Vaříme snadno a rychle
Teplý salát s krůtími prsíčky
Lehké
45 min
Báječná souhra krůtího masa, brambor a česnekového dresinku vás nadchne a navždy si získá vaše...
Veganské Vánoce. Upečte si letos cukroví bez živočišných produktů
Stravujete se vegansky, ale přesto si chcete užít vánoční svátky ve jménu tradic, ke kterým patří...
Vychutnejte si Štědrý večer netradičně. Bramborový salát v novém hávu
Dohadujete se doma každý rok o to, jaké ingredience vmíchat do tradiční a nepostradatelné přílohy v...
Kuřecí nugetky, špagety s rajskou a další tipy, co vařit dětem v lockdownu
Jak se zavděčit mlsným dětským jazykům a zároveň neslevit z rodičovské představy zdravého oběda?...
RECEPT DNE: Čevabčiči s pečenou zeleninou
Počasí, že by psa nevyhnal. Co takhle trochu balkánské chuti políbené sluncem?
RECEPT DNE: Salát z pečených brambor se sušenou slaninou
Nechce se vám vařit a máte chuť na něco lehkého? Zkuste tento báječný salát s kozím sýrem a...
RECEPT DNE: Pudinkové hradby
Čokoláda není hřích, ale nutnost! Dopřejte si ji tolik, kolik potřebujete třeba v tomto božském...
RECEPT DNE: Pohankový salát s červenou řepou a kapustou
Dokonalá kombinace červené řepy, ořechů, kapusty a pohanky se stane vaší kulinární stálicí.
Dýňová, čočková a mrkvová. Vyzkoušejte podzimní polévky, které zahřejí
Co vařit, když se venku ochladilo a fouká ze strnišť? Přece vydatnou zeleninovou nebo luštěninovou...
Souboj pomazánek: vyhraje u vás avokádová, škvarková, rybí nebo čočková?
Jsou skvělé ke svačině, večeři, na cesty, nebo třeba jako pohoštění pro návštěvy. Rychlé domácí...
Naplnit a zapéct. Nadívané cukety, lilek, papriky i houby chutnají světově
Ať už se rozhodnete pro italskou cestu prezentovanou rajčátky, olivami a oreganem, balkánský šarm...
Máme rádi jablka. Ozvláštní čokoládový dort, rýžovou kaši i makovec
Stálicí české kuchyně jsou sladké speciality z jablek, zkuste to letos trochu jinak. Upečte si...
Čufty, rybí koule či falafel. Udělejte si kulatou hostinu s masem i bez
Mleté maso je ideální kuchyňskou ingrediencí, která umožňuje popustit uzdu fantazii a vytvořit...
Řecké souvlaki, pomazánka i bezlepkové nudle. Využijte cuketu v kuchyni
Dokonalá flexibilita cukety je vstupenkou do světa kulinárních experimentů a pozoruhodných chutí....
Linguine, cannelloni, tagliatelle. Uvařte si těstoviny s vůní bylinek
Voňavé bylinky jako bazalka, tymián, šalvěj či oregano tvoří s těstovinovými pokrmy dokonalou...
Nakládaná zelenina, ovocný rosol i cuketová hořčice. Zavařte si letní úrodu
K létu patří hojnost ovoce a zeleniny. Ať už jste si zralé plody vypěstovali na zahrádce, nebo jste...
Božský koláč, bublanina i závin. Užijte si čas sladkých švestek a blum
O prázdninách se více hýbeme a jsme hodně na čerstvém vzduchu, a tak si můžeme dopřát více...
To nejlepší přichází z řek a rybníků, užijte si ryby nejen na grilu
Kdo si nepotrpí na mořské potvory, ten se určitě najde v chuti sladkovodních ryb, které jsou u nás...
Quinoa a bulgur si rozumí s masem. Zkuste netradiční burger nebo řízky
Jestli máte chuť vyzkoušet v kuchyni něco nového, zkuste se spřátelit s jihoamerickou obilovinou...
S rybízem, broskvemi i malinami. Skvělé letní koláče jako od babičky
K prázdninám patří báječná chuť koláčů a buchet, jejichž složení se liší podle toho, co nám právě...
Tvarohový dort i knedlíky, frgál nebo salát. K létu prostě borůvky patří
Nejlepší jsou jen tak z keříku rovnou do pusy, ale když se zadaří a donesete si domů z lesa...
Rozlučte se s „vlčím hladem“. Štíhlá i sytá díky bílkovinám
Nemáte čas na snídani a o dvě hodiny později dostanete chuť na sladké? Namixujte si ráno rychlý...
Plněné tortilly nebo sekaná v housce. Sbalte si oběd na cesty i na piknik
Prázdniny a pěkné počasí lákají k výletům a piknikům v přírodě. Co si přibalit do batohu nebo do...
Nejedete letos k moři? Tak si dejte musaku, paellu či špagety doma
Možná, že jste museli vzhledem k epidemiologické situaci změnit plány na letní dovolenou a...
Těšíte se na léto? Přivolejte ho domácí zmrzlinou nebo nanukem
Jestli je něco ještě lepší než čerstvé ovoce, tak domácí ovocná zmrzlina. Užijte si zábavu při její...
Bublanina, vdolky, koláčky i vafle. Třešňové recepty vyhlížejí prázdniny
Když začnou dozrávat třešně, je to slibný signál, že se blíží letní prázdniny. Letos je sice konec...
Kopr v hlavní roli. Přivolejte léto lehkými večeřemi i chuťovkami k vínu
Voňavá zelená bylinka má v kuchyni mnohem víc možností využití než jen jako tečka za přípravou...
Báječné jahodové recepty, které si vychutnáte nejen na oslavě dne dětí
Máloco dovede člověku tak zvednout náladu jako jahodový dezert, pěkně nadýchaný a zasněžený...
Chuťovky za „totáče“: polévka z gulášové konzervy nebo smaženky ze sekané
Po šedesáti šesti dnech vláda v pondělí ukončila nejdelší nouzový stav v dějinách Česka....
Parádní květnová grilovačka. Burger, karbanátky, kuře i špíz s vůní Asie
Co je na jarním a předletním počasí nejkrásnější? Že můžeme vařit i jíst venku. Stačí jen vytáhnout...
Palačinky i lívance jsou hned hotové, zvednou náladu dětem i dospělým
Sladké placky všeho druhu potěší o víkendu i ve všední den, kdy se mohou stát motivací pro děti...
Zdravé nemusí znamenat drahé. Jak vařit rodině s omezeným rozpočtem
Když se řekne zdravé jídlo, možná vám před očima naskočí celozrnný chlebíček s avokádem posypaný...
Láska prochází žaludkem. Překvapte svou polovičku zamilovanými dobrotami
Opravdová láska prochází žaludkem a kdy jindy se můžete realizovat v kuchyni než teď. Než si...
Je čas si užít chřest. Zapečte ho do koláče, nebo servírujte s lososem
Bílý, nebo zelený, oba jsou jednoduše skvělé. Chřest je zbytečně přehlížená lahůdka, kterou musíte...
Pro zdraví i štíhlé tělo. Dejte si salát s jarní cibulkou a ředkvičkami
Jaro je sice teprve v rozpuku, ale už nám nabízí nespočet báječných životabudičů, které pomohou...
Tlačenka, polévka, sekaná i pomazánka. Co s vejci po Velikonocích
Koledníci by letos sice chodit neměli, ale vajíčka na tvrdo se možná vařila ve velkém i u vás doma....
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny