Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Vaříme snadno a rychle

Polévku z jarní cibulky máte za pět minut, olizování za ušima zaručeno

18.6.2015  0:06
Na jaře a v létě nemíváme náladu na dlouhé vyvařování, čerstvou zeleninu by to beztak připravilo o skvělou chuť a cenné vitaminy. Šéfkuchař Jan Kracík z restaurace Pot Au Feu proto připravil pro...  celý článek

Připravte si chutné těstoviny jako od Italky a nočky od její babičky

7.6.2015  0:19
Italská kuchyně je pojem, pod kterým si snad každý na světě představí pizzu a těstoviny. Uvařte si je doma podle receptu kuchařů z Pizzerie Coloseum a překvapte rodinu i přátele jednoduchým a...  celý článek

Ředkvičky jsou vitaminová bomba. Jak z nich udělat tatarák či remuládu

26.5.2015  0:57
Ředkvičky na pultech zelinářů přímo vybízí k zakousnutí se do jejich šťavnatých a někdy i pikantních kořenů. Můžete je jíst samotné, obložit si jimi chleba, přidat je do salátu nebo propůjčit...  celý článek

Nemůžete se dočkat dovolené? Udělejte super paellu a ceviche jako na jihu

24.5.2015  0:00
Už se vidíte na pláži ve Španělsku nebo snad dokonce v Jižní Americe, ale dovolená je ještě daleko? Zkuste připravit dobroty jako od moře u sebe doma nebo na zahradě, s radami zkušeného kuchaře...  celý článek

Pět kroků pro zdravější grilování: vlastní marinády i více zeleniny

17.5.2015  0:47
Opékání masa na žhavých uhlících je oblíbená česká letní kratochvíle. Bohužel se grilování neřadí zrovna mezi nejzdravější způsoby úpravy potravin. Přečtěte si pět tipů, jak jej udělat o trochu...  celý článek

Polévky pro mlsné jazýčky: pikantní papriková i chlazená jogurtová

10.5.2015  0:29
Jaro a léto přináší do našich kuchyní čerstvou zásobu zeleniny, kterou můžeme hned chutně připravit. Nechte se překvapit ostřejší paprikovou polévkou, osvěžte se jogurtovou s okurkou a mátou,...  celý článek

Málo času, surovin i hrnců. Víme, jak přesto skvěle uvaříte

3.5.2015  0:32
Chataři, studenti na koleji, začínající hospodyňky, rodiny v řeckém apartmánu, opuštění manželé i lenoši. Ti všichni hledají manuál, jak uvařit bez deseti ušpiněných hrnců, s pár surovinami a...  celý článek

Fazole a čočka vám zachutnají ve čtyřech netradičních receptech

26.4.2015  0:21
Hrachová kaše a čočka nakyselo se vám už zajídají? Luštěniny nabízejí pestrou paletu živin a vitamínů, ale i chutí. Vyzkoušejte fazolovou polévku s asijským nádechem, luštěninový nákyp a další...  celý článek

Tři báječné recepty, díky kterým si zamilujete veganskou kuchyni

12.4.2015  0:59
Veganská kuchyně je nejenom chutná, ale také ohleduplná ke zvířatům, protože se obejde bez masa a živočišných produktů jako vejce či mléko. A rozhodně se nemusíte bát, že vám budou chybět. Vaše...  celý článek

Šest skvělých velikonočních receptů: od mazance po paštiku

4.4.2015  0:43
Pokud byste rádi trochu vylepšili velikonoční tabuli, nechte se inspirovat nápady kuchařů a pekařů od Kašperských Hor přes Prahu až po Velké Karlovice. Milovníci italské kuchyně pak mohou...  celý článek

Provoňte si byt vlastními croissanty, brownies nebo zamilovaným koláčem

22.3.2015  0:39
Francouzské croissanty jsou na nedělní snídani jako stvořené. Vyzkoušejte si upéct své vlastní podle receptu z pekárny Petite France. Méně zkušení pekaři zabodují se zamilovaným koláčem nebo...  celý článek

Opékané hovězí po vietnamsku i banánové smaženky máte na stole v mžiku

15.3.2015  0:50
Vietnamská kuchyně si díky skvělým polévkám a závitkům získala příznivce i u nás. Určitě vás nadchnou i extra silný vývar z hueské oblasti, opékané hovězí s nudlemi (kterému se také přezdívá...  celý článek

Slízněte smetanu: domácí zmrzlina, creme brulée a plovoucí ostrovy

7.3.2015  0:23
Poctivou chuť smetanových dezertů ocení každý. Domácí zmrzlinu s karamelem a ořechy ani nenecháte pořádně ztuhnout, jak se vám budu sbíhat sliny. Plovoucí ostrovy vás přesvědčí, že krému není...  celý článek

