Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Vaříme snadno a rychle

Jablka nadívejte ořechy, zapečte do žemlovky nebo opijte do koláče

4.10.2014  1:40
Vůně a chuť jablek neodmyslitelně patří k podzimu. Pokud už vás omrzel štrúdl, vyzkoušejte jablečný koláč se ciderem nebo recept na pečená jablka plněná ořechy. Nezklame vás ani klasická...  celý článek

Odlehčete své večeře s mořskými rybami, bylinkami a tofu

6.9.2014  0:06
Šéfkuchař pražské restaurace La Strada Ristorante Jan Souček, patří mezi mladé mistry svého oboru snažící se posunout výše laťku české gastronomie. Vyzkoušejte si jeho recepty na lehké večeře,...  celý článek

Skvělé recepty na gril i na chatu: česneková kotleta i kotlíkový guláš

16.8.2014  0:26
Kdo může, tak v létě vaří nebo alespoň jí venku, protože pod širým nebem zkrátka lépe chutná. Vyzkoušejte následující recepty, se kterými si zpestříte letní obědy a večeře a nestrávíte u nich...  celý článek

Viva México: grilování s pikantní chutí burritos, fajitas a enchiladas

9.8.2014  0:51
Mexičané jsou svým jídlem známí po celém světě, tak proč se u nich neinspirovat i na grilovačku? Máme přesný návod pro ty, co si rádi nakoupí vše již připravené, i pro ty, co by jinou než domácí...  celý článek

Dáte si panna cottu, tiramisu, ovocný dezert nebo raději milkshake?

26.7.2014  2:00
Zahrajte si doma na mléčný bar a připravte si báječné mléčné dezerty s ovocem, tvarohem i jogurtem. Nezklame vás ani vitaminová bomba jménem smoothie nebo domácí jogurtová zmrzlina. Přípravou...  celý článek

Zkuste lososový koláč z listového těsta a rychlé recepty s tuňákem

19.7.2014  0:59
Mořské ryby si hledají cestu do našich jídelníčků pomalu a nejistě, protože často si nevíme rady s úpravou. Udělejte něco pro své zdraví a zkuste některý z následujících receptů na rychlovky i...  celý článek

Užijte si vaření v řeckém duchu: tatarák, biftečky a cibulové květy

12.7.2014  1:03
Řecká kuchyně je pro mnohé spojena právě s létem. Nabízíme několik jednoduchých receptů podle Ioannise Asarlidise, šéfkuchaře a majitele restaurace Kavala. Všechny je spojuje snadná příprava a...  celý článek

Letní koktejly vás osvěží s vodkou, ginem, sektem, nebo bez alkoholu

28.6.2014  0:18
Ať už je vaším oblíbeným nápojem pivo, sekt, gin, vodka nebo třeba hruškovice, máme pro vás tipy na osvěžující letní drinky. A protože se to s alkoholem nesmí přehánět, nezapomněli jsme ani na...  celý článek

Ovládněte rozmanité asijské chutě: marinovaný losos a krevetová rolka

24.5.2014  1:46
Pokud byste rádi dopřáli svým chuťovým pohárkům nevšední zážitek, jistě vás nezklame asijská kuchyně. Kuchaři pražského Buddha Baru připravili pro naše čtenářky (i čtenáře) dva recepty, na které...  celý článek

Jíte málo ryb? Jednoduchý oběd či večeři z nich vykouzlíte za pár minut

3.5.2014  1:04
Podle výživových specialistů bychom měli rybu jíst alespoň dvakrát týdně. S následujícími recepty uděláte něco pro své zdraví a zároveň ušetříte čas v kuchyni.  celý článek

Chřest vám zachutná ve slaném koláči, rizotu nebo s těstovinami

11.4.2014  21:53
Netrpělivě očekávaná sezona českého chřestu začíná letos díky mírné zimě a sluníčku skoro o měsíc dříve než loni. Přinášíme několik kulinárních tipů, jak si chřest vychutnat jako opravdovou...  celý článek

Zdravé opalování trvá pět minut. Pozor si dejte na uši i odhalená prsa

15.5.2013  2:44
Bezpečný pobyt na slunci lze zvládnout pouze s dostatečnou ochranou. Naše kůže snese bez problémů sluneční záření maximálně pár minut. A nezáleží na tom, zda jste na dovolené u moře či si jen...  celý článek

S játry, camembertem nebo banány. I toasty jsou teplá večeře

23.3.2013  3:00
Plátky toastového chleba nemusejí být suchá nuda. Když popustíte uzdu své fantazii a nebudete šetřit na kvalitních surovinách, dokážete z nich vykouzlit teplou večeři de luxe. Uspokojeni budou...  celý článek

Pozvěte přátele na raclette. Se sýrem si rozumí maso, zelenina i houby

16.3.2013  1:00
Po fondue druhé nejspolečenštější jídlo, ideální do bytu i na první posezení na chladném jarním slunci. Raclette k nám přišel ze švýcarského regionu Valais a vedle čokolády a hodinek je to to...  celý článek

Kuličky, hrudky i čokomyšky. Nepečené cukroví na poslední chvíli

23.12.2012  3:00
Staňte se hvězdou vánočního cukroví, aniž byste prostála hodiny u rozpálené trouby a vyhazovala připečené kousky. Těchto deset druhů zvládnete nachystat večer před Štědrým dnem a na chuti jim to...  celý článek

