Svařené víno
Omáčky do české kuchyně patří: šest receptů na ty nejoblíbenější
Češi jsou národ omáčkový, proto nemohl být třetí díl kuchařky nejoblíbenějších jídel věnovaný...
Naučit se sushi za tři hodiny? Ano, i když bylo šišaté
Japonskou specialitu sushi považuji za složité jídlo. Jak nacpat tolik dobrot do malé ruličky? A...
Blog Terezy Maxové: Královské reggae na monacké svatbě
V Monaku se královské reggae tančilo naposledy před půl stoletím. V roce 1956 si monacký kníže...
Další recepty na polévky od zelňačky po rajskou
Kuchařská výhoda polévek je, že jejich přípravu zvládne i gurmánské embryo a na výsledku není jeho...
Ledové čaje osvěží váš pitný režim
Také už vám nechutná obyčejná voda? Chystáte se pozvat kamarády na zahradní párty? Přemýšlíte, co...
První díl receptů na nejoblíbenější polévky
Druhý díl letní kuchařky se zabývá základem české kuchyně - teplými a výživnými polévkami. Každý z...
Na dovolené zapomeňte na konzervy a ochutnejte exotiku
Polévka z pytlíku nebo paštika jsou jídla, která v životě ocenil snad každý. Když je ale při balení...
Nejoblíbenější kuřecí recepty podruhé, zkuste roládky nebo BBQ křídla
Přinášíme dalších šest receptů na naprosto klasická kuřecí jídla, která potěší opravdu každého.
Sladké, tučné, umělé... a další hříchy na talíři našich dětí
Sedavá zábava, špatný příklad v rodině, genetické dědictví a nevhodná skladba jídelníčku. To jsou...
První část receptů na kuřecí jídla, která máte nejraději
Kuřecí maso není tak kalorické jako červené a přitom je plné proteinů. Proto je dobře, že je na...
Chytrá a (u)spokojená: sexem k výkonnému mozku
Omrzelo vás sudoku, nemáte čas na četbu, selháváte ve vědomostních testech? Existuje atraktivnější...
První guláš jsem dělala tři dny, přiznává autorka kuchařky
I studentka matematiky, která se za mámou do kuchyně chodí jen najíst, se nakonec může vařením...
Recepty na světová jídla, která chutnají nejlépe na trávě
Každé jídlo chutná na trávě mnohem lépe než v luxusní restauraci. Až vyrazíte na letní piknik a...
Jana hubne do plavek, po měsíci si polepšila z obezity do nadváhy
První měsíc našeho projektu Fit do plavek byl pro čtyřiačtyřicetiletou Janu úspěšný. Shodila první...
Převařit, upéct, oloupat. Jinak na dovolené radši nic nejezte
V některých zemích jsou cestovatelská průjmová onemocnění tak proslulá, že už se pro ně ustálily i...
Grilování bez masa: zkuste zeleninové wrapy nebo banán s medem
Zatímco muži nejraději grilují steaky, klobásy či špekáčky, ženy dávají přednost bílým masům a...
Recepty na gril, po kterých vám břicho nepukne
Pánové mají rádi, když se na grilu pečou pořádné flákoty masa. Letní večery ale nemusejí...
Jak vyzrát na malé nejedlíky? Nenutit, neustupovat, nabízet...
Možná máte podobnou zkušenost. Děláte se s jídlem, pečlivě krájíte zeleninu, vybíráte nejlibovější...
Deset potravin, které vám pomohou v boji s tukem
Víte, co mají společného řecký jogurt, vejce a fazole? Kromě toho, že se běžně objevují ve vašem...
Rakovina mi vzala obě prsa, tuk na břiše mi je zase vrací
Začalo to v roce 1998. Jak jinak, než preventivním vyšetřením, při němž mi byl zjištěn v pravém...
Na vlastní kůži: Jak jsem se v Bangkoku učila vařit thajské jídlo
Thajská kuchyně je po celém světě právem vyhlášená. Rafinovaná vyváženost chutí a nečekané...
Velmi „žhavé“ recepty pro milovníky feferonek
Pikantní jídla patří do nejvyšších pater gastronomie. Dojdou tam totiž jen odvážní konzumenti....
Na dovolenou s dětmi? Nepodceňte přípravu.
Léto, prázdniny, dovolená.... to jsou slova, která v naší hlavě vyvolávají ty nejkrásnější...
Jsem posedlá jídlem, říká Markéta Hrubešová
Herečku Markétu Hrubešovou přivedly k vaření chutě. Když se okolo dvacítky osamostatnila a začala...
Sezona jahod je tu, připravte si sladký koláč nebo koktejl
Kupte nebo natrhejte dva košíky jahod a začněte péct, vařit, zavařovat, mrazit a mixovat. Nejsladší...
Melounová, banánová, mojitová. Pochutnejte si na domácích zmrzlinách
Připravit si domácí zmrzlinu, která osvěží a vydá i za malou svačinku pro celou rodinu, je hračka....
Funkční potraviny: módní hit, nebo elixír zdraví?
Aniž bychom to věděli, stále častěji se v našich nákupních košících objevují takzvané funkční...
Hamburger, shake a taštička ke Dni dětí. Menu jako z mekáče
Milují vaše děti jídlo od McDonalda, ale vám je líto vyhazovat stokorunu za kus housky a plátek...
Velikonoční soutěž o kurz vaření: Vepřové koleno s nádivkou
Ještě do dnešních 16 hodin můžete posílat příspěvky do soutěže o nejlepší velikonoční čtenářský...
Jako příloha i do polévek, salátů i palačinek: špenát desetkrát jinak
Listový špenát je sexy, svěží i sytý. Zapomeňte jednou provždy na zelenou břečku ze školní jídelny.
Chemie v kuchyni? To je molekulární gastronomie
Napadlo by vás, že je možné používat při vaření tekutý dusík? Nebo vařit ve vakuu? Výsledkem je...
MDŽ jako Miláčku, Dnes Žehlíš a další tipy, jak oslavit svátek žen
Zapomeňte konečně na povadlé karafiáty a trapné firemní večírky a zkuste otočit list. Vždyť ani...
Sníh, dřina a pády. Jeden den s instruktorem na snowboardu
Lyžuju od tří let a snowboardistům se s jistotou a občasnými nadávkami vyhýbám. Teď jsem v roli...
Ryby: zdravé, snadno k sehnání a lehké na přípravu
Ať si vyberete jakoukoliv rybu, neprohloupíte. Skvěle chutná, zdraví zajásá a některé jsou velmi...
Frutariáni, vitariáni, vegani. Když je jídlo náboženstvím
V touze po zdravém a dlouhém životě někteří lidé proměnili jídlo v náboženství. Věří, že jen jejich...
Něco pro zahřátí: sladké a voňavé nápoje z brusinek
Když se vrátíte ze zimní procházky, možná zatoužíte po něčem horkém, sladkém, voňavém a tekutém pro...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny