Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Sněhové cukroví: recepty na nadýchané kousky s ořechy nebo kokosem

  0:40aktualizováno  0:40
Na vrchu křupavé, uvnitř vláčné – takhle božsky chutná cukroví upečené z bílkového sněhu. Stačí do něj přidat různé přísady, vyhrát si s tvary a budete mít další druhy cukroví navíc.

Florentinky. | foto: Isifa

Pusinky s vlašskými ořechy

Pusinky s vlašskými ořechy.

Příprava: 20 minut + pečení 15 minut

* 50 g loupaných mandlí
* 3 bílky
* špetka soli
* 200 g moučkového cukru
* 150 g strouhaných vlašských ořechů
* špetka skořice
* 50 g nastrouhané čokolády na vaření

1. Mandle nasekáme na nudličky. Troubu předehřejeme na 160 °C, plech vyložíme pečicím papírem.
2. Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh, přišleháme moučkový cukr a promícháme s vlašskými ořechy, skořicí a nastrouhanou čokoládou.
3. Hmotou naplníme cukrářský sáček, nastříkáme na plech, ozdobíme mandlemi s vlašskými a dáme péct na 15 minut do vyhřáté trouby.

Kokosové tyčinky s čokoládovou polevou

Kokosové tyčinky s čokoládovou polevou.

Příprava: 20 minut + rozležení 24 HODIN + pečení 15 minut

* 240 g hladké mouky
* špetka soli
* 120 g másla
* 60 g cukru moučka
* 60 g strouhaného kokosu
* 1 velké vejce
* 100 g čokolády na vaření
* 1 lžíce ztuženého tuku

1. Z mouky, soli, změklého másla, cukru, kokosu a vejce zpracujeme těsto, které necháme v chladu den odležet.
2. Troubu předehřejeme na 160 °C, plech vyložíme pečicím papírem.
3. Z těsta strojkem nebo ručně tvarujeme tyčinky asi 6 cm dlouhé a překládáme je na plech.
4. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut dozlatova.
5. Ve vodní lázni rozpustíme a promícháme nalámanou čokoládu a ztužený tuk.
6. Vychladlé tyčinky ozdobíme tenkým proužkem rozpuštěné čokolády.

Kokosové koláčky s malinovou marmeládou

Kokosové koláčky s malinovou marmeládou.

Příprava: 20 minut + odležení 2 hodiny + pečení 10-12 minut

* 200 g polohrubé mouky
* 1/2 lžičky kypřicího prášku
* 70 g strouhaného kokosu
* 50 g strouhaných loupaných mandlí
* 100 g cukru moučka
* 125 g másla
* 1 vanilkový cukr
* 1 žloutek
* malinová marmeláda

1. Mouku prosijeme s kypřicím práškem. Promícháme s kokosem a mandlemi.
2. Přidáme prosátý cukr moučka, pokrájené máslo, vanilkový cukr a vejce. Zpracované těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu odležet dvě hodiny.
3. Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečicím papírem.
4. Menší kousek těsta odložíme stranou, ze zbylého těsta tvoříme kuličky, které na plechu zeshora zmáčkneme a dovnitř uděláme důlek.
5. Důlky naplníme marmeládou, ozdobíme malým kouskem kokosového těsta a dáme péct do vyhřáté trouby na 10 minut.

Tmavé kokosové řezy

Tmavé kokosové řezy.

Příprava: 20 minut + pečení 20 minut

* 150 g hrubé mouky
* 4 lžíce kakaa
* 150 g másla
* 100 g přírodního cukru krupice
* 1 vanilkový cukr
* 4 velká vejce
* 50 g rozehřáté čokolády
* 250 g strouhaného kokosu
* čokoládová poleva

1. Troubu předehřejeme na 180 °C, menší plech vyložíme pečicím papírem.
2. Mouku prosijeme s kakaem. V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci, přimícháme mouku s kakaem, rozpuštěnou čokoládu a 2/3 kokosu. Těsto rozetřeme na pečicí papír a pečeme asi 20 minut.
3. Placku upečeného těsta necháme zchladnout, potřeme rozehřátou čokoládovou polevou a posypeme zbylým kokosem.
4. Ozdobenou placku těsta necháme půl hodiny zaschnout a nakrájíme na řezy.

Placičky s kardamomem máčené v čokoládě

Placičky s kardamonem máčené v čokoládě.

