Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Šťavnaté těstoviny s klobáskou

  8:51aktualizováno  8:51
Skvělý nápad, jak zahnat půlnoční hlad! Má jenom jedno úskalí – vůně klobásky zaručeně přivolá ostatní spolubydlící, a tak hrozí, že se kolejní party protáhne až do rána...

Šťavnaté těstoviny s klobáskou | foto: Apetit


NA 4 PORCE

Příprava: 25 minut

* 1 lžíci olivového oleje
* 8 klobásek (těch nejlepších, jaké si můžete dovolit)
* 1 velkou cibuli, pokrájenou
* 2 stroužky česneku, prolisované
* 1 lžičku chilli koření
* 400 g sterilovaných loupaných rajčat
* 300 g krátkých těstovin, např. kolínka, fusilli nebo farfalle

1. Dejte do velkého hrnce vařit vodu. Ve velké pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm klobásky, nakrájené na plátky. Opékejte je při nejvyšší teplotě dozlatova. Pak oheň trochu stáhněte, přisypte cibuli i česnek a opékejte, až zesklovatí.

2. Směs poprašte chilli kořením, přidejte rajčata, přiveďte k varu, ztlumte plamen a nechte deset minut probublávat. Mezitím dejte ho hrnce s vroucí vodou těstoviny a uvařte je dle návodu.

3. Slijte těstoviny a hoďte je do pánve k omáčce. Pečlivě promíchejte. Pokud máte pocit, že potřebujete doplnit vitaminy, na posledních pár minut přidejte k vařícím se těstovinám několik růžiček brokolice nebo kapusty.

           

OCHUTNEJTE TAKÉ

           

Zapečené těstoviny s brokolicíZapečené těstoviny s brokolicí
            Bleskové těstovinyBleskové těstoviny
            Papardelle se sušenými rajčaty a smetanouPapardelle se sušenými rajčaty a smetanou

           

Autoři:




Nejčtenější

Herečka Emma Stone na zahajovacím ceremoniálu MFF v Benátkách
Emma Stone: Jsem známá a můj hlas má sílu, nesmím se bát vyjádřit názor

Herečka Emma Stone (28) cítí potřebu nahlas říkat, co si myslí, protože může díky své popularitě ovlivnit víc lidí než běžný člověk. Zatímco ještě nedávno měla...  celý článek

ilustrační snímek
I po císařském řezu můžete porodit přirozeně

Většina žen po prodělání císařského řezu předpokládá, že i další děti budou muset přijít na svět s pomocí skalpelu. Lékaři však dnes dokážou velmi dobře...  celý článek

Lake Bellová
Lake Bellová: Děti vychovávám tak, aby si vážily starých lidí

Herečka Lake Bellová (38) denně naráží na to, že si dnešní mládež neváží starších lidí. Své děti tak vede k tomu, aby ke starším lidem měly úctu. A hlavně po...  celý článek

Magazín Vogue je ikonou mezi dámskými magazíny.
Magazín Vogue udává trendy už 125 let. Nyní ho ohrožují sociální sítě

Magazín plný luxusu, který si zamilovaly ženy po celém světě, odstartoval kariéru mnoha topmodelek a návrhářů. A přestože je Vogue stále prestižní titul, ubývá...  celý článek

Nafukovací lehátko ve tvaru plameňáka je "must-have" sezony.
Plameňáci ovládli léto, ale ikonami jsou už šedesát let

Luxusní šaty a šperky, obyčejná trička z řetězců, neonové lampy a nafukovací lehátka mají letos jedno společné. Vládnou jim plameňáci. Kýčovití, přesto...  celý článek

Další z rubriky

Borůvkový koláč s drobenkou
Prázdniny jako u babičky: meruňkové knedlíky, borůvkový koláč a spol.

Léto je nejen čas exotických chutí, ale také vzpomínání. Pamatujete, jak jste si o prázdninách u babičky užívali sladkých dobrot? Mezi naše favority patří...  celý článek

Papriky plněné nádivkou z balkánského sýra
Zelenina jako obal: papriky plněné sýrem, nadívaný lilek i rajčata

Počasí teď zrovna není na svíčkovou nebo na vepřo knedlo zelo, k chuti přijdou spíše lehčí zeleninová jídla. V kombinaci se sýrem či masem vás paprika, lilek...  celý článek

Nebojte se na cestách využít to, co roste kolem. Uvařit si můžete třeba čaj z...
Nudle v ešusu i müsli tyčinky. Outdoorové recepty nejen na horskou túru

Na přechodech hor i na celodenních výletech s dětmi se musí dobře a kvalitně jíst. A zdaleka se přitom nemusíte spokojit jen s instantními polévkami nebo...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

5 nejkontroverznějších parfémů: Opium i vůně pohřebního domu
5 nejkontroverznějších parfémů: Opium i vůně pohřebního domu

Jedni je milují, druzí se jim vyhýbají obloukem. Jsou parfémy, které vyvolaly tak ostrou reakci, že si jiné přízvisko ne... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.