Doporučujeme

Sušenky z kysané smetany

  • 5
Ve velké míse umícháme všechny přísady mixérem, až se vytvoří hladké těsto. Z těsta zformujeme bochánek, zabalíme jej do alobalu a dáme přes noc do chladničky. Bochánek těsta potom rozválíme na dlouhou šišku, konce zarovnáme, aby se zužovaly, a šišku položíme na vymaštěný nízký plech a dáme péct do horké trouby na 8 - 10 minut, až jsou na povrchu růžové a okraje právě začínají hnědnout. Hotové sušenky sundáme z plechu a necháme vychladnout. V chladu v uzavřené krabici se udrží několik dní.

1/4 šálku změklého másla, 1/2 šálku cukru, 1 vejce, 1/2 šálku zakysané smetany, 1 vanilkový cukr, 1/2 lžičky vody, špetka soli, 2 1/4 šálku prosáté mouky

 


  • Vybrali jsme pro Vás