Doba přípravy: 30 minut
Chcete víc?Další recepty s těstovinami na nejrůznější způsoby najdete tady. |
Suroviny na 4-6 porcí:
- 1 balení špaget
- olivový olej
- česnek
- 1 balení čerstvého špenátu
- hrst rozinek (předem zalitých horkou vodou)
- šťáva z 1 citronu
- hrst piniových oříšků
- 1 balení ricotty (nebo žervé)
- sůl a pepř
Postup:
1. Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Můžeme je slít o chvilku dřív, protože na pánvi ještě dojdou.
2. Piniové oříšky opražíme na menší pánvičce. Pozor – je třeba je udržovat v neustálém pohybu, aby se nepřipálily. Pak je odložíme stranou.
3. Pár stroužků česneku nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a česnek do něj vhodíme a rychle orestujeme.
4. Přidáme rozinky a všechen špenát. Ten na pánvi velmi brzy povadne a výrazně zmenší svůj objem.
5. Směs osolíme a zakápneme citronem. Přisypeme opražené piniové oříšky, zamícháme, přidáme uvařené špagety a ricottu. Důkladně promícháme.
Další snadné recepty najdete na stránkách pořadu Vaříme na Playtvak.cz.