Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Vaříme snadno a rychle

Jak péct kachnu, co patří do rizota a další rady pro začátečníky

2.2.2011  3:16
Možná jste se právě odstěhovala od rodičů, začínáte žít s partnerem, nebo prostě jen jdete s dobou, chytlo vás vaření a vašimi největšími ikonami jsou Jamie Oliver a Emanuel Ridi. Nestyďte se za...  celý článek

Něco pro zahřátí: sladké a voňavé nápoje z brusinek

31.1.2011  7:46
Když se vrátíte ze zimní procházky, možná zatoužíte po něčem horkém, sladkém, voňavém a tekutém pro zahřátí. Vyzkoušejte punč nebo čaj z brusinek s kapkou něčeho ostřejšího. A aby se neřeklo:...  celý článek

Recepty, se kterými si udržíte vydřenou postavu

28.1.2011  2:21
Pro udržení optimální hmotnosti je ideální jíst pestrou stravu, která vám chutná. Vyberte si, na co máte chuť.  celý článek

Osvědčená líčidla, která si zamilovaly i celebrity

17.1.2011  11:00
Osvědčené kosmetické produkty pro tvář, tělo i vlasy z našich stránek již znáte. Nyní přicházejí na řadu líčidla. Spousta z nich dostala řadu prestižních cen, oblíbila si je řada slavných krásek...  celý článek

Zapomeňte na chlebíčky, buďte na Silvestra světoví

29.12.2010  11:34
Chystáte-li pro své přátele nebo rodinné příslušníky silvestrovské pohoštění, zkuste letos pojmout oslavy příchodu nového roku trochu světověji. Přinášíme vám čtyři lahodné tipy na rychlé a...  celý článek

Celer, růžičková kapusta a šípky aneb listopad na vašem talíři

12.11.2010  3:09
Za okny už to pěkně fouká, stromy jsou téměř bez listí a Vánoce vám pomalu koukají pod pokličku. Než se ovšem pustíte do prvního letošního cukroví, zkuste využít suroviny, které jsou právě teď v...  celý článek

Dýně: podzimní klasika na pět způsobů

6.11.2010  3:09
Neznámo proč tahle oranžová koule v české kuchyni stále ještě nezdomácněla. Přitom při vaření má dýně jednu velkou výhodu, lze ji připravit nasladko i naslano.  celý článek

Umělé řasy, metalické stíny. Plesové líčení snadno a rychle

4.11.2010  0:04
Abyste oslnila dokonalým večerním líčením, nemusíte strávit před zrcadlem hodiny. Vizážisté vám poradí finty, díky kterým budete hvězdou i s jednoduchým make-upem.  celý článek

Karkulčina bábovka, sekyrková polévka. Překvapte jídly z pohádek

29.10.2010  1:03
Třeba se blíží narozeniny vašeho dítěte a zatím marně přemýšlíte, čím ho překvapit. Nebo se sami chcete aspoň na pár desítek minut vrátit do dětských let. Pak hledejte inspiraci v našich jídlech...  celý článek

Jablka, ořechy, dýně aneb říjen v kuchyni

9.10.2010  12:24
Není proč litovat, že léto už skončilo. Je tady přece období sklizně těch nejúžasnějších plodů, které české zahrady a sady nabízejí. Vytěžte to nejlepší z úrody jablek, ořechů nebo dýní. A...  celý článek

Zkuste brambory nasladko, nakyselo i naplacato

1.10.2010  1:07
Podzim a brambory k sobě neodmyslitelně patří. Vybavte si vůni pálené naťě a chuť pečených brambor v ohništi... To dnes už zažije málokdo, ale bramborové hody, naslano i nasladko, si v kuchyni...  celý článek

Řízek: jedno z nejoblíbenějších jídel pětkrát jinak

24.9.2010  1:21
Na tom nápadu není nic překvapivého – obalit maso ve směsi a osmažit ho. Ale právě řízky potvrzují, že ty nejjednodušší nápady bývají nejlepší.  celý článek

Skutečné ženy zkoušely kalhotky: jak si vybrat ty správné?

15.9.2010  5:16
Dobře vybrané prádlo dokáže vytvarovat postavu, zdůraznit její přednosti, zkorigovat nedostatky a dodat své nositelce ten správný pocit sebevědomí. A to neplatí jen o podprsence, rozhodně byste...  celý článek

Pilulka proti obezitě? Žádná neexistuje

30.8.2010  18:14
Lidé kupují odtučňovací přípravky za miliardy - a dále tloustnou. Odborníci to označují za obchod s lidskou hloupostí a falešnou nadějí, protože žádný spásný preparát nebyl dosud nalezen.  celý článek

Vytáhněte znovu remosku. Připravíte v ní nákyp i rajskou

28.8.2010  11:08
Remoska je doslova poklad. Můžete v ní péct, smažit, dusit, zapékat, zavařovat... Zvládnete v ní připravit vše od grilovaného kolena přes šunkofleky až po polévku či bábovku. Někdo si v remosce...  celý článek

Stará dobrá remoska dobývá Západ a pomůže i s polévkou

27.8.2010  3:04
Někdo už ji má doma přes třicet let, víko je potažené patinou, ale pořád slouží jako "zamlada". Remoska, český vynález, který poslední roky dobývá Západ, je vděčný pomocník při vaření.  celý článek

