Svařené víno

Omáčky do české kuchyně patří: šest receptů na ty nejoblíbenější

22. července 2011  10:22

Češi jsou národ omáčkový, proto nemohl být třetí díl kuchařky nejoblíbenějších jídel věnovaný...

Naučit se sushi za tři hodiny? Ano, i když bylo šišaté

19. července 2011  1:04

Japonskou specialitu sushi považuji za složité jídlo. Jak nacpat tolik dobrot do malé ruličky? A...

Blog Terezy Maxové: Královské reggae na monacké svatbě

16. července 2011  4:26

V Monaku se královské reggae tančilo naposledy před půl stoletím. V roce 1956 si monacký kníže...

Další recepty na polévky od zelňačky po rajskou

16. července 2011  2:05

Kuchařská výhoda polévek je, že jejich přípravu zvládne i gurmánské embryo a na výsledku není jeho...

Ledové čaje osvěží váš pitný režim

15. července 2011  3:03

Také už vám nechutná obyčejná voda? Chystáte se pozvat kamarády na zahradní párty? Přemýšlíte, co...

První díl receptů na nejoblíbenější polévky

15. července 2011

Druhý díl letní kuchařky se zabývá základem české kuchyně - teplými a výživnými polévkami. Každý z...

Na dovolené zapomeňte na konzervy a ochutnejte exotiku

10. července 2011  2:33

Polévka z pytlíku nebo paštika jsou jídla, která v životě ocenil snad každý. Když je ale při balení...

Nejoblíbenější kuřecí recepty podruhé, zkuste roládky nebo BBQ křídla

9. července 2011  4:59

Přinášíme dalších šest receptů na naprosto klasická kuřecí jídla, která potěší opravdu každého.

Sladké, tučné, umělé... a další hříchy na talíři našich dětí

8. července 2011

Sedavá zábava, špatný příklad v rodině, genetické dědictví a nevhodná skladba jídelníčku. To jsou...

První část receptů na kuřecí jídla, která máte nejraději

8. července 2011

Kuřecí maso není tak kalorické jako červené a přitom je plné proteinů. Proto je dobře, že je na...

Chytrá a (u)spokojená: sexem k výkonnému mozku

5. července 2011  7:50

Omrzelo vás sudoku, nemáte čas na četbu, selháváte ve vědomostních testech? Existuje atraktivnější...

První guláš jsem dělala tři dny, přiznává autorka kuchařky

4. července 2011  4:57

I studentka matematiky, která se za mámou do kuchyně chodí jen najíst, se nakonec může vařením...

Recepty na světová jídla, která chutnají nejlépe na trávě

1. července 2011

Každé jídlo chutná na trávě mnohem lépe než v luxusní restauraci. Až vyrazíte na letní piknik a...

Jana hubne do plavek, po měsíci si polepšila z obezity do nadváhy

28. června 2011  4:59

První měsíc našeho projektu Fit do plavek byl pro čtyřiačtyřicetiletou Janu úspěšný. Shodila první...

Převařit, upéct, oloupat. Jinak na dovolené radši nic nejezte

26. června 2011  1:43

V některých zemích jsou cestovatelská průjmová onemocnění tak proslulá, že už se pro ně ustálily i...

Grilování bez masa: zkuste zeleninové wrapy nebo banán s medem

25. června 2011  8:36

Zatímco muži nejraději grilují steaky, klobásy či špekáčky, ženy dávají přednost bílým masům a...

Recepty na gril, po kterých vám břicho nepukne

24. června 2011

Pánové mají rádi, když se na grilu pečou pořádné flákoty masa. Letní večery ale nemusejí...

Jak vyzrát na malé nejedlíky? Nenutit, neustupovat, nabízet...

23. června 2011

Možná máte podobnou zkušenost. Děláte se s jídlem, pečlivě krájíte zeleninu, vybíráte nejlibovější...

Deset potravin, které vám pomohou v boji s tukem

20. června 2011

Víte, co mají společného řecký jogurt, vejce a fazole? Kromě toho, že se běžně objevují ve vašem...

