NA 6 PORCÍ
Příprava: 15 minut + 20 minut pečení
* 1 veku, bagetu, housky nebo toustový chléb
* 6 velkých vajec
* 1 lžíci dijonské hořčice
* 200 ml plnotučného mléka nebo 12% smetany
* 150 g plátků šunky nebo uzeného
* 150 g strouhaného nebo na plátky nakrájeného sýra (výborný je například bylinkový hermelín)
* sůl a pepř na dochucení
* 3 menší rajčata
1. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Dno pekáče nebo remosky vyložte opečenými plátky pečiva. Případné mezery vyplňte drobnějšími kousky pečiva, aby vznikla co nejsouvislejší vrstva. Tu pak poklaďte plátky uzeniny.
2. Vejce ušlehejte se solí, mlékem, pepřem a hořčicí a směsí přelijte pečivo. Posypte strouhaným sýrem nebo poklaďte plátky sýra. Máte-li menší zapékací nádobu, klidně vrstvy zopakujte. Na povrch naklaďte plátky rajčat a zapékejte v troubě nebo remosce asi dvacet minut, dokud vajíčka nezpevní.
OCHUTNEJTE TAKÉ Ovocné muffiny |