NA 4 PORCE
Příprava: 25 minut
* 1 lžíci olivového oleje
* 8 klobásek (těch nejlepších, jaké si můžete dovolit)
* 1 velkou cibuli, pokrájenou
* 2 stroužky česneku, prolisované
* 1 lžičku chilli koření
* 400 g sterilovaných loupaných rajčat
* 300 g krátkých těstovin, např. kolínka, fusilli nebo farfalle
1. Dejte do velkého hrnce vařit vodu. Ve velké pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm klobásky, nakrájené na plátky. Opékejte je při nejvyšší teplotě dozlatova. Pak oheň trochu stáhněte, přisypte cibuli i česnek a opékejte, až zesklovatí.
2. Směs poprašte chilli kořením, přidejte rajčata, přiveďte k varu, ztlumte plamen a nechte deset minut probublávat. Mezitím dejte ho hrnce s vroucí vodou těstoviny a uvařte je dle návodu.
3. Slijte těstoviny a hoďte je do pánve k omáčce. Pečlivě promíchejte. Pokud máte pocit, že potřebujete doplnit vitaminy, na posledních pár minut přidejte k vařícím se těstovinám několik růžiček brokolice nebo kapusty.
OCHUTNEJTE TAKÉ Zapečené těstoviny s brokolicí |