Světová kuchyně

Lívancové úterý. Inspirace z Británie je zajímavou alternativou ke koblihám

13. února 2024

Masopustnímu úterý se ve Velké Británii říká Shrove Tuesday, tedy doslova (a poněkud krkolomně)...

Napečeno a už snědeno? Zachrání to cukroví na poslední chvíli podle redakce

21. prosince 2023

Ať už patříte k těm, kdo pečou cukroví od začátku adventu (a teď plechovky s dobrotami zoufale...

Kapr, řízek nebo tofu? Vánoční menu 3x jinak a rady, jakým vínem ho zapít

16. prosince 2023

Už se jen několikrát vyspíme a budou tu Vánoce. Čas, který trávíme se svými blízkými u vánočního...

Plněné datle z Afriky i perníčky z Litvy. Vaše Vánoce budou letos světové

8. prosince 2023

Vánoce se tak či onak slaví doslova na celém světě. A nejen u nás k nim patří i sladké pečené a...

Vykašlete se na nakupování. Radši si s přáteli upečte krocana a bavte se

23. listopadu 2023

Konec listopadu se v posledních letech i v Evropě odehrává ve stylu amerického svátečního nadšení....

Dodržujte hygienu a nebojte se experimentů. Šest tipů pro báječnou grilovačku

9. září 2023

Grilování naštěstí nekončí s prázdninami, zvlášť, když přeje počasí. Ovšem přestože se jedná téměř...

Hot dog, pizza, falafel nebo langoš. Propadněte světové pouliční gastronomii

22. července 2023

S létem je neodmyslitelně spojené cestování a poznávání nových krajů i místních jídel. Pojďme se...

Mille feuille, tiramisu, cheesecake. Oslaďte si život světoznámými dezerty

17. června 2023

Milujete sladké, ale klasických koláčů a buchet už jste přejedeni? Nechte se inspirovat osvědčenými...

Pizza není jen obyčejná placka. Jídlo, které změnilo svět a stalo se ikonou

4. června 2023

Snad žádný objev v kulinární historii nebyl tak zásadní jako „vynález“ pizzy. V nějaké podobě se...

Devět potravin plných probiotik, které vám zlepší imunitu, náladu i život

15. dubna 2023

Většina z nás vnímá bakterie jako škodlivé vetřelce. Existují ovšem i „hodné“ bakterie, které mají...

Mléko z bramborových slupek i palmové špagety. Jaké jsou gastro trendy 2023

7. ledna 2023

Rok 2022 byl v gastronomii ve znamení kimchi, kombuchy, skořicových rolek, doručovacích služeb nebo...

Pomazánky, chlebíčky i buřty na pivu. Co letos připravit na silvestra

30. prosince 2022

Další rok končí a kromě loučení s tím, co bylo, a těšení se na to, co přijde, chystáme pohoštění...

Široké, zašmodrchané či plněné. Tahák i recepty pro milovníky těstovin

8. října 2022

Věděli jste, že na světě existuje 300 druhů těstovin a až 700 jejich různých tvarů? U nás jsou asi...

Kimči je receptem na dlouhověkost. Jak ho připravíte krok za krokem

24. března 2022

Kvašené zelí kimči (kimchi) je jedním ze zázraků, kterým je připisována zásluha o pověstnou...

Kanapky, jednohubky, řízečky. Zpříjemněte si sledování olympijských soubojů

5. února 2022

Jste napnutí, jak se bude vašim favoritům dařit na olympijských hrách v Pekingu? Tak to bude chtít...

Příliš malý hrnec, rozvařené nudle a další české hříchy v italské kuchyni

13. března 2021

Pizza, pasta, risotto, zákusky či zmrzlina – prakticky celý svět vzal vynálezy italské kuchyně za...

Silvestrovská párty doma? Dejte si jednohubky, rolky a kanapky

30. prosince 2020

Letošní silvestrovské oslavy budou pravděpodobně o hodně klidnější než ty loňské a předloňské....

Linecké těsto čtyřikrát jinak. Cukroví podle babiček i vyloženě moderní

12. prosince 2020

Bez lineckého cukroví by české Vánoce nebyly ty pravé. Zkuste letos trochu obměnit repertoár. Kromě...

