Doporučujeme

Superrychlá ryba na kari

Superrychlá ryba na kari | foto: Apetit

Superrychlá ryba na kari

  • 3
Lehké rybí maso je ideální jako letní oběd i večeře, navíc v našich receptech najdete jeho nejjednodušší úpravy.

NA 4 PORCE

Příprava: 20 minut

* 1 lžíce rostlinného oleje
* 1 větší cibule, nakrájená
* 1 stroužek česneku, posekaný
* 1-2 lžíce koření kari
* 400 g konzervovaných rajčat
* 200 ml zeleninového vývaru
* 600 g filátek z tresky, bez kůže a nakrájené na velké kusy
* rýže nebo arabský chléb k podávání

1. Rozpalte olej v hluboké pánvi a zlehka na něm doměkka smažte cibuli a česnek (asi pět minut). Přidejte kari a za stálého míchání smažte jednu až dvě minuty, aby se rozvonělo. Pak přilijte rajčata a vývar.

2. Přiveďte k varu a přidejte rybu. Na mírném ohni vařte zhruba čtyři nebo pět minut, aby se rybí maso lehce dělilo na lupínky. Podávejte ihned, nejlépe s rýží či s arabským chlebem.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Grilovaná ryba na špenátu
Grilovaná ryba na špenátu
Uzená ryba se šťouchanými brambory
Uzená ryba se šťouchanými brambory
Kořeněná dušená ryba
Kořeněná dušená ryba


  • Vybrali jsme pro Vás