Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Studená večeře: Fazolová pomazánka

  0:14
Pokud na krajíc jen tak nepoložíte obligátní šunku a sýr, vlastně to není "studená večeře", ale experiment!

Fazolová pomazánka | foto: Apetit


NA 4 PORCE

Příprava: 15 minut

* 250g plechovka bílých fazolí ve slaném nálevu
* 4 lžíce panenského olivového oleje
* sůl a pepř
* snítka   libečku nebo petržele na dochucení
* 2 rozdrcené stroužky česneku
* hrst vlašských ořechů, rozsekaných na kousky

1. Fazole vlijte do cedníku, propláchněte studenou vodou a nechte odkapat.

2. Vsypte do mixéru a rozmixujte spolu s olivovým olejem. Pokud mixér nemáte, v misce rozdrťte fazole vidličkou nebo šťouchadlem na brambory a pak promíchejte s olejem.

3. Směs dochuťte solí, pepřem, česnekem a na jemno nasekaným libečkem.

4. Vmíchejte ořechy.

OCHUTNEJTE TAKÉ

Ředkvičková pomazánkaŘedkvičková pomazánka
Thajský salát s pečeným kuřecím masemBramborová pomazánka
Rokfórová s pečeným česnekemRokfórová s pečeným česnekem

Autoři:




mobilní verze
© Copyright 1999–2014 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.