Doporučujeme

Staročeská vepřová pečeně na zázvoru a pivě

Staročeská vepřová pečeně na zázvoru a pivě | foto: Apetit

Staročeská vepřová pečeně na zázvoru a pivě

  • 5
Maso můžete péci i pozvolna – když se připravuje při nižší teplotě, je ještě šťavnatější. Pivo mu dodá už v marinádě skvělý nádech, šťávu mírně zkaramelizuje a dodá jí vyrovnanou chuť.


NA 6 PORCÍ

Příprava: 10 minut, 6-24 hodin marinování + 1-1,5 hodiny pečení

* 1,5 kg vykostěné vepřové pečeně nebo krkovice
* 1 lžíce rostlinného oleje
* 1 lžíce mletého zázvoru
* 2 lžičky drceného nebo mletého kmínu
* sůl na dochucení
* po 250 ml světlého piva na marinování a na podlévání
* 1 lžíce sádla
* 3 střední nebo 6 malých cibulí

1. Omyté a osušené maso vložte do vhodné nádoby, osolte, posypte zázvorem, kmínem a přelijte olejem i pivem. Uložte na chladné místo a několik hodin marinujte; maso jednou otočte.

2. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 ˚C. Maso vyjměte z marinády a osušte kuchyňským papírem. V troubě v pekáčku rozehřejte sádlo a ze všech stran na něm opečte vepřové společně s cibulí. Maso dejte do pekáčku, přelijte marinádou a hodinu až hodinu a půl pečte. Průběžně maso přelévejte vypečenou šťávou a podle potřeby podlévejte pivem. Hotovou pečeni nakrájejte přes vlákno na plátky a přelijte vypečenou šťávou.

           

OCHUTNEJTE TAKÉ

           

Jarní zeleninová polévka se sýrovými nočkyJarní zeleninová polévka se sýrovými nočky
            Kynuté knedlíky vařené v ubrouskuKynuté knedlíky vařené v ubrousku
            Jalovcové zelíJalovcové zelí

           


  • Vybrali jsme pro Vás