Vaříme snadno a rychle
Čas raných brambor. Jsou zdravé a skvěle chutnají s máslem a bylinkami
Přemýšleli jste někdy o rozdílu mezi pozdními a ranými bramborami? Možná budete příjemně...
Jahody, kam se podíváte. Nadchnou v polévce i smažené v těstíčku
Jahody jsou sladkým a chutným důkazem toho, že i když si počasí dělá, co chce, léto už je v plném...
Jak chutná a voní asijská kuchyně? Máme pro vás manuál
Japonsko a sushi, Thajsko a nudle, Indie a rýže. Skoro ke každé zemi si představíte něco typického...
Polévku z jarní cibulky máte za pět minut, olizování za ušima zaručeno
Na jaře a v létě nemíváme náladu na dlouhé vyvařování, čerstvou zeleninu by to beztak připravilo o...
Připravte si chutné těstoviny jako od Italky a nočky od její babičky
Italská kuchyně je pojem, pod kterým si snad každý na světě představí pizzu a těstoviny. Uvařte si...
Ředkvičky jsou vitaminová bomba. Jak z nich udělat tatarák či remuládu
Ředkvičky na pultech zelinářů přímo vybízí k zakousnutí se do jejich šťavnatých a někdy i...
Nemůžete se dočkat dovolené? Udělejte super paellu a ceviche jako na jihu
Už se vidíte na pláži ve Španělsku nebo snad dokonce v Jižní Americe, ale dovolená je ještě daleko?...
Pět kroků pro zdravější grilování: vlastní marinády i více zeleniny
Opékání masa na žhavých uhlících je oblíbená česká letní kratochvíle. Bohužel se grilování neřadí...
Polévky pro mlsné jazýčky: pikantní papriková i chlazená jogurtová
Jaro a léto přináší do našich kuchyní čerstvou zásobu zeleniny, kterou můžeme hned chutně...
Málo času, surovin i hrnců. Víme, jak přesto skvěle uvaříte
Chataři, studenti na koleji, začínající hospodyňky, rodiny v řeckém apartmánu, opuštění manželé i...
Fazole a čočka vám zachutnají ve čtyřech netradičních receptech
Hrachová kaše a čočka nakyselo se vám už zajídají? Luštěniny nabízejí pestrou paletu živin a...
Tři báječné recepty, díky kterým si zamilujete veganskou kuchyni
Veganská kuchyně je nejenom chutná, ale také ohleduplná ke zvířatům, protože se obejde bez masa a...
Šest skvělých velikonočních receptů: od mazance po paštiku
Pokud byste rádi trochu vylepšili velikonoční tabuli, nechte se inspirovat nápady kuchařů a pekařů...
Provoňte si byt vlastními croissanty, brownies nebo zamilovaným koláčem
Francouzské croissanty jsou na nedělní snídani jako stvořené. Vyzkoušejte si upéct své vlastní...
Opékané hovězí po vietnamsku i banánové smaženky máte na stole v mžiku
Vietnamská kuchyně si díky skvělým polévkám a závitkům získala příznivce i u nás. Určitě vás...
Slízněte smetanu: domácí zmrzlina, creme brulée a plovoucí ostrovy
Poctivou chuť smetanových dezertů ocení každý. Domácí zmrzlinu s karamelem a ořechy ani nenecháte...
Steak jako dort. Pečte ho zprudka nadvakrát a dopékejte v troubě
Umíte připravit perfektní steak? Budete potřebovat prvotřídní maso, rozpálenou pánev (i troubu) a...
Vařte jako Mexičanka: ceviche, tacos a dortík s třímlékovým přelivem
Mexická kuchyně si kombinacemi chutí a omáčkami získala mlsné jazýčky milovníků dobrého jídla po...
Zdravé rybí recepty, co budete mít do třiceti minut na stole
Na jídlo máme vysoké požadavky - mělo by být zdravé, zároveň syté a chutné, navíc by jeho příprava...
Ochutnejte skvělé polévky od Romana Pauluse, kluků v akci nebo Dity P.
Chcete udělat něco pro sebe? Začněte u dobré polévky. S polévkou můžete hubnout, zahřát se, udělat...
Uvařte si české menu s výraznými chutěmi perníku, povidel a višní
Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně je velký milovník a popularizátor klasické české...
Jednohubky express. Zvládnete je za hodinu i v minišatech
Na vánoční přípravu máte celý advent, ale Silvestr? To je běžný pracovní den. A nároční hosté...
Upečte si dietního králíka na kořenové zelenině a získejte kuchařku
Kateřina s Lindou v Herbáři České televize opět připravují chutná jídla, která mají pozitivní vliv...
Čtenářský recept: Janssonovo pokušení
Tento recept jsem si oblíbila ve Švédsku, kde se spolu s marinovaným lososem, masovými kuličkami,...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny