Doporučujeme

pro iDNES.cz

pro iDNES.cz | foto: Gabriela Koželuhová pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Špenátový závin

  • 0
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Doba přípravy
1 hodina

Množství
4-6

špenát listový - možno sekaný, možno mražený - 2 balíčky nebo v kostkách cca 500g
česnek - jedna hlavička
cibule - 1 velká nebo 2 menší
bobkový list - 4 lístečky
smetana na vaření nebo na šlehání - 1dcl
vejce - 2 ks + 1x žloutek
sůl
olej - na smažení cibulky
listové těsto mražené nebo chlazené
hladká mouka

Nejdříve si připravíme špenát. Na oleji si osmažíme cibulku,přidáme špenát a kněmu bobkový list, dusíme cca 10min,pak přidáme 2 celá vejce, poté dochutíme rozmačkaným česnekem dle chuti,solí a nakonec smetanou. Případnou vodu slejeme. Listové těsto si vyválíme a vyplníme špenátem, zabalíme v klasický tvar závinu, potřeme žloutkem a dáme péct cca na 30 min.

Poznámka
Možno servírovat teplé jako hlavní chod nebo studené jako pohoštění k vínu i pivu.


  • Vybrali jsme pro Vás