Doporučujeme

Špagety se špenátem, ricottou a citronovou šťávou

Špagety se špenátem, ricottou a citronovou šťávou | foto: Profimedia.cz

Vaříme: špagety se špenátem, ricottou a citronovou šťávou

  • 3
Lehké svěží jídlo, které oceníte hlavně v horkých letních dnech.

Doba přípravy: 30 minut

Chcete víc?

Další recepty s těstovinami na nejrůznější způsoby najdete tady.

Spaghetti aglio olio s chilli papričkami

Suroviny na 4-6 porcí:

  • 1 balení špaget
  • olivový olej
  • česnek
  • 1 balení čerstvého špenátu
  • hrst rozinek (předem zalitých horkou vodou)
  • šťáva z 1 citronu
  • hrst piniových oříšků
  • 1 balení ricotty (nebo žervé)
  • sůl a pepř

Postup:

1. Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Můžeme je slít o chvilku dřív, protože na pánvi ještě dojdou.

2. Piniové oříšky opražíme na menší pánvičce. Pozor – je třeba je udržovat v neustálém pohybu, aby se nepřipálily. Pak je odložíme stranou.

3. Pár stroužků česneku nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a česnek do něj vhodíme a rychle orestujeme.

4. Přidáme rozinky a všechen špenát. Ten na pánvi velmi brzy povadne a výrazně zmenší svůj objem.

5. Směs osolíme a zakápneme citronem. Přisypeme opražené piniové oříšky, zamícháme, přidáme uvařené špagety a ricottu. Důkladně promícháme.

Další snadné recepty najdete na stránkách pořadu Vaříme na Playtvak.cz.


  • Vybrali jsme pro Vás