Doba přípravy
120-240 minut
Množství
6
1 celá slepice
1 mrkev,
1 petržel,
1/4 bulvy celeru
4 kuličky nového koření,
2 bobkové listy
4 kuličky celého pepře
jarní cibulka
nudle
sůl
Slepici pořádně očistíme a naporcujeme. Do hrnce dáme studenou vodu a vložíme díly slepice. Na malém plameni vývar táhneme k bodu varu. Jakmile se začne srážet bílkovina na povrchu vývaru, tak ji odstraníme a vložíme na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu, nové koření, bobkový list, celý pepř a osolíme. Nadále vaříme tak, že vývar jen probublává v nezakrytém hrnci. Až je slepice uvařena (dle stáří slepice) cca 2-4 hodiny, tak vývar scedíme a do čistého vývaru vložíme mrkev, na kostičky nakrájená prsa ze slepice, pokrájenou jarní cibulku a nudle. Pomalu vaříme do změknutí nudlí a podáváme.