Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Sváteční slepičí polévka

  0:46aktualizováno  0:46

| foto: pro iDNES.cz

Doba přípravy
120-240 minut

Množství
6

1 celá slepice
1 mrkev,
1 petržel,
1/4 bulvy celeru
4 kuličky nového koření,
2 bobkové listy
4 kuličky celého pepře
jarní cibulka
nudle
sůl

Slepici pořádně očistíme a naporcujeme. Do hrnce dáme studenou vodu a vložíme díly slepice. Na malém plameni vývar táhneme k bodu varu. Jakmile se začne srážet bílkovina na povrchu vývaru, tak ji odstraníme a vložíme na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu, nové koření, bobkový list, celý pepř a osolíme. Nadále vaříme tak, že vývar jen probublává v nezakrytém hrnci. Až je slepice uvařena (dle stáří slepice) cca 2-4 hodiny, tak vývar scedíme a do čistého vývaru vložíme mrkev, na kostičky nakrájená prsa ze slepice, pokrájenou jarní cibulku a nudle. Pomalu vaříme do změknutí nudlí a podáváme.

Autor:




Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.