Doporučujeme

Srbská srdíčka

Srbská srdíčka | foto: Archiv čtenářky

Čtenářský recept: Srbská srdíčka

  • 0

Na těsto:

  • 42 dkg hladké mouky
  • 20 dkg moučkového cukru
  • 25 dkg másla
  • 8 dkg mletých ořechů
  • 2 dkg kakaa
  • 2 žloutky

Na krém:

  • 15 dkg másla
  • 12 dkg moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • troška kakaa

1. Z dobře vypracovaného a odpočatého těsta vykrajujeme srdíčka, která upečeme v mírné troubě (170°C) a pak vychladlá slepujeme krémem.

2. Poté je poléváme nebo pocákáme čokoládovou polevou. Nakonec je můžeme ještě sypat jemně strouhanými ořechy.


  • Vybrali jsme pro Vás