Doporučujeme

Smažená vinná klobása

Smažená vinná klobása | foto: Apetit

Smaženou vinnou klobásu zvládne každý

  • 4
Nejjednodušší úpravu vinné klobásy zvládne i naprostý začátečník. Stačí ji stočit a dozlatova upéct v pekáčku v troubě či na pánvi.

NA 4 PORCE

Příprava: 20 minut + 15 minut smažení

* 600 g vinné klobásy
* hladká mouka na obalování
* 2 vajíčka
* sůl
* strouhanka na obalování
* 1 lžička sušeného rozmarýnu
* olej na smažení
* vařené brambory nebo bramborová kaše k podávání

1. Klobásu rozdělte na čtyři porce, stočte a naskrz propíchněte špejlí. Vajíčka rozkvedlejte v misce s trochou vody a soli; do strouhanky zamíchejte rozmarýn. Klobásu postupně obalujte v mouce, rozšlehaném vajíčku a v rozmarýnové strouhance.

2. Obalené klobásy smažte ve fritovacím hrnci nebo na pánvi dozlatova. Podávejte s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Plněné žampiony
Plněné žampiony
Krůtí roláda s vinnou klobásou
Krůtí roláda s vinnou klobásou
Slaný koláč s vinnou klobásou
Slaný koláč s vinnou klobásou


  • Vybrali jsme pro Vás