NÁZOR MUŽE: Milujme pivařky, zbaví nás předsudků

19.8.2010  11:16
Mám s ní závodit? Ptá se muž, když vidí, jak snadno a rychle mizí poslední doušek z x-té sklenice piva v labutím hrdle. Další, samozřejmě naplněná, už se nese, zatímco v té jeho ještě dost loků...  celý článek

Jednoduchý a chutný. Nadýchaný piškotový dezert zvládnou i děti

14.5.2010  1:23
Sladký, lehounký dezert z piškotového těsta vám zlepší náladu a přemůže jarní únavu. Navíc není vůbec složitý – lité moučníky by zvládly i děti.  celý článek

Připravena na léto za pár hodin

27.4.2010  12:00
Kalendář nezadržitelně spěje k létu. Odhazujeme pokrývky hlavy, odkrýváme svá těla. Vypadáme dobře? Jsou naše vlasy sexy? Plavková sezona je za chvíli tady, ale jsme na léto připravené? Moc času...  celý článek

Co s vajíčky? Dvě týdně pro nemocné, čtyři pro zdravé

5.4.2010  0:00
Po pondělní koledě máte doma hromadu vajec, která ovšem mají kvůli cholesterolu pověst nepřátelské potraviny. Jenže na druhou stranu se uvnitř skořápky skrývají také některé důležité vitamíny...  celý článek

Připravte dětem menu na mejdan podle jejich gusta

14.3.2010  0:06
Narozeniny děti často slaví v okruhu svých kamarádů. Pro rodiče, kteří se musí nachystat na příchod několika dětí najednou, je často těžké vymyslet to správné menu. Inspirujte se našimi tipy.  celý článek

Pusťte děti do kuchyně, najdou si k vaření vztah

13.3.2010  0:05
Už odmala mívají děti snahu v kuchyni pomáhat. Ty opravdu malé ve věku kolem čtyř pěti let bedlivě hlídejte, spíš je nechte jen krájet měkké ovoce, sýry, na které jim stačí jídelní nůž. Větší...  celý článek

Tvaroh je zdravý a dietní. Nebojte se ho v kuchyni používat častěji

27.2.2010  0:03
Je lehký, dobrý a hodí se nejen pro sportovce. Jestli vám ale dochází nápady, jak tvaroh připravit, přinášíme pět sladkých i slaných receptů.  celý článek

Silvestrovské chuťovky a kanapky. Ideální na zobání

31.12.2009  0:08
Připomínají české jednohubky, ale ve světě je znají jako kanapky. Malé kousky rohlíků, toastů či sušenek ozdobené největšími delikatesami. Prostě zobání ideální na kanape.  celý článek

Nejlepší české chlebíčky: šunkový, hermelínový či rajčatový

30.12.2009  0:18
Neexistuje větší český silvestrovský hit, než jsou "otevřené sendviče", jak se jim říká ve světě, kde nemají obdoby. Bez nich jako by starý rok ani neskončil.  celý článek

Připravte se na ples v pár minutách

2.12.2009  0:00
Těšíte se na ples, šaty už máte připravené, jen na zkrášlování není čas? Dlouhé přípravy si můžete užívat, ale lze je zvládnout i během hodiny. Máme pro vás užitečné rady, jak na to.  celý článek

Chutné recepty na jídla, která stojí pár korun

7.11.2009  0:17
Krupicová kaše nebo škvarky jsou jídla, která stojí pár korun. Přesto patří mezi delikatesy. Mlsat můžete zkrátka i za málo peněz.  celý článek

Naučíme vás vařit levná, a přitom dobrá jídla

6.11.2009  0:48
Kdo chce dobře jíst, musí vařit z kvalitních surovin. Kvalitní ale nemusí být vždycky drahé. Naučíme vás dobroty, které rodinný rozpočet určitě nezruinují.  celý článek

Kedlubnové zelí s haluškami a uzeným masem

29.9.2009  9:29
Užijte si kedluben, dokud se ještě dají sehnat. Přinášíme vám na ně skvělý recept.  celý článek

Nejčastější vady řeči. Kdy musí zasáhnout logoped

26.9.2009  0:00
Mluví vaše dítě správně? Mezi třetím a šestým rokem by to mělo zvládnout. Logoped a vaše trpělivost mohou zabránit velkým problémům.   celý článek

Henna – umění orientu

21.9.2009  19:53
Jedním z tajemství, o které se s námi orientální kultury podělily, je umění používat hennu – bylinu, která dokáže barvit, zdobit a dokonce i léčit. Povězme si o ní něco víc.  celý článek

Nejlepší školní svačiny

10.9.2009  9:30
Kvalitní svačina do školy by se měla skládat z pečiva, šunky, sýra, jogurtu nebo zeleniny a ovoce. Máme pro vás ale i další tipy na výživnou, a přitom zdravou svačinku.  celý článek

Kaše s mascarpone a tymiánem

8.9.2009  13:33
Dejte si místo obvyklé bramborové kaše z pytlíku poctivou domácí, navíc ovoněnou bylinkami.  celý článek

Mačkané bylinkové brambory

31.8.2009  15:11
Určitě jste si přes léto vypěstovali pár bylinek. Tak si je užijte ve voňavém receptu!  celý článek

Nejlepší pomazánky: jsou chutné a můžete je i při dietě

29.8.2009  0:26
Správná pomazánka by neměla být překombinovaná. Pamatujte na to, že pokud smícháte deset dobrých věcí, nemusí z toho vzniknout desetkrát lepší jídlo. Raději vsaďte na pár ingrediencí, zato...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.