Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Recepty na sterilovanou zeleninu

Tradiční české vánoční menu, jak ho servírovaly naše babičky

20.12.2012  0:00
Klasické štědrovečerní menu už se dnes tolik nenosí. Kapra mnoho z nás nahrazuje řízkem, rybí polévku hrachovkou a místo štrúdlu si dáváme tiramisu. Pojďme se teď zase vrátit v čase za...  celý článek

Pozor na 8 problematických potravin, sůl vás může časem i zabít

27.4.2012  10:29
Sůl je sice nad zlato, ale pokud ji člověk dlouhodobě užívá ve velkém množství, dokáže i zabít. Příliš velký příjem soli totiž významně zvyšuje riziko vysokého krevního tlaku, srdečních záchvatů...  celý článek

Čtenářský recept: Bramborový salát s nálevem

15.11.2011  13:38
Salát naší rodiny se liší zejména použitím slanokyselého nálevu a oleje na brambory. Jak jsem s překvapením zjistila, tento postup není příliš rozšířený, napsala naše čtenářka Jaroslava.   celý článek

Velikonoce v kuchyni s redaktorkami OnaDnes.cz

18.4.2011  0:21
Těšíte se na Velikonoce? Pokud budete slavit tento svátek v rodinném kruhu, možná vám přijdou vhod tradiční velikonoční recepty, podle kterých se vaří a peče u redaktorek OnaDnes.cz. Ochutnejte...  celý článek

Nakládat nemusíte jen okurky, sáhněte i po mrkvi nebo česneku

14.8.2010  2:07
Udělejte si na zimu pořádnou zásobu nejen sladkokyselých okurek, ale i jiné zeleniny. Naložit ji můžete v octu nebo jen nechat dobře uležet v oleji.  celý článek

Kyselé okurky jsou klasika: naložte je s citronem nebo fenyklem

13.8.2010  1:12
Není nad ten zvuk, kdy se zakousnete do okurky, z které ještě skapává sladkokyselý lák, a ozve se typické křupnutí. Kyselé okurky jsou klasika a "svůj" recept má každý. Několik tipů přinášíme i...  celý článek

Recepty na sterilovanou zeleninu, kterou použijete v teplé i studené kuchyni

27.6.2010  7:04, aktualizováno  26.6 12:42
Naložte si zeleninu na kyselo i pikantně. Hodí se vám jako základ jiných jídel či pochoutka třeba ke grilování.  celý článek

Vyzkoušejte domácí klasiku: nakládané zelí nebo mixle pixle

15.8.2009  0:00
Neexistuje zelenina, která by se nedala naložit. V kuchyni se nebojte experimentů a vyzkoušejte domácí klasiku v podobě nakládaného zelí nebo směs, tzv. mixle pixle. Na podzim a v zimě budete...  celý článek

Učíme se nakládat okurky i jinou zeleninu

14.8.2009  0:03
Nakládané okurky byly u nás vždycky rodinným pokladem, o rychlokvaškách nemluvě. Do sladkokyselého nálevu ale můžete naložit i jinou zeleninu.  celý článek

Čínské restaurace: nejhorší jídla, která si můžete dát

21.10.2008  6:00
Zvýšené množství sodíku a obrovské množství kalorií, tak bude vypadat váš oběd v čínské restauraci. Jídlo připravované v čínských bistrech přitom jen vzdáleně připomíná pravou čínskou kuchyni.  celý článek

Dietní manuál: Které potraviny vám prospějí

3.10.2008  6:00
Trápí vás nadváha nebo obezita a každý pokus zhubnout se ukázal jako neúspěšný? Přečtěte si, které potraviny vám mohou v hubnutí pomoci, nebo ho naopak překazit.  celý článek

Malá městská zabijačka

2.2.2008  0:19
Malou zabijačku si můžete připravit i v paneláku. Suroviny na naše vepřové hody totiž koupíte v obyčejném řeznictví a recepty zvládne i začátečník.  celý článek

Kdy se v těle pálí tuk

22.6.2005  1:00
Je to zdánlivě jednoduché. Chceme-li zhubnout, musíme v první řadě přijímat méně energie, než vydáváme. Odborně se tomu říká negativní energetická bilance. Aby tělo udrželo své základní životní...  celý článek

Zjistěte obsah kalorií a cholesterolu

19.8.2003  14:14
Většina lidí ví, co by měla jíst a co nikoliv. Málokdo však umí určit, nakolik je potravina kalorickou bombou, či zda je naopak energeticky zanedbatelná. Zpočátku vám to možná bude dělat potíže,...  celý článek

Recept od vás: Rýžový salát se sýrem

26.7.2001  10:19
Pro čtyři osoby si připravíme: 20 dkg rýže 10 dkg sýra Eidam vcelku 10 dkg sýra Eidam uzeného 15 dkg šunky nebo salámu - šunkového, turistického, poličanu ap. 20 dkg mražené zeleninové...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.