Příprava: 20 minut + pečení 10 minut

* 2 bílky
* špetka soli
* 100 g moučkového cukru
* špetka kardamomu
* 200 g strouhaného kokosu
* 150 g čokolády na vaření
* 1 lžíce ztuženého tuku

1. Troubu předehřejeme na 160 °C, plech vyložíme pečicím papírem.
2. Bílky se solí ušleháme na pevný sníh, přišleháme cukr a kardamom. Do sněhu vmícháme kokos.
3. Lžičkou tvarujeme na plechu tenčí placičky. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 10 minut.
4. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu, promícháme ji se ztuženým tukem.
5. Vychladlé placičky namáčíme v rozehřáté čokoládě a necháme je na papíře zatuhnout.

Florentinky

Florentinky.

Příprava: 30 minut + pečení 10 minut

* 150 g cukru moučka
* 50 g medu
* 3/4 dl smetany
* 85 g másla
* 150 g mandlových plátků
* 50 g pomerančové kůry
* čokoládová poleva

1. Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečicím papírem.
2. Cukr, med a smetanu přivedeme pomalu k varu. Přidáme máslo, na jemno nasekanou pomerančovou kůru a plátky mandlí. Necháme společně prohřát a promícháme.
3. Hmotu necháme trochu zchladnout a na plechu tvoříme menší hromádky. Hromádky se rozjedou na placičky, takže je dáváme na plech dál od sebe.
4. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 10 minut.
5. Vychladlé namáčíme spodní stranou do rozpuštěné čokoládové polevy a necháme je zaschnout na pečicím papíru čokoládovou polevou nahoru.

Autor:




Nejčtenější

Make-up ve stylu Disneyho snímku Zloba – Královna černé magie.
Vizážistka kreslí na obličej pohádkové bytosti z Disneyho filmů

Lví král, Kráska a zvíře nebo Královna Zloba, to jsou tváře, které si dokáže namalovat umělkyně z Irska. S make-up umí doslova zázraky.   celý článek

Crop topy jsou hitem léta.
Tři tipy jak nosit crop top. Trendy letního kousku se nemusíte bát

Odhalená kůže k létu prostě patří. A to i v případě, že postrádáte míry modelky. Zkrácená délka topu tak může být příjemným zpestřením vašeho outfitu. Zkusit...  celý článek

V Primarku se můžete od hlavy až k patě obléci jako Harry Potter.
Vzhůru do Bradavic. Řetězec nabízí kolekci inspirovanou Harry Potterem

Fanoušci malého čaroděje slaví. Svého hrdinu mohou konečně mít doma prostřednictvím nové kolekce oblečení, papírenských a bytových doplňků, kterou nabízí...  celý článek

Jihoafrická modelka Candice Swanopoelová oslavovala své ještě nenarozené...
Baby shower: předporodní večírek, který těhotnou zasype dary i radami

Poslední večírek bez dítěte, příležitost probrat vše o dětech s kamarádkami a příbuznými, to je tzv. baby shower, předporodní večírek chystaný pro nastávající...  celý článek

Broskvová marmeláda
Zavařte chuť léta do skleniček, v zimě jako když ho najdete

Prázdniny vstupují do poslední čtvrtiny a to také znamená, že se ovocné stromy i rajčatové keříky prohýbají pod bohatou úrodou. Většinou nemáme šanci všechno...  celý článek

Další z rubriky

Buřty s paprikou na černém pivu
Pivo jako hvězdná ingredience české kuchyně. Byla by škoda ho jen pít

Co Čech to milovník piva. Podle informací Českého svazu pivovarů a sladoven jsme ho loni vypili 16,4 milionu hektolitrů, což je o 200 tisíc hektolitrů více než...  celý článek

Sangria s ovocem a mátou
Tekutá letní romantika. Sangria s ovocem, ledový čaj i vanilkové latté

Teprve se těšíte na letošní zaslouženou dovolenou? Nebo už ji máte za sebou a při prohlížení fotek sníte o tom, jak by bylo krásné zase se přenést do...  celý článek

Papriky plněné nádivkou z balkánského sýra
Zelenina jako obal: papriky plněné sýrem, nadívaný lilek i rajčata

Počasí teď zrovna není na svíčkovou nebo na vepřo knedlo zelo, k chuti přijdou spíše lehčí zeleninová jídla. V kombinaci se sýrem či masem vás paprika, lilek...  celý článek

Další nabídka

arome.cz

5 nejkontroverznějších parfémů: Opium i vůně pohřebního domu
5 nejkontroverznějších parfémů: Opium i vůně pohřebního domu

Jedni je milují, druzí se jim vyhýbají obloukem. Jsou parfémy, které vyvolaly tak ostrou reakci, že si jiné přízvisko než "kontroverzní" nezaslouží. A to ať už... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.