Rakovina mi vzala obě prsa, tuk na břiše mi je zase vrací

18. června 2011

Začalo to v roce 1998. Jak jinak, než preventivním vyšetřením, při němž mi byl zjištěn v pravém...

Na vlastní kůži: Jak jsem se v Bangkoku učila vařit thajské jídlo

17. června 2011  16:25

Thajská kuchyně je po celém světě právem vyhlášená. Rafinovaná vyváženost chutí a nečekané...

Velmi „žhavé“ recepty pro milovníky feferonek

17. června 2011  3:01

Pikantní jídla patří do nejvyšších pater gastronomie. Dojdou tam totiž jen odvážní konzumenti....

Na dovolenou s dětmi? Nepodceňte přípravu.

15. června 2011  1:40

Léto, prázdniny, dovolená.... to jsou slova, která v naší hlavě vyvolávají ty nejkrásnější...

Jsem posedlá jídlem, říká Markéta Hrubešová

12. června 2011  7:58

Herečku Markétu Hrubešovou přivedly k vaření chutě. Když se okolo dvacítky osamostatnila a začala...

Sezona jahod je tu, připravte si sladký koláč nebo koktejl

10. června 2011  8:53

Kupte nebo natrhejte dva košíky jahod a začněte péct, vařit, zavařovat, mrazit a mixovat. Nejsladší...

Melounová, banánová, mojitová. Pochutnejte si na domácích zmrzlinách

10. června 2011  2:49

Připravit si domácí zmrzlinu, která osvěží a vydá i za malou svačinku pro celou rodinu, je hračka....

Funkční potraviny: módní hit, nebo elixír zdraví?

1. června 2011  3:37

Aniž bychom to věděli, stále častěji se v našich nákupních košících objevují takzvané funkční...

Hamburger, shake a taštička ke Dni dětí. Menu jako z mekáče

30. května 2011  14:51

Milují vaše děti jídlo od McDonalda, ale vám je líto vyhazovat stokorunu za kus housky a plátek...

Velikonoční soutěž o kurz vaření: Vepřové koleno s nádivkou

20. dubna 2011  14:34

Ještě do dnešních 16 hodin můžete posílat příspěvky do soutěže o nejlepší velikonoční čtenářský...

Jako příloha i do polévek, salátů i palačinek: špenát desetkrát jinak

15. dubna 2011  2:06

Listový špenát je sexy, svěží i sytý. Zapomeňte jednou provždy na zelenou břečku ze školní jídelny.

Chemie v kuchyni? To je molekulární gastronomie

15. dubna 2011

Napadlo by vás, že je možné používat při vaření tekutý dusík? Nebo vařit ve vakuu? Výsledkem je...

MDŽ jako Miláčku, Dnes Žehlíš a další tipy, jak oslavit svátek žen

8. března 2011  6:09

Zapomeňte konečně na povadlé karafiáty a trapné firemní večírky a zkuste otočit list. Vždyť ani...

Sníh, dřina a pády. Jeden den s instruktorem na snowboardu

8. března 2011

Lyžuju od tří let a snowboardistům se s jistotou a občasnými nadávkami vyhýbám. Teď jsem v roli...

Ryby: zdravé, snadno k sehnání a lehké na přípravu

4. února 2011  9:17,  aktualizováno  12:17

Ať si vyberete jakoukoliv rybu, neprohloupíte. Skvěle chutná, zdraví zajásá a některé jsou velmi...

Frutariáni, vitariáni, vegani. Když je jídlo náboženstvím

2. února 2011  1:04

V touze po zdravém a dlouhém životě někteří lidé proměnili jídlo v náboženství. Věří, že jen jejich...

Něco pro zahřátí: sladké a voňavé nápoje z brusinek

31. ledna 2011  7:46

Když se vrátíte ze zimní procházky, možná zatoužíte po něčem horkém, sladkém, voňavém a tekutém pro...

Poradny