Nestíháte teplé večeře? Zkuste superrychlý falafel podle Jamie Olivera

19.12.2012  3:00
Možná teď v předvánočním shonu nemáte moc času na vaření teplých večeří, ale zase nechcete rodinu šidit obloženým chlebem s něčím. Zkuste se inspirovat u kuchařského mága Jamie Olivera, který...  celý článek

VIDEO: Jak snadno a rychle připravit mušle. Za 10 minut jsou na stole

13.6.2012  2:06
Máte rádi mušle, ale doma si na ně netroufáte? Nakoukněte s námi pod pokličku šéfkuchaře Václava Strohmajera z pražského Bomton Fashion Café a uvidíte, že je jejich příprava snadná a rychlá.   celý článek

Grilování po americku: barbecue i hamburgery, které vás nadchnou

30.5.2012  2:29
Za oceánem milují zahradní posezení s přáteli, při kterých se stoly prohýbají pod vypečenými žebírky, kuřecími křídly či naducanými hamburgery, na které vám ani pusa nestačí. Jestli si chcete...  celý článek

Slané muffiny. S lososem, slaninou, cuketou, mozzarellou a rajčaty

31.3.2012  2:15
Tyhle slavné minibábovky zná většina z nás hlavně coby sladký dezert. Přitom stejně dobře chutnají i v kombinaci se sýrem, slaninou, cuketou či kuřecím masem. Jejich příprava zabere jen pár...  celý článek

Omeleta, špagety, rumpsteak. Teplá večeře za 15 minut

10.3.2012  10:29
Nevíte, kam dřív skočit, ale hladovým krkům doma musíte něco naservírovat. Někdy to spasí pár krajíců se salámem nebo ohřáté párky, ale i večeře by měla mít nějakou úroveň. Ty naše ji mají, a...  celý článek

Oběd i s moučníkem za 30 minut? Jamie Oliver vás to naučí

21.1.2012  4:34
Jamie Oliver se v kuchyni vyzná. Je přeborníkem, co se týče na pohled jednoduchých a přitom zajímavých pokrmů, které osloví více smyslů než jen chuť. Pokud patříte k lidem, kteří si stěžují, že...  celý článek

Sýrová samoobsluha: přichystejte jednoduchou, ale chutnou hostinu

30.12.2011  1:22
Nakrájíte, nazdobíte, položíte na prkénko a máte hotovo. Sýry skrývají nepřebernou paletu chutí, hodí se skvěle k vínu a pivu, a když je ještě doplníte ovocem a krekry, pověst gurmánské...  celý článek

Omrzel vás řízek nebo plátky? Prostě maso zarolujte a upečte

30.11.2011  1:47
Mnoho z nás se při přípravě masitých pokrmů docela zbytečně drží zažitých stereotypů v domnění, že hodit plátek masa na pánev je nejrychlejší a nejefektivnější. Nepodceňujte rolády nebo závitky...  celý článek

Soutěž o nejlepší bramborový salát vyhrál recept od babičky Eli

29.11.2011  16:13
Celý listopad jste nám posílali rodinné recepty na vánoční bramborový salát, jak ho připravujete u vás doma. Z vašich příspěvků jsme vybrali deset, které nás nejvíce zaujaly. První cenu získává...  celý článek

Pozvěte přátele na fondue, piknik si můžete udělat i doma

18.11.2011  2:46
Stýská se vám po letních piknicích s přáteli v parku? Užít si dobré jídlo s dobrými kamarády můžete i v zimě, v teple vašeho domova. Nakupte si kvalitní nádobí, udělejte zásobu sýrů, masa,...  celý článek

Nigella Lawsonová vaří rychle a skvěle. Chcete znát její triky?

5.11.2011  4:56
Nigella Lawsonová je královnou britské kuchyně. České plotny ale zatím neovládla. A to je škoda. Máme se od ní totiž hodně co učit. Nebo vy snad zvládnete tříchodové menu za dvacet minut?  celý článek

Třikrát brambory: vytvořte z obvyklé přílohy žádané hlavní jídlo

30.9.2011  2:24
Jestli má nějaká surovina v české kuchyni pevné postavení, tak je to brambora. Milujeme ji jako přílohu, vykouzlit z ní dokážeme i vynikající hlavní jídla. A protože podzim a brambory k sobě...  celý článek

Jogurt není jen zdravá svačinka. Využijte jej i při vaření a pečení

28.9.2011  3:02
Nakyslý mléčný výrobek si většinou nejraději vychutnáváme k snídani nebo svačině spolu s ovocem či cereáliemi. Proč jej ale nezapojit také do přípravy pokrmů, kterým dodá lehkost i šťavnatost?...  celý článek

Tiramisu po česku aneb tři volné variace na slavný italský dezert

21.9.2011  8:25
Milovníci pravého italského tiramisu budou možná ohrnovat nos nad napodobeninami, ve kterých chybí mascarpone nebo vejce. My však víme, že život může být sladký i se surovinami běžně dostupnými...  celý článek

Cukety a dýně v kuchyni. Od polévky až po lahodný perník

14.9.2011  1:57
Urodily se vám na zahrádce nebo jste si je donesla z farmářského trhu a nevíte, co s nimi? Dýně a cukety jsou nedoceněnými posly podzimu. Vybrali jsme pro vás čtyři vyzkoušené recepty, které...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.