Steak jako dort. Pečte ho zprudka nadvakrát a dopékejte v troubě

1.3.2015  9:04
Umíte připravit perfektní steak? Budete potřebovat prvotřídní maso, rozpálenou pánev (i troubu) a hodinky k odpočítávání času. Pokud chcete steak trochu jinak, než jste zvyklí, můžete vyzkoušet...  celý článek

Vařte jako Mexičanka: ceviche, tacos a dortík s třímlékovým přelivem

22.2.2015  0:04
Mexická kuchyně si kombinacemi chutí a omáčkami získala mlsné jazýčky milovníků dobrého jídla po celém světě. Lehké marinované krevety rozpohybují všem apetit, tacos povýšíte vlastní salsou a...  celý článek

Zdravé rybí recepty, co budete mít do třiceti minut na stole

1.2.2015  1:50
Na jídlo máme vysoké požadavky - mělo by být zdravé, zároveň syté a chutné, navíc by jeho příprava neměla trvat příliš dlouho. Inspirujte se třemi recepty šéfkuchařů rybích restaurací Nordsee,...  celý článek

Ochutnejte skvělé polévky od Romana Pauluse, kluků v akci nebo Dity P.

28.1.2015  0:26
Chcete udělat něco pro sebe? Začněte u dobré polévky. S polévkou můžete hubnout, zahřát se, udělat něco pro své zdraví. Vyzkoušejte recepty špičkových českých kuchařů, které nachystali pro...  celý článek

Uvařte si české menu s výraznými chutěmi perníku, povidel a višní

25.1.2015  0:44
Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně je velký milovník a popularizátor klasické české kuchyně. Přesvědčí vás, že i v této zdánlivě tradiční disciplíně lze stále objevovat nové obzory.   celý článek

Jednohubky express. Zvládnete je za hodinu i v minišatech

28.12.2014  0:10
Na vánoční přípravu máte celý advent, ale Silvestr? To je běžný pracovní den. A nároční hosté namlsaní z Vánoc už jsou za dveřmi. Vám však bude stačit pouhá hodina, abyste vykouzlili skvělé...  celý článek

Upečte si dietního králíka na kořenové zelenině a získejte kuchařku

7.12.2014  0:52
Kateřina s Lindou v Herbáři České televize opět připravují chutná jídla, která mají pozitivní vliv i na naše zdraví a psychickou pohodu. Znáte také recept, o který byste se rádi podělili?...  celý článek

Čtenářský recept: Janssonovo pokušení

6.12.2014  0:16
Tento recept jsem si oblíbila ve Švédsku, kde se spolu s marinovaným lososem, masovými kuličkami, pečenými žebry nebo salátem z červené řepy (a mnoha dalších jídel, které mají v rodině v oblibě)...  celý článek

Čtenářský recept: Podzimní salát se zkaramelizovanou hruškou a ořechy

21.11.2014  0:46
Tento salát se perfektně hodí pro zimní dny, kdy je sychravé počasí a vy máte chuť na něco dobrého . Jen co jsem uviděla na farmářských trzích řepu a hrušky, neváhala jsem. Tento salát jsem si...  celý článek

Ženy už nepijí jen slaďárny, říká špičkový barman a předvádí ohnivého draka

20.11.2014  2:00
Matthias Giroud patří mezi špičku mezi barmany celého světa, jeho nápady se mixují v luxusních podnicích Buddha Bar od Moskvy až po Caracas. Při návštěvě Prahy nám předvedl svůj nejefektnější...  celý článek

Udělejte radost svému muži i sobě salátem „veselý ptáček“ a vyhrajte

16.11.2014  4:11
I když se mnoho mužů netváří na salát na talíři zrovna nadšeně, celerový salát by je mohl přesvědčit alespoň svými příznivými účinky na mužskou potenci. Pokud nám pošlete svůj recept na salát,...  celý článek

Nepečené dorty dobývají Česko. Jsou zdravější i snadnější

12.11.2014  4:13
Syrová strava postupně získává příznivce i u nás. Velmi jí k tomu pomáhají vitariánské dortíky, které jsou zdravější variantou mlsání a zachutnají i těm, co se všemu označenému jako „racionální...  celý článek

Jste polívkoví? Vyzkoušejte polévky z ráje podle Kateřiny a Lindy a vyhrajte

9.11.2014  0:46
Češi polévky milují a nedají na ně dopustit, obzvlášť pokud se venku žení všichni čerti. Vyzkoušejte recept na nejoblíbenější jednoduchou polévku Kateřiny Winterové nebo bohatou minestrone s...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.