NA 4-6 PORCÍ
Příprava: 30 minut
* 500 g stehenních řízků
* oregano, sůl a pepř
* olivový olej na marinování a potírání
* 200 g uzeného bůčku
* 1 cibule, rozebraná na plátky
K podávání:
* 4 chlebové placky
* 200 ml bílého jogurtu
* ½ okurky, nastrouhané
* česnek, sůl a pepř na dochucení
1. Kuřecí maso nakrájejte na drobné kostičky a aspoň na půl hodiny naložte do směsi oleje, oregana, soli a pepře. Pak maso střídavě s kousky bůčku a plátky cibule napíchejte na špízy a deset až dvanáct minut grilujte na uhlí nebo v troubě.
2. Podávejte s chlebovými plackami a jogurtem, který jste smíchali s nastrouhanou okurkou a dochutili.
Grilování
Rozhodně se nemusíte omezovat jen na teplé počasí! Pokud dostanete zálusk na cokoli z grilu, rozehřejte ten v troubě nebo rozpalte grilovací pánev. Grilování (rožnění) je vedle smažení či opékání na pánvi základním způsobem, jak připravovat minutky. Výhodou je i fakt, že na něj nepotřebujete mnoho tuku; často stačí jen marináda z naloženého masa.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Špíz chorizo & sýr |
Šunkový špíz s ananasem a sladkými bramborami |
Špíz hruška a pomeranč |