Doporučujeme

Záhoráky se zelím

Záhoráky se zelím | foto: Apetit

Snadná večeře: záhoráky se zelím

  • 1
Pár snadných kroků, a na stole voní lahůdka, za kterou sklidíte bezvýhradný obdiv všech stolovníků!

NA 6 PORCÍ

Příprava: 15 minut + 45 minut pečení

Ingredience:

* 600-750 g libového vepřového bůčku, bez kosti
* 500 g kysaného zelí
* 150 g anglické slaniny
* 4 stroužky česneku, rozdrcené
* sůl a kmín

Příprava jídla:

1. Připravte si maso
Maso nakrájejte na plátky. Ty pak rozklepejte dotenka, asi na centimetrovou výšku. Osolte je. Slaninu nakrájejte na drobné kousky a důkladně ji promíchejte s rozdrceným česnekem.

2. Ochuťte ho
Každý plátek masa okořeňte kmínem (může být i drcený). Tímto kořením šetřit nemusíte, výborně totiž ladí s chutí masa, a navíc zmírňuje nadýmavé vlastnosti zelí. Maso pak důkladně potřete směsí česneku a slaniny.

3. Vytvořte pěkné závitky
Rozpalte troubu na 200 °C. Na ochucené plátky masa pak rovnoměrně rozprostřete vrstvu zelí (část si nechte stranou) a vše pěkně zaviňte.

4. Upečte je dozlatova
Závitky naskládejte do zapékací mísy nebo do pekáče, pokmínujte je a zasypte zbylým zelím. Podlijte dvěma až třemi lžícemi vody, zakryjte alobalem a pečte do změknutí.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Kachna s červeným zelím
Kachna s červeným zelím
Jalovcové zelí
Jalovcové zelí
Špaldové halušky se zelím a špekem
Špaldové halušky se zelím a špekem


  • Vybrali jsme pro Vás