RECEPT DNE: Čevabčiči s pečenou zeleninou

20. října 2020

Počasí, že by psa nevyhnal. Co takhle trochu balkánské chuti políbené sluncem?

Nejen vepřo knedlo zelo. Takhle si pochutnávají na vepřovém mase ve světě

17. října 2020

Maďarský perkelt, bavorské pečené koleno na černém pivu, vepřové nudličky se žampiony a ananasem po...

RECEPT DNE: Nudle po asijsku se sušenými houbami

28. září 2020

Ze světových kuchyní patří u nás ta asijská k nejoblíbenějším. Zkuste třeba tyto báječné nudle.

Naplnit a zapéct. Nadívané cukety, lilek, papriky i houby chutnají světově

19. září 2020

Ať už se rozhodnete pro italskou cestu prezentovanou rajčátky, olivami a oreganem, balkánský šarm...

Čufty, rybí koule či falafel. Udělejte si kulatou hostinu s masem i bez

5. září 2020

Mleté maso je ideální kuchyňskou ingrediencí, která umožňuje popustit uzdu fantazii a vytvořit...

Linguine, cannelloni, tagliatelle. Uvařte si těstoviny s vůní bylinek

22. srpna 2020

Voňavé bylinky jako bazalka, tymián, šalvěj či oregano tvoří s těstovinovými pokrmy dokonalou...

Quinoa a bulgur si rozumí s masem. Zkuste netradiční burger nebo řízky

25. července 2020

Jestli máte chuť vyzkoušet v kuchyni něco nového, zkuste se spřátelit s jihoamerickou obilovinou...

Tvarohový dort i knedlíky, frgál nebo salát. K létu prostě borůvky patří

11. července 2020

Nejlepší jsou jen tak z keříku rovnou do pusy, ale když se zadaří a donesete si domů z lesa...

Plněné tortilly nebo sekaná v housce. Sbalte si oběd na cesty i na piknik

4. července 2020

Prázdniny a pěkné počasí lákají k výletům a piknikům v přírodě. Co si přibalit do batohu nebo do...

Kopr v hlavní roli. Přivolejte léto lehkými večeřemi i chuťovkami k vínu

6. června 2020

Voňavá zelená bylinka má v kuchyni mnohem víc možností využití než jen jako tečka za přípravou...

Parádní květnová grilovačka. Burger, karbanátky, kuře i špíz s vůní Asie

23. května 2020

Co je na jarním a předletním počasí nejkrásnější? Že můžeme vařit i jíst venku. Stačí jen vytáhnout...

Je čas si užít chřest. Zapečte ho do koláče, nebo servírujte s lososem

25. dubna 2020

Bílý, nebo zelený, oba jsou jednoduše skvělé. Chřest je zbytečně přehlížená lahůdka, kterou musíte...

Tři zdravá a rychlá jídla pro celou rodinu nejen na období karantény

28. března 2020

Už vás nenapadá, co každý den vařit, aby to chutnalo dětem, dobře zasytilo, příliš netížilo a...

Vietnamská kuchyně se skládá z pěti elementů, říká kuchař David Bureš

10. března 2020,  aktualizováno  11.3 16:55

Ostrá, kyselá, hořká, slaná a sladká chuť jsou ekvivalenty k železu, dřevu, ohni, vodě a zemi....

Zdravě s masem i bez. Rychlé večeře pro pozdní zimu a předčasné jaro

7. března 2020

Jestli už se vám a vaší rodině zajídá večerní menu ve stylu chleba s něčím, zkuste je i sebe...

Kdo by nemiloval čokoládu? Upečte si dort, brownies či tříbarevné řezy

29. února 2020

Bojuje proti chmurám, zlepšuje paměť, pomáhá hubnout, a navíc je neuvěřitelně dobrá. Bez kvalitní...

Soutěž o účast na kulinárním workshopu vietnamské kuchyně má své výherce

26. února 2020,  aktualizováno  11.3 16:04

Zábavný kvíz na téma vietnamská kuchyně skončil a my už známe výherce, kteří budou pozváni na...

Ředkvičková pomazánka, řepné carpaccio a další recepty pro lepší imunitu

15. února 2020

Počasí si s námi hraje, chvíli je zima a pak teplo. Náš zmatený organismus se jen stěží brání...

Poradny