Test:

Jak silné je vaše tělo?

Míru naší energie určují silné srdce, vytrvalé svaly, dobrý imunitní systém a správné dýchání. Udělejte si test: jak silné je vaše tělo? Pomohlo mu léto, nebo byste se před zimou měli dát do formy?

1.Jak často sportujete déle než 30 minut?

2.Krátce se uvolněte a změřte si puls v klidu - najděte puls nad zápěstím nebo na krku ze strany pod čelistí a minutu počítejte, jak často vám tluče srdce.

3.V lehu na zádech skrčte nohy, chodidla volně položte. Pomalu zvedejte hlavu a ramena, kam až to jde, a pak opět pomalu položte, ale ne až na podlahu. Kolik takových cviků zvládnete?

Každé opakování by mělo trvat asi 4 vteřiny

4.Sedíte na židli, ruce zkřižte před hrudí, klidně (ne rychle) vstaňte a opět se posaďte, nepadněte na židli. Kolikrát zvládnete tento cvik na obou nebo dokonce na jedné noze?

5.Ve stoji se ohněte v pase dolů a s napnutými koleny dosáhněte rukama, kam až to půjde. Tři vteřiny vydržte. Dosáhnete prsty na špičky nohou?

6.Jak funguje vaše pohybové ústrojí

7.Jíte tolik, kolik si při své váze můžete dovolit?

BMI (Body Mass Index) si můžete spočítat na adrese http://zdravi.idnes.cz/bmi.asp

8.Jak často máte rýmu?

9.Trpíte chronickými nemocemi, jako jsou alergie, astma, vysoký tlak, cukrovka, revma, rakovina, deprese, chronické záněty nebo onemocnění střev?

10.Hormony štítné žlázy a přísun železa hrají důležitou roli v naší zásobě energie - máte je v pořádku?

11.Náš život se skládá z opakujících se rytmů. Jak funguje váš denní biorytmus, menstruační cyklus a jak vás ovlivňují roční doby?