou zdravé pro lidské oko, jako třeba mangold, borůvky nebo...  celý článek

Ochutnejte Maroko, tříchodový oběd si připravíte i doma

18.8.2012  0:38
Připravit marockou kuchyni není těžké. Nejnáročnější je sehnat keramickou nádobu zvanou tažin (tajine), která se už ovšem běžně prodává i u nás. Pak už stačí jen rozpálit dřevěné uhlí na grilu,...  celý článek

Za syrečky na Hanou, za kapry do Třeboně a za whisky? Přece na Sychrov

17.8.2012  0:04
To nejlepší, co nabízejí prázdniny pomalu se chýlící se konci, najdete v každém koutu naší země. Zkuste se třeba vypravit do Vizovic na trny, do Třeboně na čerstvou českou rybu nebo do Příkaz na...  celý článek

Vařte jako slavný kuchař Jamie Oliver a získejte jeho grilovací sadu

2.8.2012  2:09, aktualizováno  21.8 2:09
Díky olympiádě se pozornost celého světa donedávna upírala na britské ostrovy a sportem žili i lidé, kteří jindy v roce dávají přednost kuchařské zástěře před trenýrkami. Kouzlu pěti kruhů...  celý článek

Jezte, brojí výživářka Beamanová proti dietám. Zkuste její minestrone

27.6.2012  2:19
Drastické diety, nízkotučné jogurty, stresy z kalorií... S tím vším musíte přestat, pokud chcete konečně zhubnout a získat pevné zdraví i pěknou figuru. Odbornice na výživu Andrea Beamanová z...  celý článek

Mnichov s nožem a vidličkou aneb Bavorsko není jen pivo a klobásky

23.6.2012  8:04
Tradiční kuchyně jižního Německa má hodně společného s tou naší. Potrpí si na vydatná masitá jídla, domácí uzeniny, knedlíky všeho druhu či sladkosti. A taky na pivo. I proto je bavorská...  celý článek

Bylinková kuchařka po italsku: focaccia, rozmarýnové kuře i minipizzy

16.6.2012  1:49
Kuchařky na Apeninském poloostrově by bez čerstvých bylinek nedokázaly uvařit. Bazalka, rozmarýn, šalvěj, oregáno... Díky nim italskou kuchyni ocení nejen jazyk, ale pochutná si i nos.  celý článek

VIDEO: Jak snadno a rychle připravit mušle. Za 10 minut jsou na stole

13.6.2012  2:06
Máte rádi mušle, ale doma si na ně netroufáte? Nakoukněte s námi pod pokličku šéfkuchaře Václava Strohmajera z pražského Bomton Fashion Café a uvidíte, že je jejich příprava snadná a rychlá.   celý článek

Burritos, quesadillas, tortillas a další Tex Mex jídla, co vás rozpálí

9.6.2012  3:46
Mexická kuchyně je rychlá na přípravu, snadná i pro začínající kuchaře a kuchařky a přitom nabízí dokonalou souhru chutí a vůní, kterou ocení rodina k večeři i kamarádi na mejdanu. A pokud to...  celý článek

Hamburger, vlajková loď americké kuchyně. Jak se mu daří v Praze

7.6.2012  1:16
Americká kuchyně sice není jen hamburger. I tak je ale tahle rafinovaná mletá hovězí flákota splácnutá do nadýchané bulky a ozdobená zeleninou, sýrem a různými omáčkami srdeční záležitostí pro...  celý článek

Grilování po americku: barbecue i hamburgery, které vás nadchnou

30.5.2012  2:29
Za oceánem milují zahradní posezení s přáteli, při kterých se stoly prohýbají pod vypečenými žebírky, kuřecími křídly či naducanými hamburgery, na které vám ani pusa nestačí. Jestli si chcete...  celý článek

Grilované ryby, špízy nebo souvlaki. Piknik jako u moře

23.5.2012  0:31
Vzpomínáte na skvělé grilované ryby, na kterých jste si pochutnávali loni u moře? Přestaňte snít a dopřejte si grilování ve středomořském stylu klidně na chalupě. A nepůjde jen o ty ryby.   celý článek

Grilovací příručka: Ty nejlepší steaky nejen z hovězího masa

16.5.2012  2:20
Vyvezte grily z garáží a kůlen, sundejte je z půdy a kupte pytel uhlí. Sezona nejchutnějších mas, příloh i dezertů s vůní kouře je tady. Cokoliv chutná lépe na grilu než z trouby, takže udělejte...  celý článek

Kuře tandoori, jehněčí biryani a další tři lahodné pozdravy z Indie

5.5.2012  0:44
Při vyslovení indická kuchyně se leckomu stáhnou ústa v předtuše extra pálivých jídel. Chilli k Indii patří, ale její kuchyně je natolik pestrá, že se najíte i bez opoceného čela. Navíc poznáte...  celý článek

Malá Hanoj v Praze: domácí vietnamská kuchyně i ovoce, které neznáte

14.4.2012  0:18
Jestli si chcete v Praze dopřát (a ochutnat) kousek Asie, naplánujte si výlet do Sapy. Z areálu pojmenovaného po vietnamském městě budete odcházet s plným břichem i taškami.   celý článek


mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.