Doporučujeme

Štika s bílým máslem

Ryba je ideálním pokrmem pro lehkou večeři. Recept, který jsme pro vás vybrali, není náročný na čas ani přípravu a pochází z francouzské kuchyně. Vhodnou přílohou budou vařené brambory a zeleninový salát.
Postup: Sklenku vína, vodu, na plátky nakrájenou cibuli a mrkev, sůl a koření přihřejeme k varu a vychladíme. Do studeného vývaru vložíme porce štiky, opět vše přihřejeme k varu a velmi mírným varem vaříme, až porce změknou.

Hlavní jídlo: 4 porce štiky, 1 cibule, 1 mrkev, tymián, fenykl, bobkový list, petrželka, sůl, 2-3 feferonky, bílé víno, 6 dl vody

Bílé máslo: 1 dl bílého vína, 3 malé cibulky, 100 g másla

Příprava bílého másla: Velmi drobně pokrájenou cibulky zalijeme vínem a dusíme, až změknou a víno se odpaří. Pánvičku postavíme na velmi malý plamínek a metlou na sníh vešleháváme po malých kouskách změklé máslo; nesmí se však roztavit, má mít konzistenci husté smetany a má být dohotoveno ve stejnou dobu jako štika.


  • Vybrali jsme pro Vás