Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Špenátový závin

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

pro iDNES.cz | foto: Gabriela Koželuhová pro iDNES.cz

Doba přípravy
1 hodina

Množství
4-6

špenát listový - možno sekaný, možno mražený - 2 balíčky nebo v kostkách cca 500g
česnek - jedna hlavička
cibule - 1 velká nebo 2 menší
bobkový list - 4 lístečky
smetana na vaření nebo na šlehání - 1dcl
vejce - 2 ks + 1x žloutek
sůl
olej - na smažení cibulky
listové těsto mražené nebo chlazené
hladká mouka

Nejdříve si připravíme špenát. Na oleji si osmažíme cibulku,přidáme špenát a kněmu bobkový list, dusíme cca 10min,pak přidáme 2 celá vejce, poté dochutíme rozmačkaným česnekem dle chuti,solí a nakonec smetanou. Případnou vodu slejeme. Listové těsto si vyválíme a vyplníme špenátem, zabalíme v klasický tvar závinu, potřeme žloutkem a dáme péct cca na 30 min.

Poznámka
Možno servírovat teplé jako hlavní chod nebo studené jako pohoštění k vínu i pivu.

Autor:


Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.